Aangepast sporten Le Champion

Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving en wil er ook graag zijn voor sporters met een beperking. Daarom biedt Le Champion bij verschillende evenementen speciale onderdelen aan voor sporters met een beperking.

Wij geven graag iedereen een onvergetelijke NN Dam tot Damloop. En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen! Tijdens het Dam tot Dam Weekend staat er daarom ook een onderdeel voor kinderen met een beperking op het programma: de Mini Dam tot Damloop voor racerunners/wheelers in samenwerking met Heliomare. Ook bij de Zandvoort Circuit Run staan er in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport onderdelen voor sporters met een beperking op het programma: de Circuit Run Specials 900 meter voor racerunners/wheelers én de 4 km voor wheelers. Ook kan er aangepast gesport worden tijdens de Heroes Run van de Alkmaar City Run by night.

Verder kunnen handbikers aan de reguliere fietsevenementen meedoen en mogen de begeleiders van blinde hardlopers gratis meedoen. Bij het wandelen zijn de Dam tot Dam Wandeltocht, de Amsterdam City Walk (10 en 17 km) en het Pink Ribbon Soester Wandelweekend (6 km) toegankelijk voor rolstoelen.

Evenementenkalender aangepast sporten