Willem Blijleven

Willem Blijleven uit Nes aan de Amstel was vroeger werkzaam als pandbeheerder bij een verzekeringsmaatschappij. De kennis die hij daar opdeed, komt hem als vrijwilliger bij Le Champion goed van pas.

‘Een jaar of zeven geleden vertelde een collega van me dat hij vrijwilliger was bij Le Champion. Hij was zo enthousiast dat het me ook wel wat leek. Ik maakte mijn debuut bij de Run2Day Ladies Damloop in Amsterdam-Noord. Vervolgens werd ik door Le Champion gevraagd om mee te helpen bij andere evenementen. Ik hielp mee bij de Dam tot Damloop, de Europese kampioenschappen atletiek, de TCS Amsterdam Marathon en de Fiets Daagse Alkmaar. Allemaal even leuk om te doen. We maakten soms lange dagen, bij de NN Egmond Halve Marathon bijvoorbeeld was ik van zes uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds in touw. Met een heel klein clubje doorzetters deed ik uiteindelijk het licht uit.

Voor mijn pensioen werkte ik als pandbeheerder bij een verzekerings maatschappij. Daar was ik onder meer verantwoordelijk voor onderhoud, inspectie en veiligheid van de gebouwen. Mijn vakkennis als pandbeheerder komt vooral goed van pas bij het op- en afbouwen van installaties aan start en fi nish. Ik weet hoe je een torenhoge installatie met aluminium buizen veilig moet opbouwen en ik kan snel en goed risico’s inschatten. In Egmond heb ik een stellage gemonteerd in de sporthal, daarbij ben ik heel secuur te werk gegaan, want ik wilde niet op mijn geweten hebben dat er iets misging. Inmiddels heb ik een zekere reputatie opgebouwd en vraagt Le Champion me vaak voor complexe klussen.

Behalve het op- en afbouwen werk ik ook nieuwe vrijwilligers in, wat ik minstens even leuk vind om te doen. En een paar weken geleden heb ik nog geholpen bij de LBL Ardennen Classic, waar ik onder meer de medailles mocht uitdelen. Als het aan mij ligt en zolang mijn gezondheid het toelaat, ga ik nog lang door met het vrijwilligerswerk. Ik help bij steeds meer evenementen en doe steeds meer ervaring op, waardoor alles ook steeds makkelijker gaat.’

13-10-2020