Leonie van der Meer

Senior communicatiespecialist / teamleider marketing & communicatie

'Van bijbaantje naar al ruim twaalf jaar vast in dienst. Ik kan wel zeggen dat Le Champion voelt als een tweede thuis. Ik leerde de organisatie kennen via mijn afstudeerstage bij ING Sponsoring. ING was in die tijd titelsponsor van de Amsterdam Marathon en er was gelijk een klik met het team. Na het afronden van mijn stage besloot ik Communicatiewetenschappen te gaan studeren aan de UvA, maar daarnaast ging ik ook voor één dag in de week aan de slag bij Le Champion. Ik draaide op alle afdelingen mee, van administratie tot event management, tot ik ook steeds vaker een persbericht of andere tekst mocht schrijven. In die tijd werd al snel duidelijk: daar wilde ik meer mee gaan doen.

Na het behalen van mijn master vloog ik eerst nog de palmbomen tegemoet in het zonnige Florida, maar in 2010 kwam ik terug en kon ik direct aan de slag als Communicatiemedewerker bij Le Champion. Samen met mijn collega Nancy namen we steeds meer werk uit handen van de event managers, die tot die tijd alle communicatie nog zelf deden. Mooie jaren volgden. Van uitverkochte Dam tot Damlopen tot livestreams bij Egmond-Pier-Egmond. En van 20.000 naar 45.000 deelnemers bij de TCS Amsterdam Marathon tot het op de kaart zetten van nieuwe evenementen. Ons werk kreeg een steeds belangrijkere rol binnen de organisatie en inmiddels is de afdeling MarCom uitgegroeid tot zeven personen. Naast mijn huidige functie als Senior Communicatiespecialist voor de hardloopevenementen mag ik ook teamleider zijn van deze afdeling.

Regelmatig trek ik ook zelf de hardloopschoenen aan voor een rondje stad of bos. Eigenlijk liever niet langer dan 10 km, maar een halve marathon is er begin dit jaar toch van komen. Verder staat er nog een mountainbike in de schuur (eerlijk is eerlijk: die zou wel wat vaker vies mogen worden) en werk ik aan mijn kracht in de crossfit-box. Eén ding is zeker: evenementen organiseren met een te gekke groep collega’s met dezelfde passie voor sport werkt aanstekelijk om zelf ook actief te blijven!'