Fleur Bregman

Vrijwilligster Fleur Bregman uit het Noord-Hollandse Hem is een stoere meid. Met een heftruck verplaatst ze loodzware attributen bij de op- en afbouw van het start- en finishgebied bij verschillende evenementen.

‘Ik kom uit een echt Le Championgezin. Mijn vader werkt als eventmanager bij Le Champion; door hem ben ik in aanraking gekomen met het vrijwilligerswerk. Als veertienjarige draaide ik voor het eerst mee bij een evenement, samen met mijn zus. Bij de Dam tot Damloop hielp ik met het ophangen van spandoeken in het finishgebied. In de loop der tijd ben ik meer coördinerende taken gaan uitvoeren, bij de Runner’s World Zandvoort Circuit Run, de Alkmaar City Run by night en de TCS
Amsterdam Marathon. De samenstelling van de vrijwilligersteams is bij elk evenement anders, maar ik kom altijd oude bekenden tegen en dat is supergezellig. Er is veel onderling contact, de vriendschappen zijn hecht, we komen elkaar altijd weer tegen.

Vorig jaar heb ik mijn heftruckcertificaat gehaald. Vanuit de Arbowetgeving is deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck, vereist. Bij grote evenementen verplaats ik in overleg met een coördinator zware onderdelen, zoals dranghekken. Per shift verplaats ik ongeveer dertig tot veertig hekken tegelijk. Een heel gewicht, maar er is nog nooit iets misgegaan. Ik draag schoenen met stalen neuzen, dat is verplicht bij dit soort werkzaamheden.

Om goed te kunnen zwenken en draaien heb ik ruimte nodig, daarbij word ik geassisteerd door een vrijwilliger die ruimte voor me maakt. Na een dag op de heftruck ben ik bekaf, dat komt omdat het werk is waarbij je de concentratie geen seconde mag verliezen. Mensen staan vaak met open mond te kijken als ze een jonge meid zo behendig zien manoeuvreren, maar ik krijg altijd leuke reacties.’

13-10-2020