Peel- en Heidetoer

Fietsen in de Peel en over de Mookerheide, hier ontdek je dat het heuvellandschap niet alleen voorbehouden is aan het zuiden van Limburg.

De Peel staat bekend om zijn moerasachtige veenbodem waar veel turf werd gestoken zoals in het bekende boek van Toon Kortooms (Mijn Kinderen eten turf) werd vermeld door de schrijver in Noord-Limburg. Het gebied is ook voorzien van vrij liggende fietspaden aan de westelijke Maasoever die we benutten om via een stukje Brabant in Gennep te belanden.

De Mookerheide staat bekend als slagveld in 1574, maar ook als natuurgebied met mooie fietspaden en vergezichten. Via Duitsland langs Kleef en Kranenburg over de Mookerheide naar Grave en de Kraaijenbergse Plassen weer terug naar Gennep.
Datum
26 t/m 28 april 2024
Afstanden
Tussen de 80 en 120 km
Inschrijving
Uitverkocht
Start en finish
Hotel de Kroon
Markt 11
Gennep

Programma en afstanden

Het fietsweekend start op vrijdag 26 april en wordt op zaterdag 27 en zondag 28 april gereden. Vrijdag 26 april is er de mogelijkheid om een koffierondje te rijden vanaf 14.00 uur. Het diner is voor eigen rekening en het menu van de chef is om 19.00 uur.

Zaterdag 27 en zondag 28 april starten we vanaf 9.00 uur met de fietstochten van 80, 100 en 120 km. Het diner is zaterdag om 19.00 uur en zondag om 18.00 uur.

Ritkwalificatie 2
Zaterdag
Keuze uit 80 of 120 km
Zondag
Keuze uit 80 of 100 km
Op beide dagen is het mogelijk de routes naar eigen inzicht en behoefte aan te passen.

Arrangement

Twee overnachtingen (vrijdag en zaterdagnacht) op basis een tweepersoonskamer;
Tweemaal ontbijt en diner (op zaterdag en zondag);
Douchen na de fietstocht op zondag;
Twee verkende fietsroutes op zaterdag en zondag;
Optioneel koffierondje op vrijdagmiddag.
Let op! Een reis- en annuleringsverzekering, persoonlijke uitgaven, toeslag op een eenpersoonkamer (€ 62,-), verlenging van het arrangement van een overnachting plus ontbijt en het diner op vrijdagavond zijn niet inbegrepen.
Verlenging van het arrrangement op basis van een tweepersoonskamer kost € 62,50. Een diner op vrijdagavond kost € 39,50 (af te rekenen in het hotel),

Tarieven

Le Champion leden betalen € 265,-, voor niet-leden is het tarief € 275,-. Indien je alleen mee wilt doen aan de toer (zonder overnachting) dan is dit mogelijk. De kosten hiervan per persoon per dag bedragen € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet-leden.

Korting leden Le Champion
Wanneer je bij inschrijving voor de Peel- en Heidetoer gelijk lid wordt van Le Champion, kom je direct in aanmerking voor ledenkorting. Het hoofdlidmaatschap kost € 35,- per jaar. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap van Le Champion.

Inschrijven

Aantal deelnemers
Er kunnen minimaal 12 en maximaal 21 personen meedoen 
Annuleren
Bij annulering tot acht weken voor vertrek vervalt de aanbetaling aan Le Champion en ben je de aan Le Champion in rekening gebrachte kosten verschuldigd. Daarna vervalt de gehele reissom aan Le Champion.
Contact
Vereniging Le Champion - Leo van Klink
Telefoon: 075 - 62 87 673
Mobiel: 06 - 200 90 732
E-mail: leo.vanklink@kpnmail.nl
Voor meer informatie over verwijzen we graag door naar de algemene voorwaarden en het reglement.