1990 – 2000 Strandrace met hoog water

Deze periode staat in het teken van doorontwikkelen van bestaande evenementen. De Dam tot Damloop en Egmond Halve Marathon maken een grote ontwikkeling door. Ook qua performance boekt Le Champion vooruitgang door het uitbrengen van een eigen website en een solide nieuw basis op administratief vlak.

In 1991 krijgt de Stichting Sportevenementen Le Champion kantoorruimte boven een schilderswinkel in Heiloo. Tot die tijd was er kantoor aan huis gehouden. In 1987 wordt Cees Lansbergen als eerste medewerker aangesteld, al snel gevolgd door Theo Hoogendoorn. In 1999 telt de stichting vier medewerkers en moet naar een groter pand worden uitgezien. Ook in Heiloo.

Spraakmakende activiteiten
–    Het idee ontstaat een strandrace te houden, een toen nog zo goed als onbekend verschijnsel. Ruim duizend mountainbikers komen op de nieuwe race af maar de organisatie schat met de kennis die toen voorhanden was het getij verkeerd in. Aan het eind van de race komt de vloed opzetten waardoor enkele honderden wielrenners delen van de route lopend moeten afleggen. De organisatie vreest het einde van het evenement. Maar de pers denkt daar anders over en spreekt over een daverend succes.

–    Voor het tiende jaar organiseert Le Champion in 1996 een fietsreis naar Indonesië. Ter gelegenheid daarvan nodigt ze de locale begeleiders uit voor een vakantie in Nederland. Le Champion zamelt geld in onder haar leden om deze vakantie mogelijk te maken. De Indonesiërs worden ondergebracht bij leden en krijgen in een week heel Nederland te zien.

–     In 1999 vertrekt voor het tweede jaar een skeelertocht voorafgaand aan de Dam tot Damloop. De deelnemers rijden echter te hard de IJ-tunnel in met een massale valpartij tot gevolg. Enkele deelnemers stellen Le Champion aansprakelijk met een lang slepende rechtszaak tot gevolg. Een dieptepunt in de historie van Le Champion. De rechtsgang levert veel negatieve publiciteit maar het winnen van het proces geeft een ongelooflijk gevoel van rechtvaardigheid.

 

Nieuw ontwikkelde evenementen

1993  Fietstocht Californië
1994  Coast to Coast Fietstocht
1998  Dam tot Dam Inline
1998  Strandrace Egmond-Pier-Egmond