Zandvoort evenementen

Het laatste weekend van maart staat Zandvoort in het teken weer in het teken van het wandelevenement de 30 van Zandvoort, het fietsevenement de Omloop van Zandvoort en het hardloopevenement de Zandvoort Circuit Run. Alle events starten vanaf het legendarische CM.com Circuit Zandvoort. Welke sportieve uitdaging past bij jou?

Wandelen: 30 van Zandvoort

Een unieke startlocatie, prachtige natuurgebieden en een feestelijke finishlocatie, dat is de 30 van Zandvoort. Op zaterdag 25 maart kun je tijdens de 11e editie deelnemen aan twee prachtige routes over 30 en 18 km. Vanwege het succes van 2022 maakt de organisatie het dit jaar voor beide afstanden mogelijk om met zonsopkomst een ronde over het CM.com Circuit Zandvoort te wandelen. Deze dag staan circuit, natuur, cultuur en genieten centraal. Vanaf de startlocatie passeren 7.500 wandelaars het Noordzeestrand en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ook worden locaties als Openluchttheater Caprera en Landgoed Duinlust aangedaan. Uiteindelijk ontmoeten alle deelnemers elkaar weer in het sfeervolle centrum van Nederlands bekendste badplaats.

Naar de website
 

Fietsen: Omloop van Zandvoort

De 9e Omloop van Zandvoort vindt een dag later plaats, op zondag 26 maart. Het fietsevenement staat symbool als dé openingsklassieker van het jaar. De 3.500 deelnemers starten met een tijdrit over het circuit en trotseren alle uitdagende kombochten om vervolgens een geheel uitgepijlde route over 45, 85 of 120 km af te leggen. De verschillende afstanden brengen de fietsers langs de bloembollenstreek, het trainingsgebied van legende Joop Zoetemelk, de duingebieden en de bosrijke omgeving van Bloemendaal. De spectaculaire finish is op het CM.com Circuit Zandvoort. Met uiteraard voldoende mogelijkheid voor een gezellige nazit. 

Naar de website

Hardlopen: Zandvoort Circuit Run

Op zondag 26 maart racen naar verwachting 12.000 hardlopers over het CM.com Circuit Zandvoort en door het natuurschoon van de omgeving. De Zandvoort Circuit Run staat garant voor het meest afwisselende hardloopparcours van Nederland. Er wordt gelopen over het circuit (asfalt), strand, duinen en door het dorp. Deelnemers kunnen tijdens de 14e editie kiezen uit de 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km of 4 km (One Lap). Alle lopers starten vanuit de pitstraat en rennen een ronde over het hele circuit. Een bijzondere ervaring met hoogteverschillen, curbstones en kombochten. De 10 Engelse Mijl en 12 km lopers verlaten het circuit via de Driving Experience en lopen richting het strand. Vervolgens worden zij feestelijk ontvangen in het centrum van Zandvoort. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op CM.com Circuit Zandvoort.

Naar de website