Terug

Plus Wandel4daagse Alkmaar komt met thuiseditie

4daagse wordt dit jaar anders dan anders

De Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt dit jaar net even anders dan anders. Deze week, de derde week van juni, zou Alkmaar normaal gesproken in het teken staan van het vierdaagse wandelevenement dat ruim 6.000 deelnemers uit heel Nederland trekt. Sportorganisatie Le Champion introduceert om die reden juist deze week de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie. Tussen 1 en 31 juli worden wandelaars uitgedaagd om binnen 10 dagen de 4daagse te volbrengen met routes in hun eigen omgeving. Van Maastricht tot Groningen en van Texel tot in Zeeland, overal in Nederland kan de 4daagse van Alkmaar worden gewandeld. Na voltooiing van deze alternatieve editie, ontvangen zij dé speciale Plus Wandel4daagse Alkmaar medaille per post.

De afgelopen weken is men in Nederland massaal aan het wandelen geslagen. Met de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie geeft Le Champion deze wandelaars een uitdaging die bij ze past. Niet het grootse 4daagse feest zoals we dat kennen in Alkmaar, maar in eigen omgeving. Wandelaars vanuit heel Nederland worden opgeroepen om vanuit huis binnen 10 dagen deze 4daagse af te leggen. Zo krijgt het evenement, dat zich normaal in en rondom Alkmaar afspeelt, een nationaal karakter. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor een van de volgende afstanden: 5 – 8,5 – 10 – 15 -20 – 25 – 30 – 35 of 40 km. Dit zijn meer afstanden dan er normaal in het aanbod zitten, maar op deze manier wil de organisatie iedereen de gelegenheid geven om kennis te maken met het wandelen van een 4daagse. Er kan op iedere dag in juli gestart worden, zolang je binnen 10 dagen de prestatie volbrengt en je uiterlijk op 31 juli de laatste etappe wandelt.

Officiële Plus Wandel4daagse Alkmaar app
Vanaf nu kunnen wandelaars zich voor slechts € 8,50 inschrijven via de website van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Na inschrijving kunnen zij de officiële Plus Wandel4daagse Alkmaar app downloaden. Middels deze app kunnen zij gebruik maken van livetracking, krijgen zij verschillende tips en tricks, aanbiedingen van partners én na afloop krijgen zij een bijzondere herinneringsmedaille van de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie thuisgestuurd. Alleen de slingers voor het feestje na de finish moeten de wandelaars zelf ophangen of zij worden natuurlijk feestelijk onthaald op hun eigen “Waagplein” door de buurt en bekenden.