Cees & Ina Swinkels

Cees en Ina Swinkels uit Hoorn brengen een groot deel van hun vrije tijd door in het magazijn van Le Champion, waar materialen zijn opgeslagen die worden gebruikt tijdens evenementen. 

‘Cees Swinkels: ‘Het magazijn runnen we met tien vrijwilligers, daarnaast is er nog een facilitair manager die over het magazijn gaat. Wij weten precies waar alles ligt opgeslagen. Het magazijn heeft een oppervlakte van twintig bij twintig meter, langs de wanden staan stellingen. Vrij recent is er een vide toegevoegd, die de helft van de ruimte overkapt. Ons magazijn is tot de nok toe gevuld met materialen als gamellen, vlaggenstokken en kartonnen dozen met duizenden drinkbekertjes. Er staan koffiekannen, nietmachines, kniptangen en afzetlinten, en watertonnen en jerrycans. Die laatste nemen de meeste ruimte in, net als rolcontainers trouwens. Tel daarbij op de dozen met flyers en de pallets met sportdrank die leveranciers komen bezorgen, en dan begrijp je waarom we soms moeten woekeren met ruimte.

Ina en ik hebben het niet alleen supergezellig met de magazijnploeg, we zijn ook goed op elkaar ingespeeld. Sommigen voeren reparaties uit aan spullen die defect terugkomen van een evenement, anderen reinigen materialen die terugkeren na een evenement. Daarbij moet je denken aan melkbussen, thermoskannen en gamellen waarin erwtensoep heeft gezeten. Maar ook textiel, zoals polo’s en vlaggen, moet met enige regelmaat de wasmachine in. Vroeger namen we dat mee naar huis, tegenwoordig is er een wasmachine. Dat heeft Ina hoogstpersoonlijk geregeld. Ze stelde voor aan Le Champion of het misschien handig zou zijn om een wasmachine aan te schaffen, en binnen een paar weken was het geregeld.

Le Champion zorgt goed voor haar vrijwilligers. Voor de Zandvoort Circuit Run bijvoorbeeld zijn we drie dagen in touw. Dan mogen we overnachten in vakantiehuisjes van Center Parcs, die vlakbij het autocircuit liggen en ’s avonds gaan we met elkaar een hapje eten. Wij hopen dit werk nog jaren vol te mogen houden.’

13-10-2020