Leden van Verdienste Le Champion

Jo Mensen
Op 5 mei 2023 is Jo Mensen benoemd tot Lid van Verdienste van Le Champion. Uit handen van voorzitter Ruud van der Velde ontving hij tijdens de Fiets4Daagse Hoorn deze bijzondere oorkonde. “We zijn trots dat we Jo Mensen mogen toevoegen aan onze erelijst.” Een groot aantal vrijwilligers, die al jaren met Jo samenwerken, was naar de finish van de Fiets4Daagse Hoorn gekomen om bij dit huldigingsmoment aanwezig te zijn.
Voorzitter Ruud van der Velde gaf tijdens zijn speech aan waarom Jo Mensen benoemd is tot Lid van verdienste: "Jo Mensen is al meer dan tien jaar lid van Le Champion. Hij is al heel lang actief en super loyaal aan Le Champion. Hij helpt minimaal wekelijks en soms zelfs meerdere dagen per week mee in het magazijn van Le Champion (waar hij de bewegwijzeringsborden voor de evenementen maakt) en is vaak ook actief bij de evenementen.
Bij de evenementen helpt Jo vaak bij de start met opbouwen en loopt daarna indien mogelijk mee bij een wandelevenement. Veel deelnemers kennen Jo van gezicht en begroeten hem onderweg. Jo zorgt voor een gezellige sfeer bij evenementen."

Cees Pronk
In 2021 is Cees benoemd met de eretitel: Lid van verdienste. Cees kwam in 2000 bij Le Champion werken. Een loopbaan bij Albert Heijn liet hij voor wat het was en hij besloot zijn hart te volgen. Ervaring in het organiseren van hardloopevenementen had Cees uitgebreid als grondlegger van de Groet uit Schoorl Run, een evenement dat nu jaarlijks op de evenementen kalender van Le Champion prijkt. In 2000 besloot de gemeente Amsterdam de organisatie van de Marathon van Amsterdam uit te besteden aan Le Champion. Daarvoor moest de organisatie wel worden uitgebreid. Le Champion vond in Cees de juiste man om deze kar te gaan trekken. Als Race-Director heeft hij het in no-time klaar kunnen spelen dat de Amsterdam Marathon met succes grotere bekendheid kreeg en intussen is uitgegroeid tot een van de 10 best georganiseerde en snelle marathons in de wereld en de beste marathon in Nederland. In zijn laatste jaar werd de TCS Amsterdam Marathon zelfs bekroond met het World Athletics Platinum Label. Veel waardering oogstte Cees ook bij Le Champion voor zijn brede optreden in de organisatie en de laatste jaren als directeur Evenementen en Sponsoring. Natuurlijk straalde het succes van de Amsterdam Marathon ook op Le Champion af, maar ook binnen onze organisatie heeft Cees zich vaak op moeilijke momenten loyaal naar de organisatie opgesteld. Le Champion is Cees daarvoor veel dank verschuldigd.

Rini van Klink
Rini faciliteerde als gastvrouw jarenlang de vergaderingen van de Binnenlandcommissie bij haar thuis. Ruim 25 jaar maakt zij al deel uit van de Trimloopcommissie en verleent naast haar assistentie bij de uitvoering van de diverse trimloopactiviteiten van de commissie, ook organisatorisch in de voorbereiding een flinke bijdrage. Hierdoor kwam zij ook in aanraking bij de grote loopevenementen van Le Champion zoals de Dam tot Damloop, de Halve Marathon, de Marathon en de Zandvoort circuit run. Steevast verleent zij bij de uitvoering van deze evenementen haar hulp. Toen Le Champion 40 jaar bestond maakte Rini deel uit van het organisatiecomité en heeft ter voorbereiding van dit feest vele uren werk hierin gestoken. Rini is ook al jaren een drijvende kracht achter de altijd zeer gezellige fietsweekenden die zij samen met haar echtgenoot Leo van Klink voor Le Champion organiseert. Le Champion heeft veel aan haar tomeloze inzet te danken.

Adrie Vis
Halverwege de jaren zeventig meldde Adrie Vis zich aan als vrijwilliger bij de Halve Marathon van Egmond aan Zee. Haar taak was voornamelijk in de sporthal assistentie verlenen bij allerlei werkzaamheden en met name speelde zij een belangrijke rol bij de prijsuitreiking. Eind jaren zeventig ging Adrie mee als begeleidend chauffeuse bij de fietsvakantie naar Corsica. Ze regelde tijdens die vakantie ook de lunch voor alle deelnemers, maar zorgde er ook voor dat de hotelindeling voor aankomst van de deelnemers geregeld was. Jaren was zij in de sporthal betrokken bij de organisatie van de Dam tot Damloop. Later bleek Adrie meer affiniteit te hebben bij de wandelevenementen die Le Champion organiseert. Vanaf het begin was zij betrokken bij de Egmond wandelmarathon, de Dam tot Dam wandeltocht, de Vierdaagse van Alkmaar, de 30 van Zandvoort, de Fjoertour en twee jaar geleden kwam daar het Soester wandelweekend bij. Adrie is altijd enthousiast en is een graag geziene vrijwilliger, altijd goed gemutst en weet haar enthousiasme op anderen over te brengen. Le Champion is Adrie veel dank verschuldigd.

Loes ter Wengel
Loes is 25 jaar geleden begonnen als vrijwilliger bij Le Champion. Haar eerste klus was assistentie verlenen bij de uitvoering van de Dam tot Damloop. Haar taak was het uitdelen van bestelde- en verkoop van T-shirts. Later stond zij bij de informatie/medewerkersbalie en stond zij de deelnemers te woord die vragen hadden. Hele weekenden was Loes daarbij in touw. Later kwamen daar nagenoeg alle wandelevenementen bij waarbij Loes als vrijwilliger inzetbaar was. In de aanloop naar het 50 jarig jubileum van Le Champion nam Loes, nadat ze daarvoor gevraagd was, zitting in het organisatiecomité en heeft m.b.t de organisatie bergen werk verzet. Loes is een vrijwilliger die graag zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Ze is zeer evenwichtig en prettig in de omgang en daarom een waardig visitekaartje voor Le Champion en enthousiasmerend voor andere medewerkers. Het lidmaatschap van verdienste is een passende waardering voor alles wat zij voor Le Champion betekent.

Ruud van der Meer
Ruud heeft in de jaren negentig een aantal jaren belangen van de trimmende leden als bestuurslid behartigd. Daarnaast maakte Ruud zo’n tien jaar deel uit van de trimloopcommissie. Na een tussenpoos van een aantal jaren is Ruud opnieuw toegetreden tot de trimloopcommissie. Ruud is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij de Halve marathon van Egmond aan Zee en eenzelfde periode vervult Ruud een leidinggevende taak bij het kledingvervoer tijdens de Dam tot Damloop. Op basis van al zijn inzet ten behoeve van Le Champion is Ruud tijdens de viering van het 50 jarig jubileum het lidmaatschap van verdienste toegekend.

