Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

Wil jij goed voorbereid aan de start van de NN Egmond Halve Marathon staan? We've got your back! De Pre-Run NN Egmond Halve Marathon, voorheen de Midwinterduinloop, is de voorbereidende loop die niet mag ontbreken in jouw trainingsschema. Op zaterdag 9 december 2023 kunnen 1.000 deelnemers meedoen aan deze derde editie die plaatsvindt in Egmond-Binnen.

Het prachtige, maar zeker uitdagende parcours, stoomt jou helemaal klaar voor jouw halve of kwart marathon op zondag 14 januari! Alle aspecten van de NN Egmond Halve Marathon komen tijdens deze Pre-Run voorbij: strand, duinen, bos, heide en pittige klimmetjes. Tijdens jouw 8 of 16 kilometer kan je zomaar verrast worden door een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders in het Noordhollands Duinreservaat. Ook als je niet in training bent voor de NN Egmond Halve Marathon, ben je natuurlijk van harte welkom bij deze run! 

Deelnemers ontvangen uiterlijk donderdag 7 december een mail met daarin alle belangrijke deelnemersinformatie. Op vertoon van deze mail kun je zaterdag 9 december voorafgaand aan de start jouw startnummer ophalen.
Datum
Zaterdag 9 december 2023
Afstanden
8 en 16 km
Uitverkocht
​​​​
Vraag en aanbod
Start en finish
Naast restaurant Nieuw Westert
Oude Schulpweg 18
1935 EN Egmond-Binnen

Tarieven

8 km€ 10,-
16 km€ 13,-
Inbegrepen bij jouw inschrijving: een volledig uitgepijld parcours, een startnummer met chip, tijdregistratie, officiële uitslagenpagina, PWN duinkaart en verzorging.

Start en finish

Start
Het startschot van de beide afstanden van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon luidt om 11.00 uur. De start vindt plaats op de Oude Schulpweg, nabij restaurant Nieuw Westert. 

Finish
De finish is op dezelfde locatie als de start. Na de finish ontvang je een flesje sportdrank. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Tijdslimiet
De tijdslimiet voor de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon 8 km is 75 minuten. Voor de 16 km is de limiet 150 minuten.

Uitslagen

Parcours

Bij de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon zijn twee verschillende afstanden: 8 en 16 kilometer. De hele route over het strand en door bos, duin en heide is met bordjes uitgezet en op de belangrijkste punten staan medewerkers. 

Bereikbaarheid

Vanwege de beperkte parkeergelegenheid in Egmond Binnen, vragen wij de deelnemers indien mogelijk op de fiets te komen. Kom je toch met de auto, dan begeleiden we je naar de parkeerplaats van de PWN, alsook naar de parkeerplaats van de camping aan de Sint Adelbertusweg. Uiteraard is parkeren bij Dorpshuis de Schulp ook mogelijk.

Goede doel

Le Champion stimuleert hardlopen voor een goed doel. Bij de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! 
PWN, het officiële goede doel van de NN Egmond Halve Marathon, is ook het goede doel van deze Pre-Run. Dit jaar wil PWN het sponsorbedrag van Le Champion gebruiken om verbeteringen voor amfibieën te realiseren. Amfibieën, zoals kikkers, padden en salamanders, zijn vaste bewoners van het Noordhollands Duinreservaat. De dieren zijn niet veeleisend, maar kunnen wel wat hulp gebruiken bij het oversteken van wegen en paden. De dieren houden van de ondiepe poelen, waar het water wat warmer is en van veilige oversteekplaatsen. Er zijn nog verschillende plekken in het duin waar het veiliger of aantrekkelijker kan worden inricht.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door