Markertoer

Op zaterdag 7 oktober 2023 wordt de oudste toertocht van Le Champion, de Markertoer, voor de 55e keer verreden! Een schitterende, afwisselende route door het veenweidegebied boven Amsterdam. Over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg, rijden we langs verstilde dorpjes als Ransdorp, Holysloot en Durgerdam.
Datum
Zaterdag 7 oktober 2023
Afstanden
50 & 90 km 
Inschrijving
Inschrijving is mogelijk vanaf 7 augustus 2023

Start en finish
Spijkerman Eten & Drinken
Neckerdijk 1
Purmerend  

Start

9.00 - 11.00 | 50 & 90 km

Finish

De finish sluit om 16.00 uur. 

Routes

Vanaf het alom bekende Spijkerman in Purmerend rijden we via Hobrede en Etersheim (met het museum schooltje waar Johan C. Kieviet zijn Dik Trom verhalen schreef) naar de Ijselmeerdijk. Door het historische stadje Edam en Volendam via Monnickendam over de Zeedijk, met aan twee kanten water, naar de verzorgingspost op het schiereiland Marken. Hier kun je even uitwaaien en ervaar je de woelige geschiedenis van de eilandbewoners die hun huizen op palen bouwden om zich te verweren tegen het water.

Na de stop fiets je terug naar het vasteland. Bovenop de zeedijk heb je een groots uitzicht over het Markermeer. Vlak voor Durgerdam buigen we af naar het veenweidegebied boven Amsterdam. Daarbij passeer je historische dorpjes als Ransdorp en Zunderdorp. Via Broek in Waterland met zijn klassieke grijs geschilderde huizen gaan we over Ilpendam weer naar de finish in Purmerend. De afstanden zijn volledig uitgepijld. De GPS bestanden worden een week voor het evenement bekend gemaakt.

50 km

90 km

Klik op de routekaart voor een uitvergroting

Tarieven na-inschrijving

De voorinschrijving is gesloten (vanaf 30 sept. om 12.00 uur). Deelnemers kunnen bij inschrijving vermelden of ze na afloop een medaille (meerprijs € 2,50) willen ontvangen.  Er is na-inschrijving mogelijk bij de start, daar kan alleen per pin betaald worden! 

50 km

Na-inschrijving Regulier: € 7,50
Lid NTFU | Le Champion: € 6,50

90 km

Regulier: € 8.50
Lid NTFU | Le Champion: € 6,50

Goede doel

Het goede doel van de Markertoer is Fonds Gehandicaptensport. Wist je dat er 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Voor mensen met een handicap is het helaas niet vanzelfsprekend om te sporten. De droom van Fonds Gehandicaptensport is dat iedereen met een handicap dicht bij huis kan sporten. Help je ook mee aan deze droom? Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige donatie doen.
Algemene voorwaarden en reglement Markertoer
Download hier de Algemene voorwaarden voor de Markertoer. 
Download hier het Reglement van de Markertoer.