Taken voor vrijwilligers

Alle taken voor vrijwilligerswerk

Organisatiecommissies
Ledenraad
Een vereniging met 16.000 leden is natuurlijk niks zonder een ledenraad. Als ledenraadslid vertegenwoordig je de leden van Le Champion en ben je dé schakel tussen de vereniging en het bestuur. Aanmelden kan door middel van een e-mail, voorzien van een beknopt cv en korte motivatie aan de verenigingsmanager van Le Champion: paula.vrolijk@lechampion.nl.

Bestuur
Het bestuur van de Vereniging bestaat uit vijf tot negen leden die worden benoemd door en die verantwoording afleggen aan de Ledenraad. Zij zijn belast met de dagelijkse gang van zaken.

Het bestuur is bevoegd om het dagelijkse beleid van de vereniging te bepalen.
Groepsleider
Als groepsleider ben je verantwoordelijk voor een deel van een evenement. In de voorbereiding organiseer en denk je mee met de eindverantwoordelijke over de invulling van het evenement. In de uitvoering zal jij een groep vrijwilligers aansturen die jou helpen om het gezamenlijk doel te behalen. Heb je interesse in deze functie? Meld je dan aan via een mail naar vrijwilligers@lechampion.nl

Bekijk hier de ervaringen tijdens Le Champion evenementen van groepsleider Ella Conijn. 
Heftruckchauffeur
Bij grote evenementen verplaats je in overleg met een coördinator zware onderdelen zoals dranghekken. Heb je een heftruckcertificaat en lijkt het je leuk om te helpen bij een evenement? Meld je dan hier aan.

Bekijk hier de ervaringen van vrijwilligster Fleur Bregman.
Kleding inname en uitgave
Tijdens grote hardloopevenementen kunnen deelnemers hun kleding in een tas bij jou afgeven. Met een sticker op hun startnummer en op hun tas zorg jij ervoor dat ze na het evenement hun tas weer bij je op kunnen halen.

Bekijk hier de ervaring van Laura Krom, zij zorgt tijdens Le Champion-evenementen de kleding inname en uitgave. 
Logistieke ondersteuning
Onmisbaar binnen elk evenement is de logistieke invulling. Van het organiseren en vervoeren van materialen tot het stroomlijnen van personenvervoer.

Chauffeur
Met een bakwagen of bus rijd je op en neer tussen verschillende locaties. Ook ben je verantwoordelijk voor het vullen van de bakwagen met de juiste materialen. Rijervaring met een groter voortuig is hierbij een pré.

Ad de Lange en Allard Drent zijn onmisbare vrijwillige krachten voor Le Champion. Zij verzorgen tijdens evenementen de logistieke invulling. Bekijk hun ervaringen door op hun naam te klikken. 
Magazijnmedewerker
Magazijnmedewerkers zorgen dat per evenement en locatie de juiste materialen klaargezet worden. En dat deze na afloop weer op de goede plek opgeruimd worden. Een secure klus! Heb je interesse in deze functie, meld je dan hier aan.

Bekijk hier de ervaringen van Cees & Ina Swinkels. Al jarenlang actief bij Le Champion onder andere als magazijnmedewerkers. 
Organisatiestands
Bij elk evenement zijn er verschillende organisatiestands waar we deelnemers informeren en materialen uitreiken.

Uitgifte startbewijs
 
Wanneer startbewijzen niet worden opgestuurd, kunnen deelnemers deze bij jou afhalen.

Helpdesk
Voor en tijdens het evenement komen deelnemers hier met vragen. Jij beantwoordt, met behulp van de deelnemersinformatie en de laptop, al hun vragen en helpt ze weer op weg.

Na-inschrijvingen
 
Is er een na-inschrijving? Dan kunnen deelnemers zich op de dag zelf bij jou inschrijven.

Informatiestand
Voor en tijdens het evenement komen deelnemers hier met vragen. Jij staat voor ze klaar.

Shirtverkoop
Bij deze stand verkoop je shirts aan deelnemers en bezoekers.

Vrijwilligers meldpunt
De vrijwilligers die bij het evenement helpen, melden zich bij jou. Jij geeft hen een lunchpakket, koffie/thee, een hesje en een mooie herinnering. Daarna stuur je ze op pad naar de juiste groepsleider waarbij ze helpen.

