Dam tot Dam Weekend: Corona update

Het scenario waar sportend Nederland al bang voor was, is inmiddels realiteit: deze zomer worden er tot 1 september geen evenementen georganiseerd. Kort na deze datum staan er in het weekend van 19 en 20 september vier grote evenementen op de kalender van Le Champion: de Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by night, Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop. Normaal gesproken met 83.000 sporters het grootste sportieve weekend van Nederland.

Het is zeer begrijpelijk dat er op dit moment veel vragen zijn over het wel of niet doorgaan van deze evenementen. Vooralsnog gaan de Dam tot Dam evenementen door. Wel houden we er rekening mee dat er aanpassingen nodig zullen zijn. Wij doen er op dit moment alles aan om tot een creatieve oplossing te komen, zodat het Dam tot Dam Weekend op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden. Er wordt daarbij gekeken naar alle aspecten van het evenement: van het vervoer tot en met de verzorging langs het parcours en van de inrichting van de start tot en met de spreiding van deelnemers. Een kleiner aantal deelnemers behoort tot de mogelijkheden. Nadat wij meer onderzoek hebben gedaan naar de mogelijkheden, laten wij dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

Wij zouden na deze zomer niets liever willen dan jou als fietser, hardloper of wandelaar weer laten deelnemen aan een van de geliefde Dam tot Dam evenementen. Dat is namelijk waar we bij Le Champion elke dag ons bed voor uitkomen: mensen inspireren om te sporten en te bewegen. Nu nog meer dan ooit zullen wij ons voor deze missie gaan inzetten. Uiteraard zijn we hierin wel afhankelijk van de maatregelen en adviezen van het kabinet, deze houden we dan ook nauwlettend in de gaten. Er bestaat natuurlijk een kans dat het verbod op evenementen ook na 1 september wordt verlengd. Maar vooralsnog gaat het Dam tot Dam Weekend in september door.
Voor vragen over inschrijvingen, als individuele deelnemer, bedrijf, groep of goede doel, verwijzen wij naar de verschillende Q&A’s. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur ons dan een bericht via deze link.

Q&A Dam tot Damloop en Damloop by night
Q&A Dam tot Dam FietsClassic
Q&A Dam tot Dam Wandeltocht
24-04-2020