Fietsactiviteiten

Samen fietsen is natuurlijk het leukste wat er is. Vanuit de vereniging Le Champion worden er kleinschalige fietsevenementen georganiseerd door vrijwillige eventmanagers. Als Le Champion lid kun jij hier uiteraard met korting aan deelnemen. Van april t/m oktober staan er vijf unieke toertochten en twee fietsweekenden op de agenda. Wij vertellen je waarom je deze niet wilt missen.

Peel- en Heidetoer

Fietsen in de Peel en over de Mookerheide, hier ontdek je dat het heuvellandschap niet alleen voorbehouden is aan het zuiden van Limburg. Het fietsweekend start op vrijdag 26 april en wordt op zaterdag 27 en zondag 28 april gereden.

Meer informatie

7-Dorpentocht

Op zondag 26 mei staat één van de oudste tochten van Le Champion op de kalender, de 7-Dorpentocht. Met routes over 60 en 120 km is de toertocht geschikt voor zwel de recreatieve als de sportieve fietser. Je kunt starten vanuit Wormer en Hoogwoud.

Meer informatie

Duinentocht

Startend vanuit Castricum verken je op zaterdag 27 juli de omgeving van Bergen aan Zee, Sint Maartenszee en Wijk aan Zee. De routes van 50, 75 en 100 km gaan door het prachtige duingebied en zijn grotendeels autovrij. Of je nu wilt fietsen met je gezin, een geoefende fietser bent of graag op de e-bike of handbike zit, alles is mogelijk!

Meer informatie

Kastelentocht

De Kastelentocht neemt je, zoals de naam doet vermoeden, op zondag 25 augustus mee langs de mooiste kastelen en landhuizen in de provincie Utrecht. De routes van 80 en 130 km zijn geschikt voor geoefende racefietsers, gravel- en mountainbikers en lopen over fietspaden en stille landwegen. De start en finish is op de ijsbaan in Baarn.

Meer informatie

Veluwetoer

De Veluwe is bij uitstek een fietsgebied waar je kunt genieten van de natuur met een grote diversiteit aan flora en fauna. Het fietsweekend start op vrijdag 30 augustus en wordt op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september gereden.

Meer informatie

Noorder IJ-en Zeedijktoer

De Noorder IJ- en Zeedijktoer gaat op zaterdag 7 september langs een eeuwenoud dijkenstelsel dat in het verleden de bevolking beschermde tegen het snel wassende water van Het IJ. De afstanden van 80 en 120 km starten en finishen bij Fort aan Den Ham.

Meer informatie

Markertoer

Op zaterdag 5 oktober wordt de oudste toertocht van Le Champion gereden. Een schitterende, afwisselende route door het veenweidegebied boven Amsterdam. Over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg. Kies voor 50 of 90 km en start vanuit Purmerend.

Meer informatie