Pre-Run NN Dam tot Damloop

De Pre-Run NN Dam tot Damloop mag niet ontbreken in je trainingsschema op weg naar de NN Dam tot Damloop! Op vrijdagavond 30 augustus staat er een 3,5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma. Ideale afstanden ter voorbereiding op jouw Damloop by night en de NN Dam tot Damloop. Aan de Pre-Run, die plaatsvindt op de Zaanse Schans, kunnen maximaal 1.000 deelnemers meedoen.

De start en finish vindt plaats op de Kalverringdijk langs de Zaan en het parcours van de Pre-Run gaat over de Zaanse Schans in Zaandam. Een mooie omgeving vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen waar je ongetwijfeld niet vaak hardloopt. Omdat de Pre-Run 's avonds plaatsvindt vragen we deelnemers om lichtjes mee te nemen. Zo ben je niet alleen goed zichtbaar voor anderen, maar maken we er samen ook een extra sfeervolle 4e editie van!
Datum en tijd
Vrijdag 30 augustus 2024 vanaf 19.00 uur
Afstanden
3,5 en 7 Engelse Mijl
Inschrijven
​​​​
Inschrijven
Start- en finishlocatie
Zaanse Schans
Kalverringdijk 19

Inschrijven

Inschrijven kan alleen online via de voorinschrijving tot dat de deelnemerslimiet van 1.000 deelnemers is bereikt. Inbegrepen bij jouw inschrijving: een volledig uitgepijld parcours, een startnummer met chip, tijdregistratie, officiële uitslagenpagina en verzorging.

Tarieven


3,5 Engelse Mijl€ 10,-
7 Engelse Mijl (UITVERKOCHT)€ 13,-

Start en finish

Start
De start is ter hoogte van Koopmanshuis d'Mol (adres: Kalverringdijk 19 in Zaandam) op de Zaanse Schans. Let op: kom hier lopend naartoe. Parkeer je auto of fiets op de daarvoor aangewezen locaties buiten de Zaanse Schans.

Starttijden
19.00 uur: 3,5 Engelse Mijl (tijdslimiet 45 minuten)
20.00 uur: 7 Engelse Mijl (tijdslimiet 1 uur en 30 minuten)
Finish
De finish is dezelfde locatie als de start. Na de finish ontvang je een flesje sportdrank. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Parcours

De 3,5 en 7 Engelse Mijl starten op de Kalverringdijk in Zaandam. Vervolgens gaat het parcours via de Leeghwaterweg naar de Westerdijk en via de Engewormer terug naar de passage op de Zaanse Schans, waar de molens en karakteristieke huizen het decor vormen van deze Pre-Run NN Dam tot Damloop. De finish vindt weer plaats op de Kalverringdijk. 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Vanwege de beperkte parkeergelegenheid op de Zaanse Schans vragen wij jou, indien mogelijk, met het openbaar vervoer af te reizen naar Zaandam. Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaandijk Zaanse Schans. Dit station bereik je vanaf Station Amsterdam Centraal Station in 17 minuten. Vervolgens is het zo'n 15 minuten wandelen naar de start- en finishlocatie.
Auto
Indien je met de auto richting Zaandam komt, kun je een parkeerkaart kopen. De parkeerplaats is aan de rand van de Zaanse Schans (navigatieadres: Schansend 7, Zaandam). De parkeerkaarten staan op kenteken. Bedenk dus goed van te voren met welke auto jij naar de Zaanse Schans reist. Let op! Er is een beperkt aantal parkeerkaarten beschikbaar. 
Fietsen
Kom je uit de buurt? Kom dan lekker op de fiets! De Zaanse Schans is vanuit de regio goed bereikbaar met de fiets. Rondom de Zaanse Schans vind je meerdere mogelijkheden om je fiets te stallen.

Thermo Clinics

Leer tijdens de Pre-Run alles over hitteletsels en jouw lichaamstemperatuur tijdens het hardlopen. Thermo Clinics organiseert samen met Le Champion een interactieve clinic. De clinic is vanaf 18.00 uur en is bestemd voor de deelnemers aan de 7 mijl. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar (vol = vol) en deelname kost 20 euro.
Lezing over temp[eratuurregulatie tijdens het hardlopen
Leer de symptomen van een hitteletsel en weet hoe je kan helpen
Loop jouw Pre-Run met temperatuursensoren en een speciaal sporthorloge
Bekijk en analyseer na afloop van de run jouw statistieken

Goede doel

Sporten draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar nog steeds heeft niet iedereen een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten.
 

De Pre-Run NN Dam tot Damloop wordt mede mogelijk gemaakt door