Terug

Weer genoten van de Markertoer in herfstweer

De herfstklassieker van Le Champion liet zaterdag 250 fietsers genieten van de groene omgeving boven onze hoofdstad. Vanuit Purmerend gingen de routes van 50 en 90 kilometer door kronkelende landweggetjes naar Marken en kwamen deelnemers langs dorpjes als Holysloot en Durgerdam.

De herfstklassieker deed haar naam eer aan door van start te gaan met de dreiging van regenbuien op de achtergrond. Gelukkig waren deelnemers hier op voorbereid en kwamen de meegebrachte regenjasjes van pas. Het bleken voornamelijk kleine buitjes te zijn waardoor iedereen volop kon genieten van het prachtige veenweidegebied te noorden van Amsterdam, de karakteristieke dijk door het Markermeer en het authentieke vissersdorp Marken.

Deelnemers waren enthousiast en blij dat de Markertoer dit jaar ‘gewoon’ door kon gaan. Ze waren verrast door de mooie routes in deze streek. Veel mensen viel op dat een evenement op 1,5 meter heel goed te doen is en eigenlijk nauwelijks problemen oplevert. De verzorging was goed en de routes waren netjes uitgepijld. Harmen vertelt op Facebook: “Eerste toertocht ooit en ik heb er van genoten, jammer dat de eerste 20km nat waren maar het zei zo. Dank @lechampion voor de organisatie. Als beginner heb ik toch wel baat gehad met de pijlen ondanks dat ik met een gpx bestand heb gereden, vooral door de dorpen is dit handig.”

De Markertoer is de oudste toertocht van Le Champion en werd dit jaar voor de 51e keer verreden. Traditioneel vindt deze toertocht naar Marken in de herfst plaats en vormt het de afsluiting van het wielerseizoen. Door de vele afgelastingen dit jaar hebben organiseren we deze maand echter nóg een toertocht aan het eind van de maand, de Randmeren Herfsttocht. Deze toertocht vanuit vorstelijk Baarn laat je de mooie Gelderse Vallei zien via landelijke wegen en boederijdorpjes. Meer info en inschrijven vind je via de webpagina van de Randmeren Herfsttocht