Harry Steur †
Harry heeft van 1976 tot 1986 deel uitgemaakt van de toercommissie van Toerclub Le Champion en was in die hoedanigheid betrokken bij de organisatie van vele fietsevenementen. Harry is daarna altijd betrokken gebleven als vrijwilliger bij de organisatie van vele evenementen van Le Champion. Harry behoorde tot het team van uitpijlers die zorg draagt dat de fietstochten van Le Champion voor de deelnemers gemakkelijk te volgen zijn. Ook bracht Harry vele uren door in het magazijn van Le Champion en droeg hij bij aan de materiële voorbereidingen van onze evenementen. Tot slot maakte Harry een aantal jaren deel uit van de ledenraad van Le Champion. Tijdens de viering van het 50 jarig jubileum is Harry benoemd tot lid van verdienste. Op 25 november 2021 kregen we het bericht dat Harry Steur is overleden.

Richard Ingenbleek
Richard is ruim 30 jaar vrijwilliger bij vele evenementen van Le Champion. Zo is hij bijvoorbeeld een vast en vertrouwd medewerker bij de Egmond wandelmarathon waar hij de deelnemers al vanaf het begin van een startstempel voorziet en achteraf de eindstempel plaatst en een medaille overhandigt. Richard maakte vanaf de oprichting van de Stichting Sportevenementen Le Champion als secretaris 10 jaar deel uit van het bestuur van de stichting. Ook heeft Richard vele uurtjes vrijwilligerswerk verricht op het kantoor van Le Champion. Richard is tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van Le Champion het lidmaatschap van verdienste toegekend.

Leo van Klink
Leo is al zo’n dertig jaar een zeer verdienstelijk vrijwilliger van Le Champion. In 2014 is hij benoemd tot vrijwilliger van het jaar. Leo heeft in de jaren negentig vier jaar deel uitgemaakt van het bestuur waar hij verantwoordelijk was voor het secretariaat. Daarnaast maakte Leo vele jaren deel uit van de toerfietscommissie en was hij verantwoordelijk voor het uitzetten en begeleiden van de toeristische Ronde van Nederland en zijn de fietsweekenden welke al meer dan 25 jaar georganiseerd worden door Leo altijd volgeboekt. Leo zet zich de laatste jaren ook in als fietstrainer voor de jeugd. Leo is benoemd tot lid van verdienste tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van Le Champion.

Peter Lansbergen
Peter is vanaf eind jaren 70 actief als vrijwilliger, al kan gerust gesteld worden dat Peter als broer van Cees, al vanaf het begin van de oprichting van Le Champion de helpende hand uitstak omdat er in huize Lansbergen geen ontkomen aan was. Vanaf 1993 maakt Peter deel uit van de trimloopcommissie. Het controleren van de trimloopboekjes en afhandelen van de trimloopcompetitie heeft Peter tot aan het afschaffen in 2013 van het trimloopboekje gedaan. Peter is vrijwilliger bij heel veel andere evenementen; vaak eerst helpen, dan zelf lopen en na afloop weer helpen. Peter is benoemd tot lid van verdienste

Klaas Herder
Klaas Herder is op donderdag 22 februari 2018 benoemd als Lid van Verdienste. Klaas, lid sinds 1974, heeft zich in 2006 aangemeld als lid van de Binnenlandcommissie waarbinnen hij zich in eerste instantie als coördinator van de ATB-veldtoertochten bezighield. In 2008 werd Klaas de coördinator van de uitpijlploeg en was hij een groot stimulator voor de medewerkers die als uitpijlers werkzaam waren. Grote verdienste heeft Klaas ook bij het omzetten van alle fietsroutes in GPS-bestanden. Zijn kennis van de wegen in Noord-Holland is ongeëvenaard en zet hij te allen tijde in om te helpen bij optimalisatie van de fietsroutes. Eventmanagers vertrouwen er blindelings op dat hij zorgt dat de routes beschikbaar én gecheckt zijn. Daarnaast organiseerde Klaas tot 2016 buitenlandse fietsvakanties, maakt hij deel uit van het organisatiecomité Ronde Westfriese Omringdijk en is hij tot op heden als vrijwilliger betrokken bij meerdere evenementen van Le Champion. Klaas hoopt – zolang zijn gezondheid dit toelaat – dit werk voor Le Champion te blijven doen. 

Anwina Versteegh
Na afloop van de Saucony Egmond Halve Marathon op zondag 8 januari 2017 is Anwina Versteegh benoemd tot lid van verdienste. Anwina Versteegh is een waardevolle vrijwilliger voor Le Champion. Het maakt haar niet uit wat ze doet bij een evenement, ze is voor alles te porren. Koffie rondbrengen, leiding geven aan een stempelpost, verkeersregelaar: ze is altijd bereid te helpen. Zo was zij al jaren vrijwilliger bij de Dam tot Damloop voor zij in 1999 toetrad tot de Dam tot Damcommissie. Vanaf het jaar 2000 nam zij ook het parcoursleiderschap van de Dam tot Damloop op zich. Daarnaast was zij vrijwilliger bij de Amsterdam Marathon en bij de vanaf 2003 opgekomen wandelevenementen. Ook in Egmond bij de Saucony Egmond Halve Marathon 2017 droeg zij weer haar steentje bij. Zelfs heeft Anwina heel kort in het bestuur van de stichting gezeten. Echter is zij meer een doener is dan bestuurder. Zo wilt ze altijd helpen bij belacties om vrijwilligers te werven en heeft ze bij de afgelopen Dam tot Damloop  twee asielzoekers begeleid waarvan er één tweede werd bij de Damloop by night. Door weer en wind komt ze altijd in actie en het is dan ook niet voor niks dat de wij haar voor de jarenlange en tomeloze inzet voor Le Champion tot Lid van Verdienste hebben benoemd.  

