Canadaplein en Grote Kerk Alkmaar vormen hart van vernieuwde Wandel4daagse Alkmaar

De Wandel4daagse Alkmaar is in een nieuw jasje gestoken, het Canadaplein en de Grote Kerk Alkmaar spelen daar een belangrijke rol in. Dagelijks starten wandelaars vanaf dit punt hun route, in achtereenvolgens de richting van: Bergen, Heerhugowaard, Heiloo, Egmond en de omgeving rondom Alkmaar. Bij terugkomst staat een gezellig finishfeest te wachten en bieden omringende horeca speciale 4-daagse menu’s aan: garantie voor een onvergetelijke ervaring! Sportorganisatie Le Champion organiseert de 14e editie van de Wandel4daagse Alkmaar dit jaar van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni.

De 8,5, 15, 20 en 25 km starten dagelijks vanaf het Canadaplein. De 40 km start elke dag, in alle vroegte, vanuit de Grote Kerk. Artiesten wachten de wandelaars op bij de finish om na afloop een feestje te bouwen. Behalve op zaterdag, dan is de finish op het Waagplein. De imposante Grote Kerk vervult ook de rol als locatie voor de Wandel Expo, waar partners zoals Pauw Recreatie hun wandelcollectie presenteren. Wandelaars kunnen zich hier ook laten masseren door het Nederlands Genootschap Sportmassage (NGS).

Le Champion heeft bewust voor het Canadaplein gekozen, omdat deze locatie de mogelijkheid geeft om centraal in de stad gezelligheid te bieden en omringende horeca erbij te betrekken. Wandelaars boeken graag een mini vakantie en blijven na afloop van de wandeldag hangen bij het finishfeest om daarna een hapje te nuttigen bij de vele restaurants in de omgeving. Het Canadaplein bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station, waardoor de Wandel4daagse goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

4daagse feesten
Het Canadaplein is van woensdag 15 t/m vrijdag 17 juni het decor van de finish en het bijbehorende feest. Le Champion wil graag deze dagen de 4daagse feesten organiseren, waarbij het niet alleen een feestje wordt voor iedere wandelaar, maar voor iedereen uit Alkmaar en omgeving. De feestelijke intocht op het Waagplein op zaterdag blijft bestaan. Jaarlijks vindt daar het afsluitende feest van de 4daagse plaats, live uitgebracht op TV en radio door NH Media.

Inschrijven
Voor iedereen, van de verwachte 6.000 deelnemers, is er een route. Men kan kiezen uit vijf afstanden: 8,5, 15, 20, 25 of 40 km per dag. Voor iedereen die maar twee dagen kan wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wil proeven, staat op vrijdag en zaterdag de Halve4daagse op het programma. Inschrijven kan t/m 1 juni via: www.wandel4daagsealkmaar.nl.


25-03-2022