Home

Aangepast sporten Le Champion

Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving en wil er ook graag zijn voor sporters met een beperking. Daarom biedt Le Champion bij een tweetal evenementen speciale onderdelen aan voor sporters met een beperking.

Wij geven graag iedereen een onvergetelijke Damloop-ervaring. En met iedereen, bedoelen we ook écht iedereen! Tijdens het Dam tot Dam Weekend staan er daarom ook twee onderdelen voor sporters met een beperking op het programma: de Damloop by night voor wheelers op zaterdagavond 22 september en de Mini Dam tot Damlopen voor racerunners/wheelers in samenwerking met Heliomare op zondag 23 september. Kijk hier voor meer informatie. 

Niet alleen tijdens het Dam tot Dam Weekend kunnen sporters met een beperking genieten van een unieke sportervaring. Ook bij de Runner’s World Zandvoort Circuit Run staan er in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport onderdelen voor sporters met een beperking op het programma: de Circuit Run Special 900 meter voor racerunners/wheelers én 4 km voor wheelers. Kijk hier voor meer informatie.

Naast het Dam tot Dam en het Zandvoort evenementen kan er ook aangepast gesport worden tijdens de Kids Runs van de Alkmaar City Run by night en de Cruyff Legacy 14K Run. Verder kunnen handbikers aan de reguliere fietsevenementen meedoen en mogen de begeleiders van blinde hardlopers gratis meedoen.

Bij het wandelen zijn de Dam tot Dam Wandeltocht, de Amsterdam Light Walk, de Amsterdam City Walk (10 en 17 km), de Oer-IJ Expeditie (16 en 21 km) en het Soester Wandelweekend (3,5 km) toegankelijk voor rolstoelen.