Nederlands kampioenschap 10 kilometer in Hem 

Op zondagochtend 29 augustus komen Nederlands snelste lopers naar Hem voor het Nederlands kampioenschap 10 kilometer 2021. Wij gaan een samenwerking aan met de Hemmeromloop, die in de middag plaatsvindt. Er is een snel en aantrekkelijk parcours uitgezet rondom Hem en Venhuizen, waarbij de lopers ook over de West-Friese Omringdijk lopen langs het Markermeer. Wij zijn erg blij dat we opnieuw het NK 10 km mogen organiseren, na de afgelopen zes edities tijdens de Groet uit Schoorl Run.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk vanaf 10 juni tot en met maandag 16 augustus via deze link. Om te kunnen deelnemen aan het NK 10 kilometer dien je de Nederlandse nationaliteit te bezitten. Daarnaast dien je lid te zijn van de Atletiekunie en te beschikken over een door de Atletiekunie uitgegeven wedstrijdlicentie. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50.

Inschrijven
 
Startnummer en informatie
Uiterlijk een week voor het evenement ontvangen de ingeschreven deelnemers per e-mail uitgebreide informatie en het startnummer per post.

Start en finish
In het voorlopige programma zal het startschot om 9.30 uur klinken voor de vrouwen senioren. Om 10.15 uur starten de mannen senioren, aansluitend volgen de andere categorieën. De start en de finish zijn nabij café De Roode Leeuw aan het Westeinde 1, 1606 CZ, Venhuizen

Parcours
Het parcours bestaat uit één ronde over 10 kilometer door het West-Friese landschap. Na de start in Venhuizen ter hoogte van der Hemmerbuurt, gaat het parcours via Hem een Oosterleek richting de Westfriese Omringdijk terug naar Venhuizen. Hier lopen de lopers nog een laatste ronde voordat zij finishen. Het parcours is uitermate geschikt voor snelle tijden: het is vlak, verhard en heeft weinig bochten.

Categorieën
JJunjA, Msen, M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70, M75.
MJunA, Vsen, V35, V40, V45, V50, V55, V60, V65, V70, V75.
De categorie dient minimaal vier inschrijvingen te hebben en drie finishers. Mocht dit aantal niet worden behaald, dan worden de categorieën samengevoegd in een jongere categorie en vervalt de categorie.
 
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking voor alle categorieën vindt plaats na de finish. Tijdens het NK 10 kilometer kunnen atleten de officieuze uitslagen vinden op deze pagina.
 
Gratis pendelbus vervoer
Van en naar station Hoogkarspel rijdt een gratis penbelbus van Alpha Tours Hem om deelnemers naar de start nabij het Dorsphuis ‘t Centrum brengen.

Algemene voorwaarden
Je vindt hier de algemene voorwaarden.


Hoofdsponsors

Co-sponsor