Lunchpakketten inpakken en herinneringen verdelen
Jij pakt alle lunchpakketten in, met een tasje loop je langs om alle ingrediënten toe te voegen. Eén dag voor het evenement leg je voor elke meldlocatie de herinneringen en lunchpakketten klaar.

Cateringmedewerker
Van hard werken krijgt men dorst. Jij verzorgt de vrijwilligers van koffie/thee. Per auto, fiets, of lopend met een winkelwagentje. Dankbaar werk waar de vrijwilligers erg blij mee zijn!
 
Parcoursbegeleiding
Tijdens het evenement is het parcours één van de belangrijkste onderdelen. Bij deze functies hoef jij niet stil te zitten!

Uitpijler

Bij de wandel- en fietsevenementen zet jij de route uit met GPS en pijlen, controleer je tijdens het evenement het parcours en haal je na afloop de pijlen weer op. Heb je interesse in deze functie, meld je dan hier aan.

Lees hier de ervaringen van Bas Vissers, uitpijler tijdens Le Champion-evenementen.

Chauffeur
Met een bakwagen of bus rijd je op en neer tussen verschillende locaties. Ook ben je verantwoordelijk voor het vullen van de bakwagen met de juiste materialen.

Voor- of achterfietser
Als voorfietser fiets je voor de eerste deelnemer uit en begeleid je deze over het hele parcours. Als achterfietser blijf je tot de finish bij de laatste deelnemer. Zo fiets jij zelf ook het hele parcours!

Parcoursmedewerker
Als parcoursmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor het parcours. Vóór het evenement zet je een deel van het parcours af en zorg je ervoor dat het er strak uitziet, tijdens het evenement zorg je dat deelnemers veilig het parcours kunnen volgen en na afloop help je met de afbouw van het parcours.

Evenementenverkeersregelaar
Op diverse punten op of langs het parcours zorg je dat de oversteek of kruising veilig verloopt. Hiervoor volg je eerst een onlinecursus, zodat je de dienst veilig kan uitvoeren en alle weggebruikers goed kan instrueren.

Bekijk hier de ervaringen van Kevin en Brian, verkeersregelaars tijdens Le Champion-evenementen

Begeleiden parkeren
Jij begeleidt deelnemers en bezoekers op de parkeerlocaties en stuurt op grote evenementen mensen richting pendelbussen en de evenementenlocatie.

Bij Le Champion mogen we van geluk spreken dat Anwina Versteegh, Leo Bilars en Sven Pallada vrijwilliger zijn in de parcoursbegeleiding. 
Start en finish
Alle deelnemers zien starten en/of finishen. Dé plek waar euforie heerst en emoties loskomen. In deze verschillende functies draag jij als vrijwilliger bij aan dit belangrijke moment.

Opbouw en/of begeleiding start
De startlocatie volledig opbouwen. Denk aan het plaatsen van spandoeken, vlaggen en hekken. Begeleid je ook de start? Dan leid jij als vrijwilliger deelnemers naar de juiste startvakken. Samen met de andere vrijwilligers loop je hand in hand voor een startgroep uit naar de startstreep. Bij een fiets- en wandelevenement geef jij de deelnemers hun startstempel, eten/drinken en na de start help je met opruimen van het startgebied.

Opbouwen en/of begeleiden finish
Je bouwt het finishgebied op met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Begeleid je de finish, dan zorg je dat de doorstroming van de deelnemers goed verloopt en er geen opstoppingen ontstaan. Bij fiets- en wandelevenementen geef jij de deelnemers een finishstempel, eten/drinken en een herinnering. Aan het einde van de dag ruimen we met z’n allen het finishgebied op.

Opbouwen en/of bemannen verzorgingspost finish
De verzorgingspost volledig opbouwen met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Beman je ook de verzorgingspost, dan verblijd jij deelnemers met iets leuks, zoals de medaille en eten/drinken. Aan het einde van het evenement help je met opruimen van het finishgebied.

Bekijk hier de ervaringen van Silke en Frans de Boer en Willem Blijleven. Vrijwilligers bij de Start en Finish. 
Verzorgingsposten
Bij elk evenement zijn er een of meerdere verzorgingsposten waar je eten/drinken en eventueel een stempel uitdeelt. Dit is daarnaast dé plek om alle deelnemers aan te moedigen! De post bouw je zowel op als af met je hele team.