Markertoer

De Markertoer is de oudste toertocht van Le Champion en wordt voor de 56e keer verreden in 2024. Een schitterende, afwisselende route door het veenweidegebied boven Amsterdam. Over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg, rijden we langs verstilde dorpjes als Ransdorp en Durgerdam.
Datum
Zaterdag 5 oktober 2024
Afstanden
50 en 90 km 
Startlocatie
Spijkerman Eten & Drinken
Neckerdijk 1
Purmerend  

Start

9.00 - 11.00 | 50 en 90 km

Routes

Vanaf het alom bekende Spijkerman in Purmerend rijden we via Oudendijk, Schardam en Etersheim (met het museum schooltje waar Johan C. Kieviet zijn Dik Trom verhalen schreef) naar de IJsselmeerdijk. Door het historische stadje Edam en Volendam via Monnickendam over de Zeedijk, met aan twee kanten water, naar de verzorgingspost op het schiereiland Marken. Hier kun je even uitwaaien en ervaar je de woelige geschiedenis van de eilandbewoners die hun huizen op palen bouwden om zich te verweren tegen het water.

Na de stop fiets je terug naar het vasteland. Bovenop de Zeedijk heb je een groots uitzicht over het Markermeer. In Uitdam buigen we af naar het veenweidegebied boven Amsterdam waar het water soms hoger staat dan de slingerende weggetjes. Daarbij passeer je historische dorpjes als Ransdorp en Durgerdam. Na Durgerdam rijden we over de voormalige gifbelt Volgermeer, nu omgetoverd tot recreatiegebied, naar Broek in Waterland met zijn klassieke grijs geschilderde huizen. Na Ilpendam rijden we weer naar de finish in Purmerend. De afstanden zijn volledig uitgepijld. De GPX bestanden worden een week voor het evenement bekend gemaakt.

50 km

90 km

Klik op de routekaart voor een uitvergroting

Tarieven

50 km

Regulier: € 8,-
Lid NTFU | Le Champion: € 6,-

90 km

Regulier: € 9,-
Lid NTFU | Le Champion: € 7,-

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen

Stuurlint
Stempelkaart
Volledig uitgepijlde routes
Verzorging bij de posten
Routekaart met routebeschrijving en routes op GPS track

Extra te bestellen bij jouw inschrijving

Medaille
Bestel voor € 2,50 een medaille bij jouw inschrijving als herinnering aan jouw prestatie. 
Donatie goede doel
Het goede doel van de Markertoer is Fonds Gehandicaptensport. Wist je dat er 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Voor mensen met een handicap is het helaas niet vanzelfsprekend om te sporten. De droom van Fonds Gehandicaptensport is dat iedereen met een handicap dicht bij huis kan sporten. Help je ook mee aan deze droom? Je kunt een vrijwillige donatie doen bij jouw inschrijving.
Dagverzekering NTFU
Ben je geen lid van de NTFU maar wil je toch dat jouw fiets goed verzekerd is tegen schade? Dan kun je bij jouw inschrijving een dagverzekering afsluiten. Voor slechts € 4,50 is jouw fiets tijdens de Markertoer tot een schadebedrag van € 750,- verzekerd.
Overige informatie
  • Vanzelfsprekend respecteer je de verkeersregels, deelname is op eigen risico
  • Op de dag zelf kun je het organisatie telefoonnummer bellen op: 06-22768243
  • Bel bij medische noodgevallen 112 
  • De finish sluit om 16.00 uur 
  • Er is geen medische begeleiding
  • Een medaille als herinnering is optioneel te bestellen
  • Er is geen douchegelegenheid
  • Bij vragen kun je contact met ons opnemen via helpdesk@lechampion.nl
Algemene voorwaarden Markertoer
Download hier de algemene voorwaarden voor de Markertoer. 
Reglement Markertoer
Download hier het reglement van de Markertoer.