WORD LE CHAMPION LID

Word lid

Exclusief
Le Champion
ledenvoordeel

Word lid

Exclusief
Le Champion
ledenvoordeel

Meedoen aan de sportevenementen van Le Champion is al een feest op zich, maar om als lid aan de start te staan, geeft net dat beetje extra. Le Champion heeft 16.000 leden, allemaal liefhebbers van fietsen, hardlopen en/of wandelen. Je kunt ook direct lid worden als jij je inschrijft voor een evenement. Le Champion geeft leden graag iets meer.

Ledenvoordeel
Als lid (het lidmaatschap kost € 35,- per jaar) steun je de vereniging van Le Champion, waardoor wij aansprekende evenementen kunnen blijven organiseren. Naast de goed verzorgde sportevenementen heb je als lid startgarantie dankzij de voorinschrijving bij de Dam tot Damloop, Alkmaar City Run by night en Fjoertoer Egmond. Start je als hardloper altijd vanuit het gunstige Le Champion Leden-startvak, word je als wandelaar in de watten gelegd bij verschillende ledenontvangsten, kun je deelnemen aan de vele verenigingsactiviteiten, krijg je korting bij speciaalzaken en op alle fietsevenementen. Ook ontvang je 4x per jaar het Le Champion Magazine.

Ben je toch verhinderd, terwijl jij jezelf al hebt ingeschreven? Als lid kun jij bij elk evenement vóór een gestelde datum (zie Algemene Voorwaarden) jouw deelname annuleren.

Jeugdlidmaatschap
Als je jonger bent dan 19 jaar, dan kun je jeugdlid worden (het jeugdlidmaatschap kost € 8,75 per jaar). Dan ontvang je elk kwartaal het Le Champion magazine (met daarin nieuws speciaal voor jonge sporters). Ook ontvang je korting bij diverse speciaalzaken. Je steunt onze vereniging, waardoor we ook in de toekomst aansprekende evenementen kunnen blijven organiseren en de jeugd stimuleren om meer te sporten. Wanneer je 19 wordt in het betreffende contributiejaar val je automatisch onder het hoofdlidmaatschap.

Le Champion magazine
Wil je eerst een proefnummer ontvangen van het Le Champion magazine?

Vraag hier je proefnummer aan
Meedoen aan de sportevenementen van Le Champion is al een feest op zich, maar om als lid aan de start te staan, geeft net dat beetje extra. Le Champion heeft 16.000 leden, allemaal liefhebbers van fietsen, hardlopen en/of wandelen. Je kunt ook direct lid worden als jij je inschrijft voor een evenement. Le Champion geeft leden graag iets meer.
Voor € 35,- per jaar profiteer je als Le Champion lid van vele voordelen:
Startgarantie bij de NN Dam tot Damloop, Alkmaar City Run by night en Fjoertoer Egmond dankzij de speciale voorinschrijving
Als hardloper start je altijd vanuit het gunstige Le Champion Leden-startvak
Als wandelaar kun je gratis meedoen aan de clubwandeltochten
Bij verschillende evenementen is er een speciale ledenontvangst 
Je krijgt korting bij speciaalzaken
Je krijgt korting op alle fietsevenementen van Le Champion
Je ontvangt 4x per jaar het Le Champion Magazine
Als lid kun je tot zes weken van tevoren jouw deelname annuleren. Je krijgt dan de inschrijfkosten min administratiekosten terug (niet van toepassing op de TCS Amsterdam Marathon)
Jeugdlidmaatschap
Als je jonger bent dan 19 jaar, dan kun je jeugdlid worden voor € 8,75 per jaar. Als jeugdlid ontvang je elk kwartaal het Le Champion magazine (met daarin nieuws speciaal voor jonge sporters). Ook ontvang je korting bij diverse speciaalzaken. Je steunt onze vereniging, waardoor we ook in de toekomst aansprekende evenementen kunnen blijven organiseren en de jeugd stimuleren om meer te sporten. Wanneer je 19 wordt in het betreffende contributiejaar val je automatisch onder het hoofdlidmaatschap.

