Leden van de Ledenraad


Le Champion is een vereniging. Dit betekent dat regelmatig (4x per jaar) vergaderingen met de leden moeten plaatsvinden. Le Champion is een erg grote vereniging, met 16.000 leden, daardoor is een normale Algemene Leden Vergadering niet mogelijk.

Vertegenwoordiging van de leden
In de statuten van de Vereniging Le Champion is daarom bepaald dat een vertegenwoordiging van de Leden, de taken invult tijdens de Algemene Leden Vergadering. Deze afvaardiging van de leden noemen we de Ledenraad. Deze bestaat uit 25 leden, en zij vertegenwoordigen in feite de 16.000 leden van Le Champion.

Nieuwe leden voor de Ledenraad
Wil jij onderdeel zijn van een bijzondere organisatie en jouw expertise inzetten door mee te denken over de toekomst van Le Champion? Werk jij graag mee aan een nog sterker, leuker en sportiever Le Champion? Meld je dan aan voor de Ledenraad. > lees meer

Leden van de Ledenraad

Antoinette Albus
Sinds 2017 is Antoinette Albus 2017 lid van Le Champion, ze heeft sindsdien veel plezier beleefd aan de verschillende Le Champion evenementen. Antoinette werkt al 25 jaar in de internationale zakelijke dienstverlening en heeft ruime bestuurlijke ervaring (inclusief toezichthoudende rollen). Ze wil deze kennis en ervaring graag inzetten om de ledenraad van Le Champion te ondersteunen. Naast haar werk is ze als vrijwilliger verbonden aan de EHBO Vereniging Castricum, waar ze sinds maart ’24 voorzitter van is. Antoinette heeft in de tien jaar dat ze hardloopt 8 marathons en 3 ultra-marathons gelopen.
Ike Aubel
Sinds 2016 is Ike lid van Le Champion. Ze draagt Le Champion een warm hart toe, als persoon, wandelaar en vrijwilliger. Ike is zeer betrokken bij de vereniging. Ike heeft sinds 2008 aan de meeste wandelevenementen en verschillende Clubwandeltochten van Le Champion meegedaan. Ike is al ruim zeven jaar actief als vrijwilliger, ze wil graag iets voor Le Champion betekenen. Via de Ledenraad wil ze graag een zinvolle bijdrage leveren. De doelstelling van Le Champion spreekt haar erg aan, ze wil graag meedenken hoe de organisatie zoveel mogelijk mensen kan inspireren en faciliteren om in beweging te komen en te blijven via de evenementen en clubactiviteiten.
Arron Bell
Arron Bell is als tiener al lid geweest en heeft vele uren fietsplezier gehad tijdens Le Champion evenementen zoals de LBL Ardennen Classic en de Ronde van Nederland. Ook heeft hij toen zijn eerste ervaring opgedaan als vrijwilliger bij evenementen van Le Champion. Sinds 2009 is hij opnieuw lid geworden en is zich gaan richten op het hardlopen. Sindsdien heeft hij verscheidene marathons en vele andere hardloopevenementen volbracht. En daarnaast houdt hij ook van fietsen, schaatsen en zwemmen. Hij is werkzaam als bestuurder/toezichthouder. Hij heeft hart voor de uitvoering en is een aanjager van ontwikkeling en groei. Hij wil via de Ledenraad graag samen met andere bevlogen mensen concreet kunnen bijdragen aan vitaliteit en een gezondere samenleving.
Otto Duindam
Otto heeft in zijn carrière diverse bestuurlijke rollen vervuld bij verschillende organisaties en heeft hierin dus veel ervaring opgedaan. Op dit moment is hij werkzaam als projectmanager in de IT sector. Otto heeft een goed gevoel voor humor en weet altijd de juiste vragen te stellen. In zijn vrije tijd doet hij onder andere graag aan hardlopen.
Barend Janbroers
Barend woont in Utrecht en is jarenlang werkzaam geweest bij Defensie. Hij heeft een groot inlevingsvermogen en gebruikt dit om argumenten van anderen te begrijpen om vervolgens het gesprek te voeren. Barend is bekend bij Le Champion door onder andere zijn inzet tijdens evenementen als vrijwilliger. Hij is bovendien al langer lid van de ledenraad en beschikbaar voor een laatste termijn. In zijn vrije tijd doet hij graag aan hardlopen en wandelen.
Wim Jonker
Vanuit zijn eerdere bestuurlijke functies bij diverse sportverenigingen neemt Wim veel ervaring mee. Hij is duidelijk, maar kan zijn standpunten vriendelijk en diplomatiek naar voren brengen. Wim is woonachtig in Alkmaar en is eigenaar van zijn verzekeringskantoor in Alkmaar. Hij houdt van hardlopen.
René Kauwen
Sinds 2009 is René Kauwen lid van Le Champion. Hij loopt graag hard. Favoriete evenementen van Le Champion zijn de NN Dam tot Damloop, de NN Egmond Halve Marathon en de Groet uit Schoorl Run. Hij is eigenaar/consultant van een onderneming in de financiële dienstverlening op het gebeid van collectief pensioen en inkomensverzekeringen. René heeft twee jaar bestuurlijke ervaring bij stichting Zwerfdier (kattenopvang en asiel). Bij deze stichting heeft hij een controlerende taak had en is o.a. verantwoordelijk voor investeringen en personeel.
Onno Maathuis
Onno is in het dagelijks leven merkenspecialist en een ervaren adviseur op het gebied van strategische marketing en communicatie, in het bijzonder in positioneringsvraagstukken. Hij heeft een academische achtergrond op dit gebied, getuige zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Door zijn verschillende ervaringen is hij in staat om in divers gezelschap te opereren. In zijn vrije tijd doet hij graag aan hardlopen.