Rob Prins
Rob Prins is op 4 januari 2016 benoemd tot Lid van Verdienste. Rob is in 1988 lid geworden van Le Champion. Daarnaast is hij ruim 25 jaar lid van de Binnenland Commissie (BIC) en heeft vanuit die functie heel veel 1-daagse en meerdaagse fietsevenementen opgezet en begeleid. De toeristische Ronde van Nederland is een voorbeeld, maar ook de Dam tot Dam FietsClassic waarin de BIC in gezamenlijkheid optrok. Daarnaast is Rob, samen met Fred Middelburg, de drijvende kracht achter de fietscompetitie. Al 13 jaar doen zij dit samen. De gehele administratie voor de fietscompetitie ligt in hun handen met daarbij de start en afsluiting als de deelnemers in Alkmaar en Purmerend hun tellers laten controleren en daarnaast de jaarlijkse uitreiking van de wereldbollen, Jan Jonkerspelden en andere bokalen. Grote bijdrages heeft Rob geleverd op het gebied van automatisering. De programma ontwikkeling ter verwerking van de fietscompetitie is hierin een voorbeeld, maar ook technisch advies is van belangrijke waarde geweest voor Le Champion in het algemeen, maar voor de individuele computergebruiker in het bijzonder. Rob verzuimt nooit zijn werk voor Le Champion omdat hij zich realiseert dat hij daarmee zijn commissiegenoten en de deelnemers te kort doet. Het plezier dat hij ervaart aan de fietssport draagt hij over aan de deelnemers door het maken van prachtige routes en goede evenementen. Het Lidmaatschap van Verdienste is dan ook een warme aanbeveling voor een lid die dit meer dan toekomt.

Johan Beentjes
Johan Beentjes werd is op 30 december 2015 op zijn gouden bruiloft door voorzitter Fedde de Boo benoemd tot Lid van Verdienste. Johan is in 1978 lid geworden van Le Champion. Vooral voor de Saucony Egmond Halve Marathon heeft hij daarna gedurende 35 jaar erg veel verdiensten gehad. Johan regelde onder andere de mandarijnen voor de verzorgingsposten, inclusief het vooraf op de zaterdag pellen van die mandarijnen. Met 20 man en vrouw onder leiding van vrouw Henny was dit elk jaar weer een urenlange klus. Johan heeft bij Le Champion veel meer betekend dan het verlenen van medewerking aan de halve marathon. Jarenlang aan de zijlijn van grote waarde, bescheiden maar zeer belangrijk voor het welslagen van het evenement. Vanaf eind jaren zeventig regelde hij vele jaren een of meer vrachtauto’s voor het vervoer van de fietsen naar Parijs-Roubaix. In 1980 ging Le Champion op Corsica fietsen. De 100 fietsen moesten per vrachtauto vervoerd worden. Johan regelde dit. Organiseerde een bijzondere fietstocht 1981 in Japan. In de jaren daarna is Johan tot de dag van vandaag vrijwilliger bij Le Champion. Met de Egmond-evenementen is hij eervorig jaar gestopt. Johan zat ook in de werkgroep Wandelen, organiseerde Clubwandeltochten, zet routes uit, voegde de Eiland5Daagse toe en heeft een uitgebreide rol bij de organisatie van de Fjoertoer Egmond en de Amsterdam City Walk. Kenmerk van Johan is zijn betrokkenheid, enthousiasme en gedrevenheid. En alles wat hij doet wil hij goed doen. Johan is een vrijwilliger waar je op kunt bouwen, iemand met een groot gevoel voor normen en waarden en een groot hart voor Le Champion.

Fred Middelburg
Fred Middelburg is na de uitreikingen van de fietscompetitie en Klassiekerbrevetten op 13 december 2015 benoemd tot lid van verdienste. Fred is sinds 1979 lid van Le Champion en 30 jaar geleden begonnen als organisator van de avondtochten van Le Champion. In die tijd was daar een speciale Avondtochtencommissie voor opgericht. In 2001 is hij toegetreden tot de Binnenlandcommissie (BIC), welke sinds vorig jaar een organisatiecomité Binnenland is geworden. Fred is een zeer betrokken vrijwilliger bij Le Champion. Veel tijd en energie is door Fred gestoken in het maken van routes en in zijn rol als eventmanager. Hij heeft bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage geleverd aan de opzet, maar juist ook de doorontwikkeling van de Dam tot Dam FietsClassic, de Omloop van Zandvoort en de Cycle Tour Amsterdam. Daarnaast beheert Fred samen met Rob Prins de gehele administratie voor de fietscompetitie. Fred is man van niet te veel woorden, maar als hij iets zegt is het altijd doordacht, genuanceerd en opbouwend. Met deze gave weet hij mensen te enthousiasmeren, aan zich te binden en bij elkaar te houden.

Riet de Graaf
Riet de Graaf is naast echtgenoot Martien ook in de ledenraadsvergadering van 11 december 2014 benoemd tot lid van verdienste. In 1991 is Riet samen met Martien lid van Le Champion geworden door deelname aan de Java Bali fietstocht. Die gevolgd werd door het fietsen van tal van andere grote buitenlandse tochten. Riet is daarna al snel vrijwilliger geworden bij veel evenementen en op kantoor. Bij veel evenementen hielp zij met het inpakken van de startnummers, bij de evenementen ving zij vaak vrijwilligers op, verkocht t-shirts of verzorgde de lunchpakketten. Vaak meermalen per week fietst Riet van Castricum naar het kantoor in Alkmaar om daar te assisteren bij allerlei werkzaamheden die zich daar voordeden en nog steeds voordoen. In 2009 werd Riet (samen met Martien) daarvoor bij Le Champion benoemd tot Vrijwilliger Van Het Jaar. Samen een unieke inzet waar Le Champion veel aan te danken heeft. Het altijd een beroep kunnen doen op de medewerking van Riet maakt haar voor Le Champion heel waardevol.

Martien de Graaf
Martien de Graaf is in de ledenraadsvergadering van 11 december 2014 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Vanaf 1991 (samen met Riet) lid van Le Champion geworden door deelname aan de Java Bali fietstocht. Nadat Martien gestopt was met werken volgde heel veel vrijwilligerswerk bij Le Champion. Als dank voor alle mooie evenementen waar hij met Riet zelf aan deelgenomen had. In 2009 werden Martien en Riet daarvoor benoemd tot Vrijwilliger Van Het Jaar. Drie jaar vanaf 2010 heeft Martien daarbij ook deel uitgemaakt van het bestuur van Le Champion. In zijn portefeuille zat ondermeer het vrijwilligersbeleid. Van 2010 tot 2014 maakte hij dan ook deel uit van de werkgroep Vrijwilligers. Martien heeft al die jaren  als vrijwilliger niet alleen een rol gespeeld in de uitvoering van tal van evenementen maar ook bij de voorbereiding op kantoor en in het magazijn. Als lid van de werkgroep Fiets4Daagse Schoorl was hij tevens betrokken bij de uitvoering van dit fietsevenement.

Carla Veldt
Carla Veldt is in de ledenraadsvergadering van 11 december 2014 benoemd tot lid van verdienste. In het kader van een aanstaande fietstrip naar Japan is Carla in september 1980 lid van Le Champion geworden. Vooral in de negentiger jaren heeft Carla veel gefietst, aan veel binnen- en buitenlandse ritten meegedaan en ook drie klassiekerbrevetten gehaald. Vanaf 1995 werkt Carla als vrijwilliger mee aan tal van grote evenementen. In 1998 werd zij lid van de Ontspanningscommissie, later Interne PR. Ruim 10 jaar was zij hiervan voorzitter. Activiteiten waren ondermeer het organiseren van de Le Championcommissiedag. In 2008 sloot Carla aan bij de werkgroep die het 40-jarig bestaan van Le Champion organiseerde. Carla was nauw betrokken bij Le Champion, zowel als lid van de Ledenraad als in de commissie Persoonlijke Aandacht.

