Fietsen

Lees alles over
fietsen bij Le Champion

Bekijk de kalender

Fietsen

Meer beleven tijdens je fietstocht doe je bij Le Champion. Je hebt keuze uit meer dan 20 fietsevenementen waarbij alle routes volledig zijn uitgepijld, je verzorging onderweg krijgt én je andere fietsers ontmoet. Stap op de pedalen tijdens een van de mooie fietstochten en laat je verrassen door de mooie natuurgebieden, dorpen en steden waar Le Champion je langs leidt. Of je nou een recreatieve fietser bent of een fanatieke wielrenner; je vindt gegarandeerd een evenement waar jij volop kunt genieten.

De Ronde van Noord-Holland is met ruim 6.000 fietsers een van de grootste fietsevenementen van Le Champion. Tijdens de fietstours ontdek je de mooiste plekken. Zo rijd je tijdens de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic door de IJtunnel en bij Egmond-Pier-Egmond de strijd aangaan met je vrienden en collega’s op het strand. Bij ieder fietsevenement kun je kiezen uit meerdere afstanden zodat er voor jou zeker een geschikte route tussen zit. Le Champion organiseert al vanaf 1969 fietsevenementen en doet er alles aan om jou bij ieder evenement met een glimlach over de finish te krijgen. Waar zien we jou aan de start? Bekijk de evenementenkalender met alle fietsroutes.

Fietsclinics en -trainingen
Ben je een beginnende fietser of wil je jouw vaardigheden op de fiets verder ontwikkelen? Neem dan deel aan de verschillende trainingen en clinics die Le Champion aanbiedt. Met onze Start2Bike-trainingen maak je een goeie start in de wielersport en in onze trainingsgroepen kun je vervolgens je skills doorontwikkelen. Deze trainingen zijn zowel voor racefietsers als voor mountainbikers beschikbaar. Daarnaast biedt Le Champion een opleiding tot Wegkapitein. Hierin leer je hoe je in een groep fietst en hoe je deze groep fietsers over de weg leidt. Kijk onder de evenementenkalender naar de verschillende trainingen en opleidingen.

Bekijk evenementen van:
Fietsen Hardlopen Wandelen Alle evenementen

Klassiekerbrevet

Wij willen jou graag informeren over de toekomst van het Klassiekerbrevet. Het bestuur van Le Champion heeft vastgesteld, op grond van adviezen van het management van Le Champion en de Klassieker commissie, dat het blijven voortzetten van het Klassiekerbrevet niet reëel is. Vanaf heden is inschrijven voor deelname aan het Klassiekerbrevet dan ook niet meer mogelijk.

Meer informatie

Fietscompetitie

Le Champion schrijft jaarlijks een fietscompetitie uit voor haar leden die gedurende het toerseizoen de meeste kilometers fietsen. Competitief rijden is voor veel fietsers een welkome aanvulling op het toerfietsen en stelt iemand in staat om de grenzen te verleggen en steeds weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. 

Lees meer

JOIN

Le Champion is een samenwerking aangegaan met JOIN. JOIN is de trainingsapp voor wielrenners met workouts en trainingsschema’s. Als sub-sponsor van de strandrace Egmond-Pier-Egmond en partner van Le Champion fietsevenementen kunnen wielrenners 6 weken gratis gebruik maken van de JOIN Cycling App. 

Meer informatie

Volg onze wielren- en MTB-clinics

Wil jij starten met fietsen of wil je juist nóg beter worden? Leer alles over racefietsen en/of mountainbiken van professionele trainers!

Volg onze wielren- en MTB-clinics

Wil jij starten met fietsen of wil je juist nóg beter worden? Leer alles over racefietsen en/of mountainbiken van professionele trainers!

Maak jouw deelname nog leuker!

Als Le Champion lid wordt jouw deelname nóg leuker! Zo kun jij bij een aantal evenementen als eerste inschrijven, kun je eerder starten en ontvang je 4x een magazine met alles over onze events en sporttips.

Bekijk alle voordelen

Meld mij aan voor de nieuwsbrief

Ontvang als nieuwsbrieflid als eerste het Le Champion nieuws met daarin updates over leuke activiteiten en -evenementen.