Wandel, fiets of loop in Zandvoort!

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024 staat Zandvoort weer in het teken van drie mooie sportevenementen van Le Champion. Op zaterdag 23 maart wordt het sportieve weekend afgetrapt met het wandelevenement de 30 van Zandvoort. Op zondag 24 maart is het de beurt aan de 10e editie van het fietsevenement de Omloop van Zandvoort en het hardloopevenement de Zandvoort Circuit Run. Alle events starten vanaf het beroemde Circuit Zandvoort. Bij welk evenement sta jij aan de start?

Wandelen: 30 van Zandvoort

Zaterdag 23 maart 2024
Een unieke startlocatie, prachtige natuurgebieden en een feestelijke finishlocatie, dat is de 30 van Zandvoort. Op zaterdag 23 maart kun je tijdens de 12e editie deelnemen aan twee prachtige routes over 30 en 18 km. Ook dit jaar is het voor beide afstanden mogelijk om met zonsopkomst een ronde over Circuit Zandvoort te wandelen. Deze dag staan circuit, natuur, cultuur en genieten centraal. Vanaf de startlocatie passeren 6.000 wandelaars het Noordzeestrand en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Alle deelnemers finishen in het sfeervolle centrum van Nederlands bekendste badplaats.

Inschrijven Bekijk het parcours
 

Fietsen: Omloop van Zandvoort

Zondag 24 maart 2024
De 10e Omloop van Zandvoort vindt een dag later plaats, op zondag 24 maart. Het fietsevenement staat symbool als dé openingsklassieker van het jaar. De 4.000 deelnemers starten met een tijdrit over het circuit en trotseren alle uitdagende kombochten om vervolgens een geheel uitgepijlde route over 40, 80, 100 of 120 km af te leggen. De spectaculaire finish is op het Circuit Zandvoort. Met uiteraard voldoende mogelijkheid voor een gezellige nazit. 

Inschrijven Meer route-informatie
 

Hardlopen: Zandvoort Circuit Run

Zondag 24 maart 2024
Op zondag 24 maart racen naar verwachting 14.000 hardlopers over Circuit Zandvoort en door het natuurschoon van de omgeving. De Zandvoort Circuit Run staat garant voor het meest afwisselende hardloopparcours van Nederland. Er wordt gelopen over het circuit (asfalt), strand, duinen en door het dorp. Deelnemers kunnen tijdens de 14e editie kiezen uit de 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km of 4 km (One Lap). Alle lopers starten vanuit de pitstraat en rennen een ronde over het hele circuit. Een bijzondere ervaring met hoogteverschillen, curbstones en kombochten. De 10 Engelse Mijl en 12 km lopers verlaten het circuit via de Driving Experience en lopen richting het strand. Vervolgens worden zij feestelijk ontvangen in het centrum van Zandvoort. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op Circuit Zandvoort.

Inschrijven Bekijk het programma
 


Hardlopen: Pre-Run Zandvoort Circuit Run

Zondag 25 februari 2024
Wanneer je in training bent voor de Zandvoort Circuit Run, mag de Pre-Run Zandvoort Circuit Run niet ontbreken in jouw optimale trainingsschema. Er staat een 9 km op het programma, een ideale voorbereiding op de langere afstanden. Ook als je niet in training bent voor de Zandvoort Circuit Run, ben je natuurlijk van harte welkom bij deze Run. Met een uniek zicht op het Circuit Zandvoort loop je parallel aan tal van iconische bochten, waaronder de Tarzanbocht, om vervolgens kort daarna te finishen.

Inschrijven Meer informatie