2000 – 2010 Noodscenario’s Egmond

Naast de succesvolle hardloopevenementen introduceert Le Champion in deze periode ook wandelevenementen. Na het succes van de eerste Wandel Marathon in Egmond verschijnt nog datzelfde jaar de Dam tot Dam Wandeltocht op de kalender. Naast de wandelvierdaagsen in Alkmaar en Bali ligt vanaf 2007 de focus ook op de wandelsport.

De organisatie van Amsterdam Marathon heeft in deze periode problemen bij het organiseren van dit grote evenement en vraagt Le Champion om assistentie. Het blijkt de redding van de marathon en bij Le Champion stijgt het ledenaantal naar 7.500 door de nauwe samenwerking met deze organisatie uit de runnersport. Het aantal leden met hardlopen als hoofdsport overstijgt in deze periode het aantal fietsleden.

Als gevolg van de grote populariteit van de evenementen is uitbreiding op kantoor noodzakelijk met wederom in 2008 een verhuizing als gevolg. Dit keer naar Alkmaar. Een representatief gebouw met een groot magazijn en achttien vaste medewerkers.

Improvisatie en prestatie gaan hand-in-hand
–    Een zuidwesterstorm beukt de eerste week van januari het water met windkracht negen tegen de duinen van Egmond. De strandrace EgmondPierEgmond kan geen doorgang vinden en wordt in 2005 voor het eerst in de geschiedenis afgelast.

–    Het zal tot 2010 duren voordat de weersomstandigheden opnieuw noodzaken tot aanpassing. Door de weersvoorspelling en de slechte staat van het parcours in 2010 kunnen de veiligheidsdiensten niet meer garant staan en moet de halve marathon en de wederom de strandrace worden afgelast. De tweede afgelasting in de Egmond historie.

–    Nadat wandelaars en Nordic Walkers elkaar een beetje in de weg lopen, ontstaat het idee beide groepen deelnemers een volwaardige wandeling te bieden. De eerste dag volgen de wandelaars de Zuidroute en de Nordic Walkers de Noordroute. Een dag later is het andersom. Beide groepen hebben vanaf dat moment voldoende ruimte op het parcours. Het resulteert in meer dan duizend inschrijvers van Nordic Walkers.

–     De Keniaan Robert Cheboror die in de winter van 2005 het parcours voor de halve marathon in Egmond verkent, vraagt zich vertwijfeld af waar het strand is gebleven. De organisatie haalt het noodscenario voor de volgende dag uit de kast en wijzigt de route. Dan maar alleen door de duinen. Echter de storm verliest zaterdagnacht aan kracht en zondagochtend komt het strand weer tevoorschijn. De 11.000 lopers kunnen hun halve marathon volbrengen over het vertrouwde parcours.


Nieuw ontwikkelde evenementen

2000 Amsterdam Marathon
2003 Egmond Wandel Marathon
2003  Dam tot Dam Wandeltocht
2007 Wandelvierdaagse Alkmaar
2008 Wandelvierdaagse Bali
2007 Dam tot Dam FietsClassic
2008 Zandvoort Circuit Run
2009 Fietsvierdaagse Hoorn
2010 Giro Toertocht