Terug

Fietscompetitie

fietscomp743x376

Le Champion schrijft jaarlijks een fietscompetitie uit voor haar leden die gedurende het toerseizoen de meeste kilometers fietsen. Competitief rijden is voor veel fietsers een welkome aanvulling op het toerfietsen en stelt iemand in staat om de grenzen te verleggen en steeds weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. De afgelegde afstanden worden door een onafhankelijke commissie bijgehouden waarbij de beste prestaties van elke categorie worden beloond.

Door eenvoudig jouw kilometers aan het begin en aan het einde van het fietsseizoen te laten registreren, fiets jij daartussen de afstanden die jou het beste passen. Zonder tijdverantwoording. Dat kan bij toertochten en fietsreizen van Le Champion maar ook tellen de kilometers van jouw individuele ritten en de fiets events van andere organisatie mee in de ranking. De kilometers worden bijgehouden in een databestand waarbij het raadzaam is om maandelijks jouw nieuwe stand te laten uploaden om bij eventuele storing van de tellers de afgelegde kilometers niet te verliezen. De winnaars worden gehuldigd op de Le Champion Promotiedag en het totaalklassement van alle deelnemers wordt jaarlijks gepubliceerd in het uitslagenblad.

Bekijk hier de uitslagen van 2015.

Competitieperiode
Het fietsseizoen voor de fietscompetitie is van 27 februari 2016 tot en met 23 oktober 2016. De nieuwe competitie start direct na inschrijving op zaterdag 27 februari in restaurant Alkmaarse Poort in Alkmaar en op zondag 28 februari bij restaurant Spijkerman in Purmerend, beide tussen 11.00 – 13.00 uur. Daar worden de beginstanden van de teller(s) gecontroleerd. Kan je niet bij de begin- of eindcontrole  aanwezig zijn, dan kan het ook via e-mail of post. Kijk hier hoe je dan  moet  handelen.

De fietscompetitie staat open voor iedereen die lid is van Le Champion. Ben je nog geen lid van Le Champion maar wil je wel meedoen? Vul dan hier het ledeninschrijfformulier in en profiteer direct van de voordelen van het lidmaatschap van een van de grootste sportverenigingen in Nederland.

Er zijn twee manieren om deel te nemen aan de fietscompetitie:

1. Aanmelden voor computerregistratie
Fietsers die voor de eerste keer aan de competitie meedoen kunnen een e-mail sturen of vullen hier het inschrijfformulier in. Gedurende het seizoen kun je aanmelden via e-mail. waar je ook maandelijks de stand van jouw teller kan doorgeven.

Deelnemers die eerder hebben meegedaan en deelnemers die met het toerboekje rijden, hoeven het inschrijfformulier niet in te vullen, tenzij er mutaties zijn.

2. Registratie via het toerboekje en het vrije tochtenboekje
Het registreren van kilometers in toerboekjes is nog mogelijk. Hiervoor is het lidmaatschap van Le Champion én de NTFU vereist. Het toerboekje van de NTFU kan je telefonisch opvragen bij het kantoor van Le Champion via 072-5338136, waarna het wordt toegezonden. Het vrije tochtenboekje biedt je de vrijheid zelf tochten te rijden zowel in het binnenland als in het buitenland. Je kunt het boekje bestellen door overmaking van € 9,00 (inclusief verzendkosten) op IBAN NL28ABNA0400013215 t.n.v. Le Champion te Wormer, onder vermelding van ‘vrije tochtenboekje’. Het boekje wordt je dan toegestuurd. Na afloop van het seizoen stuur je het toerboekje en vrije tochtenboekje(s) op, samen met het competitieformulier dat in het Le Champion Magazine van oktober 2016 staat afgedrukt.

Voor een succesvolle deelname is naleving van de reglementen essentieel.
Klik hier voor het Reglement Toerboekje en klik hier voor het Reglement Computerregistratie.

Gratis prestatieplaquette
Alle deelnemers aan de Fietscompetitie, die minimaal het aantal kilometers hebben gereden zoals vermeld in onderstaand prestatieschema, kunnen de prestatieplaquette ontvangen. Deze plaquette is gratis. Je kunt de plaquette afhalen op de Le Champion Promotiedag op 14 december. Voldoe je niet aan het prestatieschema, dan kom je niet in aanmerking voor een prestatieplaquette. Je kunt wel je toerboekje(s) inzenden of je teller(s) laten controleren om de kilometers te registreren. Daardoor tellen je gereden kilometers mee voor de ‘Wereldbol’.

Klik hier voor het prestatieschema.

Informatie: Fred Middelburg (tel. 06–53781843, na 18.00 uur).