Word Le Champion lid


Le Champion Magazine


Bekijk hieronder de ledenvoordelen

Veelgestelde vragen Le Champion lidmaatschap

Hoe kan ik lid worden van Le Champion?
Door op de rode button bovenaan deze pagina op 'Word lid' te drukken kun je je aanmelden als nieuw lid van Le Champion. Je kunt ook lid worden via één van onze evenementen. Tijdens jouw inschrijving kun je er in de inschrijfmodule voor kiezen om lid te worden van Le Champion.
Hoeveel kost het lidmaatschap van Le Champion?
Het lidmaatschap kost € 35,- per jaar. Vanaf 1 juli kost het lidmaatschap € 17,50 voor het lopende jaar. Het jeugdlidmaatschap kost € 8,75 per jaar.
Hoe betaal ik het lidmaatschap van Le Champion?
Via www.lechampion.nl kun je het inschrijfformulier invullen en direct betalen via Ideal.
Kan ik op ieder moment mijn lidmaatschap opzeggen?
Een lidmaatschap van Le Champion geldt voor een heel kalenderjaar. Je kunt jouw lidmaatschap dus pas met ingang van het volgende kalenderjaar opzeggen. Daarbij hanteren we een opzeggingstermijn van ten minste één maand. Dat betekent dat jouw opzegging vóór 1 december van het lopende jaar bij ons binnen moet zijn.

Dit geldt ook voor de lidmaatschappen op de NTFU en de KWBN. 
Hoe zeg ik mijn lidmaatschap van Le Champion op?
Door in te loggen op Mijn Le Champion kun je via jouw eigen dashboard jouw lidmaatschap opzeggen. Je kunt het lidmaatschap ook opzeggen door een e-mail naar ons toe te sturen. Vermeld hierin je lidnummer, zodat wij je opzegging kunnen verwerken.
Voor wie is het jeugdlidmaatschap?
Het jeugdlidmaatschap is voor iedereen t/m 18 jaar. NB: wanneer je 19 wordt in 2024 val je automatisch onder het hoofdlidmaatschap.
Hoe wijzig ik mijn gegevens?
Door in te loggen op Mijn Le Champion kun je jouw gegevens aanpassen.
Moet ik lid worden van een bond?
Tijdens het aanmelden op www.lechampion.nl voor het lidmaatschap kun je op het inschrijfformulier aangeven of je lid wilt worden van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) of van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland). Dit is niet verplicht. 
Wat betekent NTFU en KWBN?
De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) is de overkoepelende organisatie van fietsclubs in Nederland. Wielersportbond NTFU behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser, de branches die wielertoerisme worden genoemd. Kijk op NTFU voor meer informatie. 

Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) is de grootste wandelorganisatie van Nederland. Wij geloven dat wandelen tot een gezonder en gelukkiger leven leidt. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen via wandelen in beweging brengen. Onze rol: ondersteunen, inspireren en verbinden. Kijk op KWbN voor meer informatie.
Wat zijn de voordelen als ik lid word van de NTFU?
Het jaarlidmaatschap van de NTFU bedraagt € 42,- (hoofdlid). Bij dit lidmaatschap zijn inbegrepen een fietsschadeverzekering, het Fietssportmagazine, korting bij landelijke toertochten en de NTFU jaarkalender.
Wat zijn de voordelen als ik lid word van de KWBN?
Het KWBN basis jaarlidmaatschap bedraagt € 16,- indien je via Le Champion lid wordt (niet leden betalen € 20,-). Als basis lid ontvang je de wandelvoordeelpas.

Het KWBN compleet lidmaatschap bedraagt € 26,50 indien je via Le Champion lid wordt (niet leden betalen € 38,50). Als compleet lid ontvang je o.a. de wandelvoordeelpas, het Landelijk Wandelprogramma en 4 keer per jaar het magazine Wandel.nl.

Word je lid van de KWBN gedurende het verenigingsjaar, dan wordt het contributiebedrag naar rato per maand bepaald. 
Wat als ik niet in Nederland woon?
Ook als je niet in Nederland woont kun je lid worden van Le Champion. Je ontvangt echter geen pasje en Le Champion magazine.

Meld mij aan voor de nieuwsbrief

Ontvang als nieuwsbrieflid als eerste het Le Champion nieuws met daarin updates over leuke activiteiten en -evenementen.