Goede doelen

Le Champion steunt, samen met de deelnemers, landelijke en regionale charitatieve instellingen. Dit wordt gerealiseerd door aan ieder evenement een goed doel te koppelen en bij diverse evenementen een financiële bijdrage te leveren aan het natuurgebied, waar het evenement deels plaatsvindt. Ook kunnen er bij de Dam tot Damloop goede doelen pakketten worden afgenomen. Goede doelen zien evenementen van Le Champion als een ideaal platform om geld en aandacht te genereren voor hun activiteiten.
 
Le Champion steunt graag zorgvuldig gekozen goede doelen omdat:
Le Champion structureel haar maatschappelijke betrokkenheid wil tonen door geld en aandacht te generen voor diverse charitatieve instellingen op het gebied van sporten en bewegen;
Het koppelen van deze goede doelen aan onze evenementen een breder maatschappelijk draagvlak voor onze evenementen creëert;
Deze goede doelen kunnen bijdragen aan onze missie;
Wij op deze manier iets terug kunnen doen voor natuur- en monumentbeheerders die onze evenementen mede-mogelijk maken.

Hoe koppel jij je goede doel aan een sportevenement van Le Champion?

Aan alle fiets-, hardloop- en wandelevenementen die Le Champion organiseert, zijn een of meerdere goede doelen gekoppeld. Le Champion ontvangt maandelijks verzoeken van goede doelen die graag het platform van Le Champion willen benutten. Lees hieronder hoe een goed doel kan aansluiten bij een sportevenement van Le Champion.
Maak een koppeling met Supporta
Supporta is het nieuwe, innovatieve crowdfunding platform dat goede doelen en sportevenementen met elkaar verbindt. Supporta is het ‘zusje’ van Atleta, de registratietool van de evenementen van Le Champion. Aanmelden is eenvoudig. Maak een gratis Supporta account via https://supporta.cc/nl, koppel met Mollie en roep je achterban op om mee te doen. Deelnemers die zich inschrijven voor een evenement van Le Champion kunnen gelijktijdig een actiepagina aanmaken voor een aan Supporta gekoppeld goed doel naar keuze. Ook kan een goed doel een eigen inschrijflink aanmaken om te verspreiden onder hun achterban waarbij deelnemers inschrijven bij Le Champion en direct een actiepagina krijgen voor het desbetreffende goede doel. Het goede doel kan direct communiceren met deelnemers die voor dat doel een actiepagina hebben aangemaakt. 

Er zijn enkele uitzonderingen bij evenementen waar het enkel mogelijk is te kiezen voor het door Le Champion vastgestelde goede doel zoals bij de KiKa Haarlem City Walk waar dit alleen voor KiKa kan.
Investeer in het evenement en sluit aan als primair goed doel
De meeste zichtbaarheid krijgt een goed doel bij een evenement als zij het primaire goede doel zijn. Een primair goed doel moet sporten en/of bewegen bevorderen en/of de USP’s van het evenement op een dusdanige manier versterken dat het evenement er aantoonbaar kwalitatief op vooruit gaat. Aan het primaire goede doel vraagt Le Champion ook een investering in het evenement.  

 Afhankelijk van de investering ontvangt het primaire goede doel opties zoals:
  • Diverse communicatiemogelijkheden via de mediakanalen van het evenement:
  • Het goede doel heeft een eigen pagina op de website (evenement.nl/goede-doel);
  • Deelnemers kunnen gelijktijdig met hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen exclusief aan dit goede doel;
  • Het goede doel krijgt een prominente plek in de keuzelijst voor fondsenwerving via Supporta of mogelijk zelfs exclusiviteit;
  • Naamkoppeling met daaraan gekoppeld inspraak op logo en beeldmerk bij het evenement zoals bij de KiKa Haarlem City Walk.

Denk jij met jouw goede doel aanzienlijk meer deelnemers naar het evenement te brengen, het evenement de faciliteiten te kunnen bieden de USP’s verder te versterken en/of een aantrekkelijk communicatiepakket te kunnen afnemen? Neem dan contact met ons op en wie weet kunnen we dit soort successen in de toekomst ook met jouw goede doel vieren.
Neem een goede doelen pakket af bij de Dam tot Damloop en/of de Damloop by night
Bij afname van het Goede doelen pakket is alles van start tot finish goed geregeld. Als goed doel krijg je bij de 10 en 5 Engelse Mijl een gunstige startpositie en profiteer je van nog veel meer extra's. Ontdek alle voordelen en schrijf jouw goede doel in voor de Dam tot Damloop of de Damloop by night.

Meer informatie