Pre-Run NN Dam tot Damloop

Op vrijdagavond 30 augustus 2024 is het tijd voor de 4e editie van de Pre-Run NN Dam tot Damloop. De Pre-Run NN Dam tot Damloop mag niet ontbreken in je trainingsschema op weg naar de NN Dam tot Damloop. Er staan een 3,5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma. Ideale afstanden ter voorbereiding op jouw Damloop by night en de NN Dam tot Damloop. Aan de Pre-Run, die plaatsvindt op de Zaanse Schans, kunnen 1.000 deelnemers meedoen.

De start en finish vindt plaats op de Kalverringdijk langs de Zaan en het parcours van de Pre-Run gaat over de Zaanse Schans in Zaandam. Een mooie omgeving vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen waar je ongetwijfeld niet vaak hardloopt. Omdat de Pre-Run 's avonds plaatsvindt vragen we deelnemers om lichtjes mee te nemen. Zo ben je niet alleen goed zichtbaar voor anderen, maar maken we er samen ook een extra sfeervolle 4e editie van!
Datum en tijd
Vrijdag 30 augustus 2024 vanaf 19.00 uur
Afstanden
3,5 en 7 Engelse Mijl
Inschrijven

Inschrijven
Start- en finishlocatie
Ter hoogte van Kalverringdijk 19, Zaandam (Zaanse Schans)

Tarieven

3,5 Engelse Mijl€ 9,-
7 Engelse Mijl€ 12,-
Datum: vrijdagavond 2 september 2022
Afstanden: 3.5 en 7 Engelse Mijl (5,6 en 11,3 km)
Inschrijven: alleen online voorinschrijving
Inbegrepen bij jouw inschrijving: een volledig uitgepijld parcours, een startnummer met chip, tijdregistratie, officiële uitslagenpagina en verzorging. Let op! De inschrijving opent op dinsdag 23 april.

Start en finish

Start
De start is ter hoogte van Koopmanshuis d'Mol (adres: Kalverringdijk 19 in Zaandam) op de Zaanse Schans. Let op: kom hier lopend naartoe. Parkeer je auto of fiets op de daarvoor aangewezen locaties buiten de Zaanse Schans.

Starttijden
19.00 uur: 3,5 Engelse Mijl (tijdslimiet 45 minuten)
20.00 uur: 7 Engelse Mijl (tijdslimiet 1 uur en 30 minuten)
Finish
De finish is dezelfde locatie als de start. Na de finish ontvang je een flesje sportdrank. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Parcours

De 3,5 en 7 Engelse Mijl starten op de Kalverringdijk in Zaandam. Vervolgens gaat het parcours via de Leeghwaterweg naar de Westerdijk en via de Engewormer terug naar de passage op de Zaanse Schans, waar de molens en karakteristieke huizen het decor vormen van deze Pre-Run NN Dam tot Damloop. De finish vindt weer plaats op de Kalverringdijk. 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Vanwege de beperkte parkeergelegenheid op de Zaanse Schans vragen wij jou, indien mogelijk, met het openbaar vervoer af te reizen naar Zaandam. Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaandijk Zaanse Schans. Dit station bereik je vanaf Station Amsterdam Centraal Station in 17 minuten. Vervolgens is het zo'n 15 minuten wandelen naar de start- en finishlocatie.
Auto
Indien je met de auto richting Zaandam komt, kun je een parkeerkaart kopen. De parkeerplaats is aan de rand van de Zaanse Schans (navigatieadres: Schansend 7, Zaandam). De parkeerkaarten staan op kenteken. Bedenk dus goed van te voren met welke auto jij naar de Zaanse Schans reist. Let op! Er is een beperkt aantal parkeerkaarten beschikbaar. 
Fietsen
Kom je uit de buurt? Kom dan lekker op de fiets! De Zaanse Schans is vanuit de regio goed bereikbaar met de fiets. Rondom de Zaanse Schans vind je meerdere mogelijkheden om je fiets te stallen.

Goede doel

Le Champion stimuleert hardlopen voor een goed doel. Bij de Pre-Run Dam tot Damloop is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander!

Stichting MIND US, het officiële goede doel van de Dam tot Damloop, is ook het goede doel van deze Pre-Run. Stichting MIND Us bundelt krachten om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren. We zorgen ervoor dat de mentale gezondheid van jongeren de aandacht krijgt die het hard nodig heeft. Samen met jongeren en allerlei partijen in het hele land stimuleren we (vernieuwende) initiatieven die jongeren een platform bieden waar ze zich gezien en gehoord voelen. Op school én in hun vrije tijd online en in de wijk. Zo zet MIND Us zich in om de druk op jongeren te verkleinen én te investeren in hun veerkracht. Hierbij kunnen we jouw hulp heel goed gebruiken!
 

De Pre-Run NN Dam tot Damloop wordt mede mogelijk gemaakt door