Home

Historie

 

2000-2010 Naast de succesvolle hardloopevenementen introduceert Le Champion in deze periode ook wandelevenementen. Na het succes van de eerste Wandel Marathon in Egmond verschijnt nog datzelfde jaar de DamtotDam Wandeltocht op de kalender. Naast de wandelvierdaagsen in Alkmaar en Bali…
lees meer>>
1990-2000Deze periode staat in het teken van doorontwikkelen van bestaande evenementen. De Dam tot Damloop en Egmond Halve Marathon maken een grote ontwikkeling door. Ook qua performance boekt Le Champion vooruitgang door het uitbrengen van…
lees meer>> 
1980-1990Begin jaren tachtig maakt de vereniging een explosieve groei door tot ruim 4.100 leden. Daarna komt er een kentering en daalt het ledenaantal tot 2.900 om vervolgens vanaf 1987 weer te stijgen.
Tot 2005 blijft het ledenaantal schommelen…
lees meer>>
1970-1980Deze periode laat zich het best omschrijven als de tijd van pionieren, improviseren maar vooral van presteren. De basis wordt gelegd voor grote fietstochten en hardloopwedstrijden. Spraakmakende evenementen toegankelijk voor iedereen die van sport houdt.
Dit blijkt de succesformule…
lees meer>> 
1969  De filosofie achter de tenaamstelling van de in 1922 opgerichte wielerclub is vanuit de overlevering niet bekend. In oude brieven en reglementen zijn wel de doelstellingen van de club terug te vinden en het uitbouwen van de verenigingsstructuur in latere perioden. Opvallend is de passie waarmee de fietssport wordt bedreven.
En dat in een tijd waarin beweerd werd dat…
lees meer>>