Wim de Boer
Wim de Boer is bij Le Champion benoemd tot lid van verdienste in de ledenraadsvergadering van 11 december 2014. Vanaf de eerste jaren na de oprichting van Le Champion is Wim fietsend lid geweest. Na zijn pensionering in 1999 heeft Wim tot de dag van vandaag deel uitgemaakt van de Buitenlandcommissie van Le Champion. In deze commissie combineerde hij het organiseren van recreatieve fietsreizen met het secretariaat. Ook maakte Wim vele jaren deel uit van de organiserende werkgroep van Luik-Bastenaken-Luik, later LBL Ardennen Classic. Door zijn uitgebreide talenkennis is hij voor deze werkgroep én de BUC én Le Champion in het algemeen al die jaren van grote waarde geweest. Tal van keren vertegenwoordigde Wim Le Champion ook op promotiestands bij fietsbeurzen.

Klaas Lakeman
Ook Klaas Lakeman is in de ledenraadsvergadering van 14 november 2013 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Klaas is in juni 1988 als hardloper lid van Le Champion geworden en heeft van november 2000 tot eind 2013 deel uitgemaakt van het bestuur van de vereniging en vanaf november 2001 ook van de Raad van Toezicht. In november 2002 werd Klaas voorzitter van de vereniging en later ook van de Raad van Toezicht. Na het samenvoegen van verenigings- en stichtingsbestuur per 1 januari 2012 werd Klaas voorzitter van het nieuwe bestuur. Klaas is vanaf 2011 intensief betrokken geweest bij het bestuurlijke herstructureringsprogramma en het vervaardigen van nieuwe Statuten. In 2013 maakte Klaas onderdeel uit van een interim-bestuur waaruit in november 2013 een geheel nieuw bestuur voor Le Champion voortkwam. Klaas maakte als adviseur ook lang deel uit van de trimloopcommissie en vertegenwoordigde deze commissie ook in het bestuur. Een belangrijke rol speelde hij namens deze commissie bij de trimloopcompetitie. Als vrijwilliger is Klaas vele jaren betrokken geweest bij tal van (loop)evenementen.

Jan Koppers
Jan Koppers is ook in de ledenraadsvergadering van 14 november 2013 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Sinds november 1991 lid van Le Champion heeft Jan Koppers van december 2006 t/m mei 2013 gedurende 6½ jaar als penningmeester deel uitgemaakt van het bestuur van de Stichting Sportevenementen Le Champion en na het invoeren van de bestuurlijke herstructurering vanaf 2012 ook van de Vereniging Le Champion. Binnen de Stichting heeft Jan in deze periode tal van hervormingen doorgevoerd in de boekhouding; o.m. vanaf het moment dat de Stichting ook de boekhouding van de Amsterdam Marathon ging voeren. In 2011 en 2012 is Jan nauw betrokken geweest bij de bestuurlijke reorganisatie van de Vereniging en de Stichting en de vervaardiging van nieuwe Statuten voor Vereniging en Stichting. Jan was actief fietsend lid en nam deel aan talrijke buitenlandse fietsvakanties.

Herman van Heems
Herman van Heems is in de ledenraadsvergadering van 14 november 2013 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Herman maakte in 1976 bij de Bikecentennial voor het eerst kennis met Le Champion. Later in december 1979 is Herman lid geworden van Le Champion.  Herman is in 2005 als secretaris in het bestuur gekomen uit dankbaarheid voor datgene wat Le Champion hem altijd geboden heeft. Tot zijn aftreden halverwege 2013 is Herman secretaris gebleven. Vanaf 2011 had Herman in het bestuur de portefeuille Vrijwilligers en zat hij van 2011 tot 2014 in de werkgroep Vrijwilligers bij het uitwerken van het vrijwilligersbeleid binnen Le Champion. Hij vervaardigde daar (mede) de notitie Vrijwilligers. In die periode vervulde Herman tevens een rol bij de bestuurlijke herstructurering met nieuwe Statuten voor Le Champion. Herman was in 2011 ook initiatiefnemer bij het instellen van de Wandelcommissie.

Jan Alblas
Jan Alblas is in de ledenraadsvergadering van 14 november 2013 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Sinds juli 1988 is Jan lid van Le Champion. Naast interesse voor het hardlopen had Jan direct al veel belangstelling voor het fietsen in het buitenland. In maart 1991 nam hij plaats in de Buitenlandcommissie en sinds dat jaar tot de dag van vandaag organiseert Jan fietstochten in het buitenland. Inmiddels is hij al jaren voorzitter van deze commissie. Ook is Jan, samen met zijn vrouw, al die tijd al als vrijwilliger aanwezig bij Luik-Bastenaken-Luik tegenwoordig LBL Ardennen Classic geheten. Vanaf november 2009 tot halverwege 2013 heeft Jan Alblas ook deel uitgemaakt van het bestuur. Vanaf dat moment zat hij ook in de adviesgroep Fietsen en werkte mee aan het bestuurlijke herstructureringstraject. Ook maakte Jan van halverwege 2010 tot 2012 deel uit van de werkgroep Vrijwilligers. Vele jaren is Jan voorts samen met zijn vrouw vrijwilliger geweest bij diverse loopevenementen waaronder de Dam tot Damloop en Zandvoort Circuit Run.

Rob Mul
Rob Mul is in december 2012 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Rob Mul heeft vanaf 1998 binnen Le Champion diverse bestuursfuncties vervuld bij zowel Vereniging als Stichting. In 1999 werd hij penningmeester bij de Toerclub waarna hij in november 2001 het bestuur verliet. Vervolgens bekleedde Rob tot november 2004 een bestuursfunctie bij de Stichting. Vier jaar later trad Rob eind 2008 weer toe tot het bestuur van de vereniging. Hij vervulde deze bestuursfunctie tot einde 2012. In de jaren 2010 en 2011 was Rob voorzitter van het bestuur. Rob Mul heeft in de laatste jaren een belangrijke rol gespeeld bij de herstructurering van de vereniging en het samenvoegen van verenigings- en stichtingsbestuur. Voor het doorvoeren van vernieuwingen, het opzetten van een nieuw fietsbeleid en het meer samenwerken met andere organisaties heeft Rob Mul zich in het bijzonder sterk gemaakt.

