Clubwandeltochten

Sinds 3 juni zijn onze clubwandeltochten weer gestart! Het zonnetje staat hoog in de lucht en de versoepelde coronamaatregelen geven ons weer de mogelijkheid gezamenlijk te genieten van de mooiste plekjes van ons land. Heb jij zin om met ons weer lekker de natuur in te gaan? De pitoreske dorpjes te ontdekken? Of juist de oudheid van onze steden bekijken? Schrijf je dan in.

Leden en vrijwilligers van Le Champion kunnen gratis deelnemen, introducés betalen € 2,-. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, omdat de bevestigingsmail bewijs van deelname is en we hiermee de groepsgrootte kunnen vastleggen. 

Clubwandeltochten

Clubwandeltocht 2 januari 2022 - Nieuwjaarswandeling Bergen (Afgelast)
De start van deze 14 kilometerlange wandeling is vanaf de zandvlakte, gelegen links van de Zwarteweg t/o de ingang van de skibaan. De ondergrond is ongeveer 90% onverhard en enkele honderden meters strand. Honden mogen aangelijnd mee. Een duinkaart is verplicht en aan het begin van de wandeling te verkrijgen bij een automaat. Ook online zijn toegangsbewijzen te verkrijgen. Parkeren: in de weekenden kan het druk zijn, verderop in de wijk is altijd wel ruimte. Dan is het ongeveer 10 minuten lopen naar de start. OV:  bushalte is in het dorp Bergen, daarvandaan is het ongeveer 15 min lopen naar de start van de wandeling. 

Helaas hebben wij moeten besluiten om de Clubwandeltocht ‘Nieuwjaarswandeling Bergen’ van 2 januari 2022 te annuleren. De maatregel dat er in de buitenlucht gesport mag worden met maximaal twee personen, heeft ervoor gezorgd dat we dit besluit hebben moeten nemen. Deelnemers worden eerdaags op de hoogte gebracht van de afgelasting via de mail. 

Clubwandeltocht 12 februari 2022 - Groeten aan Schoorl
De Groet uit Schoorl is al meerdere decennia een ingeburgerd hardloopevenement. Zaterdag 12 Februari, een dag voor het hardloopevenement, gaan we juist een Groet brengen aan Schoorl. We starten vanuit Hargen aan Zee en zullen middels de gevarieerde route van bijna 16 kilometer via Groet een bezoek brengen aan Schoorl, alwaar er koffie gedronken kan worden. De route zal lopen via het strand, de zeewering, de polder en natuurlijk het duingebied. De zwaarte van de wandeling zal afhangen van de van het getij en het weer. In iedere geval zullen er met name in het laatste deel van de wandeling wat hoogteverschillen te overbruggen zijn.

Datum:12 februari 2022
Afstand:16 km
Startpunt:Hargerstrandweg, 1871 GZ Hargen aan Zee (Parkeerterrein Hargen aan Zee)
Verzamelen:10.15 uur
Start wandeling:10.30 uur
Parkeren:Parkeerterrein Hargen aan Zee
Openbaar vervoer:-
Ondergrond wandelingDivers; onverhard en mogelijk mul zand
Snelheid:5 km/u
Bijzonderheden:Niet rolstoeltoegankelijk


Inschrijven

Inschrijven kan t/m 10 februari 2022.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Arno Harmsen 06-24651420. 
Clubwandeltocht 27 februari 2022 - Wandelen rond de Eilandspolder
We lopen door De Rijp naar het dorpje Graft en via het Noordeinde naar Grootschermer waarna de tocht verder gaat naar Schermerhorn. Langs de Beemsterringvaart gaan we weer terug naar ons vertrekpunt. Er zal het een en ander verteld worden over de plaatsjes waar we doorheen lopen. Onderweg wordt er voor koffie gezorgd door de bekende LC bus en wellicht kunnen we koffie drinken in een restaurantje (voor eigen kosten) en om het toilet te bezoeken. De wandeling gaat over verharde wegen en drassige weiden in ruig polderlandschap. Houd rekening met je schoeisel, vermijd natte voeten.

Datum:27 februari 2022
Afstand:16 km
Startpunt:Driemaster 3, 1483 WB Graft / De Rijp (Parkeerterein achter de PLUS supermarkt)
Verzamelen:9.30 uur
Start wandeling:
10.00 uur
Parkeren: Wolland achter busstation
Openbaar vervoer:EBS bus 305 naar busstation De Rijp
Ondergrond wandeling:Verhard en drassige weiden
Snelheid:
4.5 km/u
Bijzonderheden:
Geen honden


Inschrijven

Inschrijven kan t/m 10 maart 2022.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Harry Huele 06-80045739. 
Clubwandeltocht 8 mei 2022 - Rosandepad
Inschrijven nog niet mogelijk.