Beau Groot

Communicatiespecialist 

'Na mijn afstudeerstage in 2017 werd ik gevraagd om bij Le Champion te blijven werken. Ik ben begonnen met het evenement de Oer-IJ Expeditie en dit werd snel uitgebreid naar verschillende evenementen binnen het fietsen, hardlopen en wandelen. Een jaar later werd de afdeling Marketing en Communicatie ingericht op disciplines, waardoor ik werd toegevoegd aan het team hardlopen. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de NN Egmond Halve Marathon, Zandvoort Circuit Run, Alkmaar City Run by night en de Dam tot Damloop. Bij de Groet uit Schoorl Run en TCS Amsterdam Marathon ondersteun ik mijn collega's waar nodig. 

Naast het werken in de sport, sport ik zelf ook fanatiek. Vanaf mijn 5e heb ik handbal gespeeld op landelijk niveau, 2023 was mijn laatste handbaljaar. Daarnaast ben ik nog wel elke woensdag op het handbalveld te vinden om de jongste jeugd training te geven.

Waar ik een aantal jaar geleden nog riep "ik heb een hekel aan fietsen, ik ga echt nooit wielrennen", heeft het wielervirus mij ook gevonden, sinds de coronapandemie. Inmiddels zit ik zo'n 3-4 keer per week op de racefiets of mountainbike en probeer ik af en toe een rondje hard te lopen.