Duinentocht

Fiets jij met ons mee tijdens de Duinentocht? Met afstanden van 50, 70 en 100 km zit er zeker een afstand tussen die bij jou past. Alle afstanden gaan na de start richting het Noorden, met uitzondering van de 100 km route. Deze route gaat eerst naar Wijk aan Zee. De 50 km route doet Bergen aan Zee aan als verste punt. De 70 km en 100 km routes doen Sint Maartenszee als verste punt aan. De routes zijn voor het grootste deel autovrij, je fietst door het prachtige duingebied.
De start van alle afstanden is vanaf de Van der Mijleweg 16 in Castricum. De route van de 50 km is zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die maar een klein beetje affiniteit heeft met het fietsen. De 70 en 100 km routes zijn voor de meer geoefende fietser met de lichte sportfiets of de racefiets. Aan alle afstanden is deelname met handbike mogelijk. Op de 70 en de 100 km is een stukje (twee keer 1 km) onverhard, dit is  wel goed te fietsen, maar wel toegankelijk voor handbikes. Uiteraard zijn ook mensen met een e-bike van harte welkom.
Datum
Zaterdag 29 juli 2023
Afstanden
50 km
70 km
100 km
Inschrijven​​​

Startlocatie
Van der Mijleweg 16 Castricum

Routes

De routes zijn geheel uitgepijld en deelnemers ontvangen een gpx-bestand.

Groen = 50 km 
Groen + Blauw = 70 km
Blauw + Groen + Geel = 100 km

Verzorging

Er is een verzorgingspost in (locatie nog nader te bepalen). Deelnemers aan de 50 km komen daar eenmaal. Voor de deelnemers aan de 100 km is er verzorging bij het 33 km punt (locatie nog nader te bepalen) en bij het 70 km punt komen ze daar opnieuw langs. Op het verzorgingspunt kunnen de deelnemers hun bidon vullen met water of AA-drink en er liggen er mueslirepen en ontbijtkoeken klaar.

Start

50 km
10.00 - 11.00 uur
70 km
9.30 - 11.00 uur
100 km
9.00 - 10.00 uur

Tarieven

Deelnemers kunnen bij inschrijving vermelden of ze na afloop een medaille (meerprijs € 2,50) willen ontvangen.  

50 km 

Tarief
Regulier: € 7,- 
Lid NTFU | Le Champion: € 5,- 

70 km

 Tarief
Regulier: € 8,-
Lid NTFU | Le Champion: € 6,-

100 km 

Tarief
Regulier: € 9,-
Lid NTFU | Le Champion: € 7,-
Deelnemers zijn verplicht om een PWN Duinkaart te hebben. De kosten van een dagkaart zijn € 2,-. Deze duinkaarten zijn te koop via de website van PWN, bij de automaat (bij de Duiningang nabij Johanna's Hof) of bij Bezoekerscentrum de Hoep of Restaurant Johanna's Hof (Castricum).

Parkeren

Parkeren doe je het beste bij Johanna’s Hof of PWN duin-ingang Koningsbosch. Het is goed om de route naar de start te volgen die is aangeraden door de organisatie.

Klik op de kaart voor een grotere afbeelding.

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen:

Stuurlintje
Stempelkaart
Volledig uitgepijlde routes
Verzorging bij de posten
Routekaart met routebeschrijving en routes op GPS track

Let op:

Vanzelfsprekend respecteer je de verkeersregels. Deelname is op eigen risico. 
Telefoonnummer organisatie: 06-22 76 82 43. Bij ernstige ongevallen 112 bellen. 
De finish sluit om 16.00 uur. 
Geen medische begeleiding
Medaille als herinnering is optioneel te bestellen
Geen douchegelegenheid
Heb je vragen? Stuur ons een mailtje via helpdesk@lechampion.nl.

Goede doel

Het goede doel van de Duinentocht is Fonds Gehandicaptensport. Wist je dat er 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Voor mensen met een handicap is het helaas niet vanzelfsprekend om te sporten. De droom van Fonds Gehandicaptensport is dat iedereen met een handicap dicht bij huis kan sporten. Help je ook mee aan deze droom? Je kunt een vrijwillige donatie doen bij jouw inschrijving. 
Algemene voorwaarden deelnemers Duinentocht
Download hier de Algemene voorwaarden voor de Duinentocht. 
Reglement deelnemers Duinentocht
Bekijk hier het reglement van de Duinentocht