2010 - Heden

De Ronde van de Westfriese Omringdijk werd voor het eerst georganiseerd in 2011, in samenwerking met de Cultuurcompagnie Alkmaar. In datzelfde jaar startte de samenwerking tussen TCS en Le Champion en werd TCS titelsponsor van de Amsterdam Marathon. Dit is het begin van een langdurige samenwerking die tot heden voortduurt. Dat geldt ook voor de samenwerking die begon met ASICS. Tot 2011 was Nike 27 jaar lang sponsor van de Dam tot Damloop, nadat zij stopten werd ASICS titelsponsor. In 2011 werden de besturen van de vereniging en de stichting samengevoegd, Klaas Lakeman werd voorzitter van het nieuwe bestuur. 

In 2012 werd de Groet uit Schoorl Run overgenomen door Le Champion. Dit evenement bestaat sinds 1979. Voorafgaand hieraan verzorgde Le Champion al de uitvoering van de Groet uit Schoorl Run. Tijdens dit evenement vond ook meerdere keren het Nederlands Kampioenschap 10 km plaats, door het unieke parcours dat garant staat voor snelle tijden.

De bekende klassieker Luik-Bastenaken-Luik is in 2012 qua naam veranderd in LBL Ardennen Classic.

In 2013 werd de eerste Fjoertoer Egmond gehouden, dit werd gelijk een groot succes want deze wandeltocht was heel snel uitverkocht. In goed overleg met de organisatie van de succesvolle Fjoertoer Terschelling, heeft Le Champion dit concept in Egmond georganiseerd. In dat jaar groeide het aantal leden naar meer dan 10.000. 

In 2014 wandelden een recordaantal van 17.500 personen de Dam tot Dam Wandeltocht. ’s Avonds volgde de eerste editie van de Damloop by night. Aan de eerste Amsterdam City Walk die ook in dat jaar werd geïntroduceerd, deden 5.100 wandelaars mee. 

In 2015 organiseerde Le Champion voor het eerst de Bauke Mollematocht, aan dit fietsevenement deden 2400 deelnemers mee. De Amsterdam Light Walk werd dat jaar ook voor het eerst georganiseerd in december. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met het Amsterdam Light Festival. Het aantal leden steeg in 2015 verder naar 15.000. 

In 2016 stonden er 45.000 deelnemers aan de start van de TCS Amsterdam Marathon. Amsterdam was in dat jaar in trek, want op 9 juli wandelden ruim 2.000 deelnemers mee met Walking Amsterdam en bij de Brooks 10K Champions Run op 10 juli stonden er 15.000 hardlopers aan de start. Le Champion had in datzelfde jaar de eer om het Europees Kampioenschap Halve Marathon te mogen organiseren, naast de recreatieve loop Brooks 10K. Dit gebeurde in samenwerking met veel partners. 

In 2017 organiseerde Le Champion voor het eerst de Cruyff Foundation 14K, in  samenwerking met Ajax en de Johan Cruyff Foundation ging de hardlooproute op Cruijffs geboortedag, 25 april, van de start in het Olympisch Stadion naar de finish in de Amsterdam Arena. Een ander nieuw evenement op de kalender was de Oer-IJ Expeditie, een wandelevenement waarbij Stichting Oer-IJ en Le Champion gingen samenwerken om jaarlijks een wandelevenement te organiseren. De deelnemers ontdekten zo de geheimen van een ‘vergeten’ landschap dat zich uitstrekt in de groene driehoek tussen Zaanstad, Haarlem en Alkmaar. Aan deze allereerste editie van de Oer-IJ Expeditie op Hemelvaartsdag deden 2.500 wandelaars mee. Het ledenaantal van Le Champion steeg verder naar 20.191 leden. 

In 2018 werd er een nieuw wandelevenement georganiseerd, in samenwerking met de Rotary Soest-Baarn, het Soester Wandelweekend. Dit was de aftrap voor een jaarlijks terugkerend evenement. De start en finish vonden plaats op het Gildeterrein Soest, bekend van de jaarlijkse Gildefeesten. De wandelaars genoten van prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden.

In 2019 werd het 50-jarig bestaan van Le Champion groots gevierd in Hotel Zuiderduin. Leden, vrijwilligers en medewerkers kwamen in Egmond aan Zee drie dagen lang samen. Het weekend begon met een receptie met genodigden. Op zaterdag vierden 1.200 leden, vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden samen feest. Het hele weekend was volgepland met clinics, activiteiten en een sportcafé met een aantal prominenten. 

Op 22 februari 2020 vond de Zandvoort Light Walk plaats (dit was het laatste evenement van Le Champion voor de lockdownperiode), een succesvolle editie waarin grote aantallen wandelaars genoten van de bijzonder gezellige sfeer in Zandvoort. In dat jaar kon eind maart het eerste evenementenweekend dat gepland stond op het circuit van Zandvoort helaas geen doorgang vinden door de lockdown. 2020 werd een zwaar jaar voor de medewerkers van Le Champion., waarin een groot aantal evenementen geannuleerd moesten worden. Le Champion organiseerde in die periode een aantal kleinschalige evenementen plus virtuele evenementen, om het contact met de leden en deelnemers aan de evenementen te behouden. 

2021 was het jaar waarin er gelukkig meer mogelijk was. De TCS Amsterdam Marathon was het eerste grote evenement dat doorgang kon vinden. Deelnemers, medewerkers en vrijwilligers genoten van een prachtig evenement waarin recordtijden werden gelopen. Daarna kwam er opnieuw een lockdownperiode. In die periode hebben de medewerkers van Le Champion veel kleinschalige activiteiten en virtuele activiteiten ontwikkeld en georganiseerd. Hierdoor kon contact gehouden worden met leden, vrijwilligers, deelnemers en partners en werden zij gestimuleerd om in beweging te blijven. Er is ook gewerkt aan het vernieuwen van het inschrijfsysteem en het verder professionaliseren van de financiële administratie, dit was noodzakelijk vanwege de inschrijfgelden die deelnemers ontvingen als evenementen geannuleerd werden. Ook is de website verbeterd en is de Le Champion app ontwikkeld.

Het weekend van eind maart 2022 eindigde de coronaperiode en organiseerde Le Champion een prachtig weekend met de Zandvoort Circuit Run, de Omloop van Zandvoort en de 30 van Zandvoort. Tijdens deze drie evenementen kwamen in totaal ruim 20.000 sporters in actie.
Nieuw ontwikkelde evenementen
2011 - Ronde van de Westfriese Omringdijk
2012 - Groet uit Schoorl Run
2013 - Fjoertoer Egmond
2014 - Damloop by night en de Amsterdam City Walk
2015 - Bauke Mollematocht en de Amsterdam Light Walk
2017 - Oer-IJ Expeditie en de Cruyff Foundation 14K
2018 - Soester Wandelweekend