Rianne Schoonderwoerd

Vrijwilligerscoördinator

'Als vrijwilligerscoördinator zorg ik dat er genoeg vrijwilligers zijn om de evenementen keer op keer weer een succes te maken. Maar vooral ook dat de vrijwilligers het erg naar hun zin hebben en blij rondlopen op de evenementen.

Het is ontzettend leuk en mooi om zo met elkaar te werken. Ik heb in de afgelopen jaren met heel veel verschillende mensen mogen samenwerken waar ik als mensen-mens veel energie van krijg. Na een aantal jaar in het buitenland ben ik uiteindelijk weer in Nederland neergestreken om weer terug te komen naar één van mijn passies, sportevenementen.

Ik heb vanaf mijn 15e altijd vrijwilligerswerk gedaan bij de Egmondse Reddingsbrigade en op die manier ook de evenementen van Le Champion in Egmond leren kennen, zoals de NN Egmond Halve Marathon. Na mijn stage in 2014 bij Le Champion, vind ik het erg leuk om weer terug te zijn als vrijwilligerscoördinator. Door mijn lidmaatschap van verschillende sportverenigingen weet ik hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Zelf ben ik erg actief. Zo lig ik graag in het water om te zwemmen, te duiken of te surfen. Maar ook een mooie wandeling met de hond doe ik heel erg graag, heerlijk om lekker buiten in de natuur te zijn!'