Home

Verenigingsactiviteiten tijdens corona

Er is weer ruimte om samen te komen en wij willen niets liever dan weer samen buiten bewegen. We willen met jullie, onze leden, verenigingsactiviteiten organiseren door in kleine groepen samen te gaan fietsen, hardlopen en wandelen. We hopen onze leden bij elkaar te brengen en jullie op een sportieve manier beter te leren kennen en ook gezellig een bakje koffie/thee te drinken. Als Le Champion proberen we, ook in deze periode,  zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. Dat kan als deelnemer aan één van de verenigingsactiviteiten, maar ook als organisator. Zo maken we samen een mooie sportkalender!

Als lid kun jij je onderstaand aanmelden om mee te doen aan een activiteit, als lid zijnde doe je gratis mee. Niet leden betalen €2,- per activiteit.

Klik hieronder om de activiteiten per discipline te bekijken

Voor fietsers
Schrijf je in voor een fietsrit via deze link

Woensdag 30 september - Ronde Venen - 116 km

- Start om 10:00 uur vanaf Tramplein in Purmerend.
- Gemiddelde snelheid ongeveer 22-24 km per uur.
- Via de IJpont gaan we dwars door het centrum van Amsterdam. We fietsen langs de Amstel naar Uithoorn en vervolgens via Woerdense Verlaat, Loenersloot, Baambrugge, Abcoude, Ouderkerk ad Amstel, Amsterdam ZO, Driemond en Diemen weer naar Purmerend. Afwisselend wat drukke en rustige wegen rondom Mijdrecht, maar veelal langs water.
- We maken tijdens deze route gebruik van een pont waarop je een mondmasker moet dragen. Je dient zelf een mondmasker mee te nemen.

Woensdag 7 oktober - Stelling van Amsterdam (zuidelijk) - 115 km

- Start om 10:00 uur vanaf Tramplein in Purmerend.
- Gemiddelde snelheid ongeveer 22-24 km per uur.
- Vanuit Purmerend rijden we naar Amsterdam. Van daar fietsen we een mooie ronde via Ijburg, Muiden, Weesp, Abcoude, Uithoorn, Aalsmeer, Hoofddorp, Spaarnwoude en via Zaandijk terug naar Purmerend. De route gaat door een zeer afwisselend landschap door weilanden en langs oude watertjes en is veelal een zeer rustige route.
- We maken tijdens deze route gebruik van een pont waarop je een mondmasker moet dragen. Je dient zelf een mondmasker mee te nemen.

Schrijf je in voor een fietsrit via deze link
Let op! We houden gepaste afstand van elkaar en volgen de overige richtlijnen vanuit de instanties op. Als Le Champion-lid fiets je gratis mee met deze activiteiten, als niet-lid betaal je €2,-.
Wil jij jouw favoriete rit aan fietsende leden laten zien en samen een mooie tocht maken?

Stuur ons dan een e-mail via ledenadministratie@lechampion.nl. Benoem in deze mail de datum, tijd, startlocatie, aantal kilometers, gemiddelde snelheid, korte omschrijving van de route en mogelijk bijzonderheden. Wij verzamelen alle ideeën en breiden het programma met jullie hulp uit.
Voor hardlopers
 

Hardloopclinics

In het Park van Luna in Heerhugwaard organiseren wij verschillende hardloopactiviteiten met als doel jouw looptechniek en snelheid te verbeteren. Onder leiding van gecertificeerde hardlooptrainer Michel de Vries van The Athlete Club worden deze clinics aangeboden. Er staan drie clinics op de kalender:

vrijdag 25 september - 19:30 uur
vrijdag 30 oktober - 19:30 uur
vrijdag 27 november - 19:30 uur

Als Le Champion-lid loop je gratis mee, niet-leden betalen €2,- per clinic. Meld je snel aan en loop met ons mee!

Schrijf je in via deze link
Wil jij jouw favoriete route aan hardlopende leden laten zien?

Stuur ons dan een e-mail via ledenadministratie@lechampion.nl. Benoem in deze mail de datum, tijd, startlocatie, aantal kilometers, gemiddelde snelheid, korte omschrijving van de route en mogelijk bijzonderheden. Wij verzamelen de ideeën en breiden het programma samen met jullie hulp uit.
Voor wandelaars
 

Meld je aan voor een wandelactiviteit via deze link
Donderdag 8 oktober 2020 - Wandelen in Franeker - 12 km

- Start om 9:30 uur vanuit Franeker 
- Route van 12 km
- Wandelsnelheid ongeveer 4,5 km/uur
- Ontvangst bij de gastvrije vrijwilligers thuis met koffie en koek. Na de koffie vertrekken we via een schelpenpad naar een wandel/fietspad dat 100 jaar geleden een belangrijke verbinding was in het Noorden. We wandelen over de Bolwerken en naar de rand van Franeker voor mooie vergezichten. Dwars door de natuur gaan we over de Slachtebrug (belangrijk onderdeel van de Slachte Marathon) richting het dorpje Herbaijum. Via een stukje langs een oude rijksweg en het oude Psychiatrisch Ziekenhuis gaan we richting het centrum. Hierna volgt nog een leuk rondje door het oude historische centrum van Franeker centrum. Onderweg hebben we weer een verrassingspost en bij terugkomst is er voor iedereen koffie/thee en een broodje.
Zaterdag 10 oktober 2020 - Gooise Herfstbossen (Baarn) - 20 km

