Zon en blije gezichten tijdens tweede editie Pre-Run Zandvoort Circuit Run

De perfecte voorbereiding op de Zandvoort Circuit Run

Zondagochtend 26 februari klonk het startschot van de tweede editie van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run. Ruim 250 deelnemers genoten volop van de prachtige omgeving, het perfecte hardloopweer en de goede organisatie. Met een parcours van 9 kilometer was deze Pre-Run dé ideale voorbereiding op de Zandvoort Circuit Run, die op zondag 26 maart plaatsvindt.


Om 10.30 uur klonk het startschot, gegeven door de Wethouder Sport van de Gemeente Zandvoort, Lars Carree, voor ruim 250 hardlopers. Met een stralende zon liepen de deelnemers zich direct warm richting het CM.com Circuit Zandvoort. Na de service-road te zijn gepasseerd, vervolgende het parcours zich parallel aan het circuit. Met prachtige uitzichten over de verschillende iconische bochten en de duinen van Zandvoort liepen de hardlopers richting de finish.

Deelnemers werden uitgedaagd met flink wat hoogteverschillen en verschillende ondergronden. Met deze aspecten was de Pre-Run uitstekend terrein voor (beginnende) trailrunners én een goed ijkpunt voor 12 km en de 10 Engelse Mijl (16,1 km) van de echte Zandvoort Circuit Run.

Bij de mannen kwam na 9 kilometer Frank Smithuis als eerste over de finishlijn in een tijd van 33.19 minuten. Gevolgd door Michiel Knoef in 34.34 minuten en Rens Sterk in 35.59 minuten. Naomi Geleynse kon zich winnares noemen van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run bij de vrouwen in een tijd van 39.59 minuten. Tweede werd Esmee de Loo in 45.12 minuten, gevolgd door Kim Niesten in 45.16 minuten. De volledige uitslagen zijn te vinden op de website van Le Champion.

Sportief weekend in Zandvoort
Over exact één maand staat Zandvoort in het teken van de 14e editie van de Zandvoort Circuit Run. Het razendsnelle asfalt van het circuit, het prachtige strand, de schitterende duinen en het bruisende centrum staan garant voor het meest afwisselende parcours van Nederland. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: de 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km of 4 km (One Lap). Inmiddels staan er al 12.000 hardlopers ingeschreven.

Naast de hardlopers van de Zandvoort Circuit Run, komen er in het laatste weekend van maart ook duizenden wandelaars (30 van Zandvoort) en fietsers (Omloop van Zandvoort) in actie op en rondom het circuit. De inschrijvingen zijn nog geopend tot en met maandag 13 maart via www.lechampion.nl.
26-02-2023