Tom Zuijdervliet
Tom Zuijdervliet is in de najaarsledenvergadering van 24 oktober 2011 benoemd tot lid van verdienste. Vanaf 1996 was Tom lid van de Redactiecommissie en voorafgaand aan zijn latere bestuurslidmaatschap ook van de Financiële Commissie. Gedurende 7 jaar tot eind 2002 maakte Tom deel uit van de redactiecommissie. Later vanaf 2011 heeft Tom het hoofdredacteurschap van het maandblad op zich genomen  Van 2008 tot en met 2011 heeft Tom Zuijdervliet deel uitgemaakt van het bestuur; het laatste jaar als penningmeester. Tom is voorts vrijwilliger bij diverse evenementen én weet mensen in zijn eigen omgeving goed te motiveren ook vrijwilliger bij Le Champion te worden.

Bert Vis
Bert Vis is tijdens het jubileumweekend van de 25e Dam tot Damloop in september 2009 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Bert maakte vanaf november 1976 deel uit van de allereerste Commissie Winteractiviteiten. Hij was de grote stimulator van deze commissie in de zeventiger jaren. Samen met zijn vrouw Adrie was hij betrokken bij vele afleveringen van de halve marathon van Egmond. Bert coördineerde de activiteiten in de sporthal en Adrie de prijsuitreikingen. Bert verliet de wintercommissie eind 1980 maar keerde later in het begin van deze eeuw terug in de huidige trimloopcommissie. Ook bij de Dam tot Damloop en Amsterdam Marathon vervulde Bert de coördinatie in de sporthal. Tot de dag van vandaag is Bert op deze wijze bij deze evenementen betrokken.

Cees Heitlager
Cees Heitlager is begin 2009 benoemd tot lid van verdienste. Cees meldde zich eind 1985 aan voor zowel de buitenlandcommissie als trimloopcommissie. Ook maakte hij vanaf het eerste jaar in 1985 deel uit van het Dam tot Damorganisatiecomité. Vanuit de buitenlandcommissie organiseerde Cees diverse buitenlandse fietstrips en begeleidde in de negentiger jaren ook enige malen de Java Bali fietstocht. In 1995 verliet Cees de buitenlandcommissie waarvan hij de laatste jaren als voorzitter fungeerde. Cees verleende ook vele jaren uitgebreide medewerking aan diverse andere evenementen als de Dam tot Damloop (van 1985 tot en met 2012), de Egmond Halve Marathon en de Wandel4Daagse Alkmaar.

Harm de Vries †
Harm de Vries is begin 2009 bij het 40-jarig jubileum van Le Champion benoemd tot lid van verdienste. Harm de Vries heeft bij Le Champion niet alleen tientallen jaren deelgenomen aan allerlei evenementen (w.o. in het bijzonder de Egmond Halve Marathon) maar was ook het prototype van een toegewijd vrijwilliger. Woonachtig in Heiloo, waar vanaf begin negentiger jaren ook het kantoor van Le Champion was gevestigd, was Harm dagelijks bereid op kantoor assistentie te verlenen bij de uitvoering van allerlei werkzaamheden. Als voorbeeld voor alle vrijwilligers bij Le Champion is Harm daarom in 1999 gevraagd een nieuw kantoorpand van Le Champion in Heiloo te openen. Niets was Harm teveel wanneer er weer eens inpakwerkzaamheden verricht moesten worden of partijen post weggebracht moesten worden. Altijd was het mogelijk een beroep op hem te doen. Harm de Vries is overleden op 3 augustus 2013 in de leeftijd van 87 jaar.

Jan van Delden
Jan van Delden is bij zijn aftreden tijdens de najaarsledenvergadering op 30 november 2004 benoemd tot lid van verdienste. Jan van Delden was van november 1996 tot einde 2004 bestuurslid bij Le Champion en vanaf 1998 secretaris van het verenigingsbestuur. Jan was in de negentiger jaren tot en met 1998 namens Le Champion vele jaren toerleider bij fietstochten over Java en Bali. Als Indonesiëkenner bij uitstek organiseerde Jan in 2003 en 2004 daarna fietstochten op Bali. In later jaren vanaf 2008 begeleidde Jan ook de Wandelvierdaagse die Le Champion op Bali opzette.

Henk van Bijsteren †
Henk van Bijsteren is in de najaarsledenvergadering op 30 november 2004 benoemd tot lid van verdienste. In november 1985 meldde Henk zich aan voor de toercommissie; een jaar later gevolgd door de Leeghwater en Lelycommissie. In 1988 volgde daarna de avondtochtencommissie en heeft Henk vanuit Hoorn diverse avondtochten georganiseerd. Bij de toercommissie, later genoemd binnenlandcommissie, heeft Henk jarenlang de financiële administratie bijgehouden van de fietstochten alsmede had hij ook de coördinatie van de toerkalender. Eind 1998 verliet Henk na 13 jaar de binnenlandcommissie en eind 2004 na 18 jaar de Leeghwater en Lelycommissie. Op 2 juni 2011 is Henk van Bijsteren op 75-jarige leeftijd overleden.

Bert Hassink
Bert Hassink is bij Le Champion in november 2003 tot lid van verdienste benoemd. Bert heeft van 1990 t/m 2003 gedurende veertien jaar het voorzitterschap van het Dam tot Damcomité bekleed. In die periode groeide en bloeide de Dam tot Damloop. Van ruim 11.000 deelnemers in 1990 groeide de Dam tot Damloop naar bijna 29.000 deelnemers in 2003. Bert heeft als voorzitter vele nieuwe ontwikkelingen binnen de Dam tot Damloop gestimuleerd. Bij de afhandeling van het skeelerincident in de IJ-tunnel heeft Bert in 1999 in het bijzonder een prominente en ondersteunende rol vervuld.

Anna Bellis †
Anna Bellis is eind 2003 tot lid van verdienste benoemd. Annie heeft in de loop der tachtiger en negentiger jaren (en ook nog daarna) vele soorten werkzaamheden voor Le Champion verricht. Bij allerlei afmeldposten verzorgde zij de verkoop van vrijetochtenboekjes, hoesjes toerboekjes e.a. Veel van deze werkzaamheden verrichtte zij samen met haar man Emiel. Het gedurende 15 avonden bezetten van de afmeldpost bij de sterritten naar Bakkum, het uitschenken van chocolademelk bij de veldtoertochten en vooral heeft zij gedurende 20 jaar samen met Emiel tal van een- en meerdaagse fietstochten begeleid in binnen- en buitenland. Bij de grote loopevenementen in Egmond en Dam tot Damloop verleende Anna Bellis vele jaren medewerking bij de inschrijfpost. Anna Bellis is op 4 februari 2023 overleden op 86-jarige leeftijd. 