Carola Meijer
Carola is lid van Le Champion sinds 2011. Ze vindt Le Champion een mooie vereniging met een heel breed aanbod sportevenementen. Carola is een enthousiaste hardloopster, ze heeft o.a. in 2016 de TCS Amsterdam Marathon gelopen. Naast hardlopen houdt ze ook van fietsen en wandelen. Carola heeft een marketing & hrm-achtergrond. Momenteel werkt ze in een brede functie waarbij ze als rechterhand van de Managing Director verantwoordelijk is voor HR en Sales. Ze heeft bestuurservaring (bestuur Kring van Artis). Ze wil haar kennis en ervaring graag benutten om mee te denken met het beleid van Le Champion.
Michel Pet
Michel is een fanatieke hardloper met een uitgebreide juridische achtergrond. Vanuit zijn carrière is hij in staat om logisch te blijven beredeneren en op hoofdlijnen de juiste beslissingen te maken. Michel is woonachtig in de Zaanstreek en daardoor ook bekend met de evenementen van Le Champion.
Raymond Roussou
Raymond Roussou combineert sporten met een carrière in finance. Hij bekleedde diverse functies in de sportwereld, zowel bestuurlijk als uitvoerend (trainer en coach). Hij noemt zichzelf een sportfanaat. Raymond heeft een drive om de juiste dingen te doen en deze vervolgens ook goed te doen. Hij handelt daarbij vanuit de overtuiging dat je samen de maatschappij maakt en je daar als individu optimaal in kan bijdragen als lichaam en geest gezond zijn. In zijn dagelijkse leven spelen beiden al een belangrijke rol, en via een rol in de Ledenraad bij Le Champion kan hij een bijdrage leveren aan een gezonde maatschappij.
Ard Siekerman
Via een ander lid van de Ledenraad is Ard Siekerman geattendeerd op de Ledenraad. Ard is al sinds 1994 lid van Le Champion en heeft veel affiniteit met de activiteiten van Le Champion. Hij neemt graag deel aan evenementen zoals de Dam tot Damloop en de Ronde van Noord-Holland. Ard brengt veel kennis op gebied van marketing & communicatie mee. Hij heeft jarenlange ervaring als uitgever bij grote tijdschriftuitgeverijen en is nu werkzaam als Directeur Customer Excellence bij de Koninklijke BAM.
Bianka Smeets
Bianka Smeets is lid sinds 2024 van Le Champion. Als fervent marathonloper is ze in de hardloopsport geïnteresseerd. Ze is werkzaam als beleidsmedewerker Sport en bewegen bij een grote gemeente, in haar functie is ze dagelijks bezig om iedereen aan het sporten en bewegen te krijgen. Vooral de maatschappelijke missie van Le Champion, om een inclusief aanbod te creëren spreekt haar aan. Ze wil graag hierover meedenken, samen met de andere leden in de Ledenraad. Door een rol te vervullen in de Ledenraad wil ze graag impact maken voor alle (toekomstige) deelnemers van de evenementen van Le Champion.
Jonathan Snoeck
Jonathan komt uit Reeuwijk en is rayonmanager voor een leverancier van gezondheidszorgproducten. Hij heeft gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en geeft blijk van breed inzicht op bestuurlijk-organisatorisch terrein, specifiek op financiële thema’s. Jonathan communiceert weloverwogen met gevoel voor balans met zijn gesprekspartner(s). In zijn vrije tijd gaat hij graag fietsen of wandelen.
Katharina Stark
Katharina woont in Eersel, in het zuiden van het land. Ze werkt daar als Customer Service Director. Katharina heeft een Master in Science in European Business Studies en een leergang Board Potentials Nationaalregister. Kernwoorden die haar persoonlijkheid omschrijven zijn zelfreflectie en evenwichtigheid. In haar vrije tijd doet ze graag aan hardlopen en triathlon.
Harry Steenkamp
Harry is bekend met Le Champion vanuit een eerdere functie als bestuurslid (2010-2013). Daarnaast heeft hij veel ervaring als bestuurder. Hij heeft affiniteit met zowel het strategisch beleid, als het communicatie-marketing beleid. Tegenwoordig is hij manager bij diverse bedrijven en begeleidt hij studenten bij het maken van hun scriptie. Harry woont in Heemstede en is sportief breed geïnteresseerd in hardlopen, fietsen en wandelen.
Ellen Voskuilen
Ellen is woonachtig in Castricum en heeft diverse bestuurlijke functies vervuld in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Ellen is vanuit haar werkveld analytisch sterk onderlegd en stelt vragen bij zaken die snel als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd. In haar vrije tijd doet zij graag aan fietsen.
Luc de Vries
Luc woont in Warmenhuizen en heeft ruime ervaring als fysiotherapeut en commercieel medewerker bij een bedrijf voor medische apparatuur. Zijn internationale ervaring (Noorwegen, België) hebben sterk bijgedragen aan zijn onderhandelingsvaardigheden. Momenteel is hij als vrijwilliger onderdeel van de OR op zijn werk. Hij gaat graag naar buiten om te wandelen.
Rob Wit
Rob draagt Le Champion al vele jaren een warm hart toe. Hij is al jaren lid van de ledenraad en beschikbaar voor een laatste termijn. Hij is – ook als vrijwilliger – goed bekend met de organisatie. Hij beschikt over veel kennis en ervaring en is in staat om dit in te zetten om anderen in beweging te krijgen. In zijn vrije tijd doet hij graag aan hardlopen en wandelen.