- Start om 10:00 uur vanuit Baarn (P+R naast station Baarn)
- Route van 20 km
- Wandelsnelheid ongeveer 5 km/uur
- We zitten inmiddels in de herfst. De bossen ondergaan dus een gedaanteverandering, de bladeren verkleuren en de paddenstoelen worden zichtbaar.
De tocht zal vanaf de start haast gelijk het bos induiken. Hier zullen we smallere en bredere paden volgen. In eerste instantie zullen we aan de noordkant van de Hilversumse Straatweg blijven en daar langs een aantal verrassende plekken lopen, zoals het Bosbad en een aantal waterpartijen. Na de weg te zijn overgestoken is er de mogelijkheid voor een koffiestop, waarna de route vervolgd gaat worden via het Hilversumse Wasmeer en de Wolfsdreuvik. Via Lage Vuursche en De Stulp lopen we naar de "voortuin van Juliana". Uiteraard kan er in het pannenkoekendorp naar eigen inzicht een pannenkoek worden gegeten.
Zaterdag 24 oktober - Bosrijk Arnhem - 15 km

- Start om 10:30 uur vanuit Arnhem (Teerplaats, Zijpendaalseweg 40)
- Route van 15 km
- Wandelsnelheid ongeveer 4,5 km/uur
- We starten vanaf de 'teerplaats' aan de rand van park Sonsbeek om vervolgens dit park verder te gaan ontdekken. Daarna steken we over naar park Zypendaal en gaan we via de Gulden Bodem op weg naar onze pauzeplaats op landgoed Groot Warnsborn. Het tweede deel van de wandeling zal door dit prachtige gebied gaan richting landgoed Mariëndaal. Hier lopen we onder de 'Groene Bedstee', dit is de langste en mooiste haagbeuk van Nederland. Vervolgens lopen we in de richting van het welbekende 'Dorp' van Mies Bouwman. Via de Burgermeesterwijk lopen we weer terug naar de teerplaats waar we evt. nog onder het genot van een drankje (eigen rekening) na kunnen praten in 'De Boerderij' in het park Sonsbeek.
Zondag 25 oktober 2020 - Historisch Allecmere (Alkmaar) en zijn groene omgeving - 9km

- Start om 10:00 uur vanuit Alkmaar (Canadaplein 4, bovenaan de fietsenstalling)
- Route van 9 km
- Wandelsnelheid ongeveer 4,5 km/uur
- De historische binnenstad van Alkmaar oogt als een openluchtmuseum met prachtige gebouwen en veel goed bewaarde oude huisjes. De grachten en de vele mooi onderhouden ophaalbruggen maken een romantische indruk. Het was hier niet altijd zo vredig. Er werd in en rond Alkmaar tijdens de 80 jarige oorlog (1568-1648) flink gevochten tegen de Spanjaarden. De Spanjaardstraat en de stadswallen herinneren ons hier nog aan. Het beleg van Alkmaar duurde van 21 augustus - 8 oktober 1573. Tijdens de wandeling krijg je ook de groene rustgevende omgeving van Alkmaar te zien.
Zaterdag 31 oktober - Culturele wandeling Den Helder - 13 km

- Start om 10:00 uur vanuit Den Helder (station Den Helder)
- Route van 13 km
- Er zal onderweg over de diverse locaties iets verteld worden. De gemiddelde snelheid van wandelen zal niet hoog zijn.
- Na de start lopen via drie tekeningen langs de mooiste bibliotheek van Europa. We gaan het terrein, Willemsoord, op richting de boot naar Texel. We lopen langs het paleis van Den Helder, het KIM, de diverse offshore bedrijven en we passeren het Marine sportterrein. Na Ford Dirks Admiraal gepasseerd te zijn wandelen we richting Huisduinen, alwaar we langs het casino en de lange Jaap lopen. Langs fort Erfprins en het ziekenhuis komen we terug bij de start- en finishlocatie, het NS-station van Den Helder.
Zondag 15 november 2020 - Leiden en omgeving - 18 km

- Start om 10:00 uur vanuit Leiden (Centraal Station Leiden)
- Route van 18 km
- Wandelsnelheid ongeveer 4,5 km/uur
- Na de start bij het station Leiden wandel je al snel in het groen. Je krijgt tijdens de route de kans om de landgoederen Oud-Poelgeest en Huys te Warmont van alle kanten te bewonderen. De kleine stukjes onverharde (gras)paden kunnen drassig zijn.
Meld je aan voor een wandelactiviteit via deze link
Let op! We houden gepaste afstand van elkaar en volgen de overige richtlijnen vanuit de instanties op. Als Le Champion-lid wandel je gratis mee met deze activiteiten, als niet-lid betaal je €2,-.

Wil jij jouw favoriete route aan wandelende leden laten zien?

Stuur ons dan een e-mail via ledenadministratie@lechampion.nl. Benoem in deze mail de datum, tijd, startlocatie, aantal kilometers, gemiddelde snelheid, korte omschrijving van de route en mogelijk bijzonderheden. Wij verzamelen alle ideeën en breiden we het programma met jullie hulp verder uit.

Organisator van een verenigingsactiviteit worden?

Jij laat andere leden op verantwoorde wijze jouw favoriete routes in jouw regio zien, jij bent de routeleider en bied de leden een bakje koffie aan. De aanmeldprocedure regelen wij, iedereen dient zich namelijk van tevoren aan te melden.

Jij heet de groep welkom, geeft een korte instructie en gaat met de groep op een verantwoorde manier sporten. Op een moment tijdens de activiteit zorg je dat we gezamenlijk even koffie/thee met iets lekker nemen. Het uitgangspunt is dat jij en anders in overleg voor de catering zorgt, vooraf is vaak praktisch. Je kan je hiervoor via de mail (ledenadministratie@lechampion.nl) aanmelden, benoem daarin de datum, tijd, startlocatie, aantal kilometers, gemiddelde snelheid, korte omschrijving van de route en mogelijk bijzonderheden.