Wietze Pathuis
Wietze Pathuis is in november 2002 bij zijn afscheid van de trimloopcommissie benoemd tot lid van verdienste. Vanaf november 1988 heeft Wietze gedurende 14 jaar deel uitgemaakt van deze commissie waarvan hij de laatste tijd als voorzitter fungeerde. Wietze was vanaf 1991 ook jarenlang lid van het Dam tot Damorganisatiecomité waar hij de coördinatie over het startgebied had. Wietze heeft in deze periode tot eind 2002 het beheer van de kalender van het trimloopboekje gehad en bedacht als veelloper de wereldbol als prestatieherinnering. Als invoerder van inschrijvingen bij grote loopevenementen heeft Wietze indertijd uitermate veel werk verzet. Hij schreef vele jaren artikelen en columns voor het maandblad van Le Champion. Wietze heeft in het bijzonder een stimulerende rol gehad bij de doorontwikkeling van de trimloopsport binnen Le Champion. Ook als speaker heeft hij hieraan bijgedragen.

Cees Kos †
Cees Kos is in november 1999 benoemd tot lid van verdienste. Buiten de oprichters Koopman en Mobron was Cees Kos in 1969 een der eerste leden van Le Champion. Cees maakte in 1969 direct deel uit van het eerste bestuur van (toen nog) TC Le Champion. Van 1970 tot november 1975 is Cees resp. vice-voorzitter en voorzitter van Le Champion geweest. Van eind 1985 tot eind 1989 was Cees lid van de toercommissie. In december 1986 was Cees één van de initiatiefnemers van de veldtoertochten die Le Champion vanuit Schoorl ging organiseren. In 1987 was hij mede-initiatiefnemer van de Fietsvierdaagse Schoorl. In de loop van de zeventiger, tachtiger en ook negentiger jaren heeft Cees Kos bij Le Champion veel medewerking aan tal van activiteiten verleend. Cees is op 21 augustus 2015 komen te overlijden. 

Ruud van der Velde
Ruud van der Velde is in 1999 benoemd tot lid van verdienste. Eind 1984 nam Ruud samen met Theo Hoogendoorn de eindredactie van het maandblad De Championner over en kwam tevens in het bestuur. De eindredactie voerde hij gedurende 9 jaar tot eind 1991. Zijn lidmaatschap van het bestuur zou, met enkele tussenpozen, tot over de eeuwwisseling voortduren. Vanaf het 1e jaar in 1985 maakte Ruud deel uit van het Dam tot Damorganisatiecomité en beheerde in die functie vele jaren het Dam tot Damparcours. Ook maakte Ruud in die periode enige jaren deel uit van de trimloopcommissie.

Jan Kerssens
Jan Kerssens is in november 1999 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Dit nadat hij gedurende 10 jaar bestuurslid van de Stichting Sportevenementen Le Champion was geweest. Jan vervulde verschillende functies in dat bestuur. In maart 1990 begonnen als secretaris werd hij later 2e penningmeester en vanaf 1997 1e penningmeester. Naast zijn bestuurslidmaatschap was Jan op diverse fronten vrijwilliger bij grote Le Champion evenementen. Hij verleende daarbij onder meer zijn jarenlang medewerking aan de Egmond Halve Marathon en de Dam tot Damloop. In latere jaren verzorgde Jan een column Nordic Walking in het maandorgaan.

Harrij de Graaff †
Harrij de Graaff is in november 1999 benoemd tot lid van verdienste. Harrij was een uiterst betrokken Championner en lid van het eerste uur. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het trimloopgebeuren binnen Le Champion. Harrij maakte vanaf november 1976 deel uit van de allereerste Commissie Winteractiviteiten en hield zich  uitgebreid bezig met allerlei werkzaamheden voor het trimloopboekje w.o. de samenstelling van de trimloopkalender. Ook was hij rubriekredacteur voor het maandblad De Championner. Eind 1980 verliet Harrij deze commissie maar keerde later in deze commissie terug. Bij de Egmond Halve Marathon had Harrij vele jaren t/m 1983 de leiding over het duinparcours en later de ravitailleringspost op de Middenweg. Deze ravitailleringspost is nog steeds naar hem vernoemd. Eind 1991 stelde Harrij zich beschikbaar voor de commissie Ronde van Noord-Holland en vervulde deze taak t/m 2002. In de negentiger jaren is Harrij diverse malen als groepsleider mee geweest met de fietsreizen naar Indonesië. In 1999 zette hij (samen met Arie Drost) een geldinzameling op voor onze Indonesische fietsvrienden. Harrij de Graaff is overleden op 10 augustus 2006.

Heleen Oudkerk
Heleen Oudkerk is in 1999 bij het 30-jarig bestaan van Le Champion benoemd tot lid van verdienste. Heleen heeft binnen Le Champion deel uitgemaakt van diverse commissies. Haar lidmaatschap van de commissie Ronde van Noord-Holland was daarbij het meest opvallend. Eind 1982 werd Heleen benoemd in deze commissie en ze heeft zich daarna gedurende 30 jaar t/m 2012 voor deze commissie ingezet. Eind 1985 kwam Heleen ook in de Trimloopcommissie, gevolgd door de PR-commissie in 1986. Heleen heeft uiteindelijk zo’n 10 jaar deel uitgemaakt van de Trimloopcommissie en 6 jaar van de PR-commissie. Heleen verleende gedurende vele jaren voorts uitgebreide medewerking bij tal van andere grote evenementen zoals de Egmond Halve Marathon en de Dam tot Damloop.

Anton Beentjes
Anton Beentjes is tijdens de najaarsvergadering van november 1998 benoemd tot lid van verdienste. Anton heeft zich als lid van het eerste uur middels zijn voorzitterschap van de toercommissie veel ingespannen voor Toerclub Le Champion. Van 1976 tot en met 1983 was hij lid van de Toercommissie, organiseerde diverse Clubtweedaagses in de jaren tachtig en bezette met zijn vrouw liefst 15 jaar de afmeldpost van 15x woensdagavondsterritten in De Rijp. Hij was tevens betrokken bij de organisatie van Avondtochten en de Fiets4Daagse Schoorl. Anton was later vanaf 1998 tevens enige jaren lid van de Ontspanningscommissie.

Frits Reek
Frits Reek is in de najaarsvergadering van november 1998 benoemd tot lid van verdienste. Frits heeft in 1989 en 1990 deel uitgemaakt van het bestuur van de Toerclub Le Champion. Ook maakte hij gedurende een zestal jaar deel uit van de toercommissie en avondtochtencommissie (1985-1991). Frits heeft een grote rol binnen Le Champion gehad bij het ontwikkelen van het ATB-gebeuren. Hij was mede-initiatiefnemer van de 1e veldtoertocht bij Le Champion op 7 december 1986. Tot eind 2004 heeft hij zich daarna gedurende 18 jaar met het organiseren van veldtoertochten bij Le Champion beziggehouden. Frits was tevens bedenker en initiatiefnemer van de Strandrace Egmond-Pier-Egmond in 1998 en maakt tot heden ten dage deel uit van het organisatiecomité.