Financiële commissie Ledenraad

Taak financiële commissie
Deze commissie is belast met het beoordelen van het jaarverslag en de rekening van de vereniging als mede de begroting en van haar bevindingen verslag uitbrengt aan de ledenraad. De commissie is tevens bevoegd de financiële rapportages inzake de evenementen van de bestuurscommissies te onderzoeken en daarover verslag uit te brengen aan de betreffende bestuurscommissie en aan het bestuur. De commissie beoordeelt of het bestuur in financieel opzicht heeft gehandeld overeenkomstig het door de ledenraad vastgestelde beleid en de door de ledenraad genomen besluiten.
Gerrit Jan Knoeff
Als Hoofd Finance & Control bij een wetenschappelijke organisatie, heeft Gerrit Jan veel kennis op dit gebied. Als liefhebber van hardloper zet hij zijn kennis graag in om vanuit de leden advies te geven op dit terrein.
Maarten Timmers Verhoeven
Maarten is werkzaam als senior consultant bij een bureau op gebied van Executive Search in de media. Hij is een enthousiast hardloper. Door zijn ruime werkervaring als uitgeefmanager en directeur heeft hij veel kennis op gebied van financiën.

Selectiecommissie Ledenraad

Taak van de selectiecommissie
De leden van de selectiecommissie geven advies aan het bestuur van Le Champion over de voordracht van nieuwe leden voor de ledenraad. Ze voeren gesprekken met potentiële kandidaten.
Jan Bakker
Jan is jarenlang lid van Le Champion en heeft veel werkervaring opgedaan in het onderwijs als datamanager en senior controller. 
Jan Kerssens
Jan Kerssens is in november 1999 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Dit nadat hij gedurende 10 jaar bestuurslid van de Stichting Sportevenementen Le Champion was geweest. Jan vervulde verschillende functies in dat bestuur. In maart 1990 begonnen als secretaris werd hij later 2e penningmeester en vanaf 1997 1e penningmeester. Naast zijn bestuurslidmaatschap was Jan op diverse fronten vrijwilliger bij grote Le Champion evenementen. Hij verleende daarbij onder meer zijn jarenlang medewerking aan de Egmond Halve Marathon en de Dam tot Damloop. In latere jaren verzorgde Jan een column Nordic Walking in het maandorgaan.
Jan Calis
Jan Calis is bij het 40-jarig jubileum in 2009 benoemd tot erelid van Le Champion. Jan maakte vanaf 1991 deel uit van de Commissie Buitenland en was vanaf 1996 voorzitter van deze commissie. Vanaf 1997 werd hij tevens eindcoördinator van Luik-Bastenaken-Luik. In november 2000 werd Jan lid van het bestuur van Toerclub Le Champion. Dat deed hij tot november 2007. Eind 2005 werd Jan gekozen als voorzitter. Totaal heeft Jan Calis 17 jaar deel uitgemaakt van de Commissie Buitenland en 7 jaar van het bestuur van Toerclub Le Champion. Tot het jaar 2012 is hij ook voorzitter en coördinator geweest van de werkgroep LBL. In al die jaren heeft Jan tal van buitenlandse fietstrips voor Le Champion georganiseerd.

Contact met de Ledenraad

Paula Vrolijk-de Vries
Heb je vragen over  de Ledenraad of wil je een onderwerp inbrengen voor een vergadering? Stuur dan een bericht naar de verenigingsmanager. Paula Vrolijk-de Vries bereidt de vergaderingen van de Ledenraad voor en zorgt dat actiepunten worden opgevolgd.