Jan Jonker †
Jan Jonker is in de najaarsvergadering van november 1998 benoemd tot lid van verdienste. Jan is in de tachtiger jaren vanaf november 1982 zeven jaar bestuurslid van Le Champion geweest waarvan vijf jaar als voorzitter. Met zijn brede ervaring op bestuurlijk terrein leidde Jan in de 2e helft van de tachtiger jaren Le Champion door een roerige periode. Jan was in die periode tevens enige jaren voorzitter van de Centrale Raad. Ook is Jan vanaf 1980 vanaf de 1e editie secretaris van de Leeghwater- en Lelycommissie geweest en heeft dat tot eind 1998 gedurende 19 jaar volgehouden. Eind 1993 werd Jan voorzitter van de Jubileumcommissie i.v.m. het 25-jarig bestaan en is aansluitend daarop t/m 1999 bij de viering van het 30-jarig bestaan voorzitter van de ontspanningscommissie geweest. Jan Jonker is ten gevolge van een fietsongeval overleden op 22 augustus 2001.

Jan Versteeg
Jan Versteeg werd in 1996 benoemd tot lid van verdienste. In november 1985 trad Jan toe tot de toercommissie en zou tot eind 2002 in deze commissie blijven. In 1986 meldde Jan zich ook aan voor de Commissie Ronde van Noord-Holland en zou daar tot 2012 bij betrokken blijven. Jan was in 1986 mede-initiatiefnemer van de Fietsvierdaagse Schoorl. In 1986 was Jan tevens mede-initiatiefnemer van het organiseren van veldtoertochten en zou dat 18 jaar lang tot eind 2004 blijven doen.

Daan Knevelbaard
Daan Knevelbaard is in 1996 na langdurig lidmaatschap van de commissie buitenland benoemd tot lid van verdienste. Gedurende de periode van november 1982 tot april 1987, waarvan de laatste periode als voorzitter, was Daan lid van de commissie buitenland. Een 2e periode in deze commissie volgde daarna van november 1990 tot november 1996. Daan organiseerde in die periode tal van fietsvakanties voor Le Champion. Daan was voorts actief bij de grote loopevenementen van Le Champion waar hij onder meer vele jaren de pers begeleidde.

Gerrit van Tuyl †
Gerrit van Tuyl is benoemd tot lid van verdienste tijdens de ledenvergadering van 24 november 1994. Hij was 10 jaar lid van het bestuur van Toerclub Le Champion alsmede ook 10 jaar lid van de Commissie Binnenland waaronder 9 jaar als voorzitter. Vanaf de oprichting in 1986 was Gerrit tevens voorzitter van de Stichting Sportevenementen Le Champion. Hij was in 1987 de mede-initiatiefnemer van de Noordhollandse Fietsvierdaagse Schoorl. Na zijn aftreden in 1994 uit het bestuur van de Toerclub en uit de Commissie Binnenland bleef hij voorzitter van de Stichting. Ook de Fietsvierdaagse Schoorl bleef hij organiseren.

Annie Drost
Annie Drost is op 23 januari 1994 tijdens de prijsuitreikingsmiddag benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Op dat moment was Annie al 15 jaar secretaris van de Commissie Ronde van Noord-Holland. Daarnaast maakte Annie van 1986 t/m 1989 deel uit van de PR-commissie en heeft zij jarenlang met veel enthousiasme de feestavonden voor Le Champion georganiseerd. Annie is vanaf het begin van haar lidmaatschap in 1976 altijd een trouw medewerkster geweest bij tal van evenementen van Le Champion en ondersteunde haar man Arie op velerlei gebied bij zijn clubwerkzaamheden.

Ad Schneider †
Ad Schneider is in maart 1994 tijdens het 25-jarig jubileumfeest benoemd tot lid van verdienste wegens omder meer zijn jarenlange lidmaatschap van 1981 tot 1992 van de trimloopcommissie. Vanaf eind 1985 was Ad tevens lid van de toercommissie, later binnenlandcommissie. In 1988 pakte hij de organisatie van de Ronde van Nederland op. Voorts verleende Ad langdurige medewerking aan ondermeer de Egmond Halve Marathon en Dam tot Damloop, aan de Warming Uplopen in Assendelft en aan tal van fietstochten. Ad is op 3 april 2018 komen te overlijden. 

Albert Hoogendoorn
Albert Hoogendoorn is in maart 1994 benoemd tot lid van verdienste vanwege (op dat moment) 13 jaar lidmaatschap van de buitenlandcommissie, 6 jaar lidmaatschap binnenlandcommissie (waarvan enkele jaren als secretaris) en 7 jaar lidmaatschap PR-commissie. Albert heeft tevens tot 1986 een 6-tal jaren van de trimloopcommissie deel uitgemaakt. Albert organiseerde o.m. tal van buitenlandse fietstochten en was vele jaren leider van het parcours van de Egmond Halve Marathon. Hij was tevens actief betrokken bij tal van andere fiets- en loopevenementen. Later rond het jaar 2000 maakte Albert gedurende enige jaren tevens deel uit van de Financiële Commissie.

Theo Hoogendoorn
Theo Hoogendoorn is in 1990 benoemd tot lid van verdienste. Theo heeft vanaf 1984 gedurende zes jaar in het bestuur van Toerclub Le Champion gezeten en vanaf 1984 tevens als eindredacteur van De Championner gefungeerd. In de tachtiger jaren maakte Theo gedurende vele jaren deel uit van de buitenlandcommissie, de trimloopcommissie, de avondtochtencommissie en de Dam tot Damcommissie. Als lid van de buitenlandcommissie organiseerde Theo tal van aantrekkelijke buitenlandse fietstochten. Theo was tevens vrijwilliger bij tal van andere evenementen zoals de Egmond Halve Marathon en de Dam tot Damloop.

Arend Bloem
Arend Bloem verliet in 1988 na 12 jaar de trimloopcommissie en werd daarvoor benoemd tot lid van verdienste. Vanaf het eerste begin is Arend lid van deze trimloopcommissie geweest. Jaren was hij penningmeester en vanaf 1979 bij de 1e warming uplopen één der trekkers van dat evenement. Bij de Dam tot Damloop is Arend vanaf het 1e jaar in 1985 betrokken geweest bij de opbouw van de finish. En is daar heden ten dage nog steeds bij actief. Datzelfde geldt voor zijn inzet bij de Egmond Halve Marathon, de Midwinterduinloop en tal van andere evenementen bij Le Champion. Arend verrichtte ook vele jaren tal van werkzaamheden in het kader van het trimloopboekje.

Wim Korstjens †
Wim is in 1987 benoemd tot lid van verdienste. Hij was vanaf december 1977 penningmeester van Le Champion geweest. In de beginperiode van de buitenlandcommissie in de tachtiger is hij jaren voorzitter van deze commissie geweest en organiseerde tal van grote buitenlandse fietstrips. Wim onderhield namens Le Champion altijd vele contacten met de toenmalige NRTU en maakte daar deel uit van de financiële commissie. Hij maakte als penningmeester eind zeventiger jaren de stormachtige groei van Le Champion mee van 1700 naar 4000 leden. In 2017 is hij op 19 juli komen te overlijden.  

Emiel Bellis 
Emiel Bellis is ook eind 1987 benoemd tot lid van verdienste. Dit bij zijn afscheid van de toercommissie waar hij vanaf oktober 1981 deel van uitmaakte. Emiel was niet alleen een actief fietser maar begeleidde (samen met zijn vrouw) ook tal van fietstochten en fietsvakanties in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft Emiel vele jaren meegewerkt aan de Dam tot Damloop (waarvan in 1987, 1988 en 1989 direct in het organisatiecomité) en was hij vrijwilliger bij de Egmond Halve Marathon waar hij ook jarenlang het materialenbeheer had. In de negentiger jaren (en daarna) verleende Emiel dienaangaande ook op het kantoor royale medewerking. Emiel is overleden op 6 december 2023. 

Dick Bakker
Dick Bakker is in 1987 benoemd tot lid van verdienste. Dit bij het verlaten van de toercommissie nadat hij vanaf 1976 gedurende zo’n 11 jaar lid en secretaris van deze commissie was geweest. Vanaf de 1e editie tot en met 1987 is Dick toerleider van de Ronde van Nederland geweest. En vanaf de oprichting van de toercommissie toerleider van veel meer fietstochten. In 1979 verzorgde hij de oprichting van het voorrijderskorps en heeft zelf jarenlang deel van dat korps uitgemaakt. Dick heeft als secretaris binnen de toercommissie altijd een grote stimulerende rol gespeeld. Dick Bakker is tevens vele jaren voorzitter van het district Noord-Holland van de NRTU geweest.

Arie Drost †
Arie Drost is in 1986 benoemd tot lid van verdienste. Arie kwam eind zeventiger jaren als 2e penningmeester in het bestuur. Hij maakte in die periode tot eind 1983 namens het bestuur ook deel uit van de toercommissie. Eind 1986 verliet Arie het bestuur waarin hij later in 1991 en 1992 nog enige jaren zou terugkeren. Arie verzorgde vele jaren vanaf 1979 de ledenadministratie (vroeger met indrukwekkend kaartenbestand), contributiebetalingen, verzenden toerboekjes, drukwerk en het regelen van de prestatieherinneringen. Daarnaast assisteerde hij zijn vrouw Annie bij het organiseren van de Ronde van Noord-Holland. Ook verleende hij uitgebreide medewerking bij de Egmond Halve Marathon (1979 t/m 2003), Dam tot Damloop (1985 t/m 2002) en tal van andere Le Champion evenementen. In Indonesië heeft Arie fietsreizen begeleid waarna hij rond 1999 een geldinzamelingsactie opzette (samen met Harrij de Graaff) voor onze Indonesische fietsbegeleiders. Arie was altijd een trouw en flexibele medewerker met een maximale inzet. Arie Drost is in oktober 2003 overleden.

Dries Bierenbroodspot †
Dries Bierenbroodspot is in 1984 benoemd tot lid van verdienste. Dries is gedurende twee periodes bestuurslid cq voorzitter van Le Champion geweest. Eerste periode in de beginjaren was Dries voorzitter van eind 1970 tot halverwege 1972. Daarna in 1974 zou hij 10 jaar lang tot eind 1984 als 2e voorzitter resp. 1e voorzitter van Le Champion fungeren. Buiten het bestuur verleende Dries veel medewerking aan de talloze fietstochten en trimlopen waarbij hij met zijn vrouw van 1976 t/m 1978 15 avonden lang de woensdagavondsterritten naar De Rijp verzorgde. Dries schreef regelmatig artikelen voor De Championner waarbij zijn rubriek De Band vooral opviel. Dries is op 29 januari 2020 overleden. 

Cees Lansbergen
Cees Lansbergen is eveneens in de ledenvergadering van 10 november 1979 benoemd tot lid van verdienste van Le Champion. Cees hield zich vanaf 1969 bezig met het ontwikkelen en organiseren van fietstochten en in de winter strand- en duinlopen. Cees maakte vanaf halverwege 1969 deel uit van het bestuur en werd na het overlijden van Gerrit Koopman in 1972 secretaris. In 1973 bedacht Cees de halve marathon van Egmond en zorgde ervoor dat in datzelfde jaar de Ronde van Noord-Holland (tot dat moment een ‘wild’ evenement) aan de Le Championkalender kon worden toegevoegd. Om loopevenementen te promoten bedacht hij in 1974 het trimloopboekje. Ook regelde Cees in de zeventiger jaren de Le Champion-deelname aan diverse grote buitenlandse fietsevenementen.

Tineke Kraaij
Tineke Kraaij is ook in de ledenvergadering van 10 november 1979 benoemd als lid van verdienste van Le Champion. Tineke is bij de vele werkzaamheden van Hessel zijn rechterhand geweest. Vooral bij het realiseren van het clubblad heeft zij van 1972 tot 1984 als typiste, redactiesecretaresse en mede-eindredacteur vele taken vervuld. Bij de Ronde van Noord-Holland regelde Tineke tal van bijbehorende werkzaamheden. Tineke (en Hessel) verrichtten in de 70-jaren de ledenadministratie van het stormachtig tot zo’n 4000 leden gegroeide Le Champion. Bij vele van de in de zeventiger jaren ontstane evenementen verleende Tineke haar medewerking.

Hessel Kraaij
Hessel Kraaij is in de ledenvergadering van 10 november 1979 benoemd als lid van verdienste van Le Champion. Hij heeft vanaf 1972 vele jaren deel uitgemaakt van het bestuur van Toerclub Le Champion. Na het overlijden van Gerrit Koopman in 1972 heeft Hessel Kraaij samen met zijn vrouw Tineke het cluborgaan van Le Champion overgenomen en is tot 1984  eindredacteur geweest. In de beginjaren hoorde daarbij ook het stencilen, verzamelen, nieten en verspreiden van het blad tot het taakpakket. Hessel is vanaf 1971 binnen Le Champion de grote promotor geweest van het recreatiefietsen. Daarnaast heeft hij van 1973 tot en met 1988 de Ronde van Noord-Holland ontwikkeld tot het grootste fietsevenement van Le Champion. Hessel was als voorzitter de grote stimulator van die commissie.