Vrijwilligers van het jaar


Elk jaar helpen zo’n 3500 vrijwilligers bij de evenementen van Le Champion. Eén keer per jaar benoemen we één van hen tot Vrijwilliger van het jaar. Om die Vrijwilliger van het jaar te kunnen benoemen, kiest het bestuur uit een voordracht van kandidaten, gebaseerd op voordrachten die door de vrijwilligerscoördinatoren en de verenigingsmanager geïnventariseerd worden. Le Champion hanteert deze criteria voor de Vrijwilliger van het jaar:
 
  • doet minimaal 10 jaar vrijwilligerswerk voor Le Champion;
  • werkt aan meerdere evenementen van Le Champion mee; 
  • wordt in breder verband bij Le Champion ingezet;
  • stimuleert andere vrijwilligers;
  • begeleidt graag nieuwe vrijwilligers;
  • is vaak een voorbeeld voor anderen;
  • neemt de vrijwilligerstaken serieus;
  • beschouwt vrijwilligerswerk wel vrijwillig maar niet vrijblijvend;
  • denkt mee over verbetering van de organisatie en/of het evenement;
  • “ziet” de taken en pakt ook zelf aan.

Benoemde vrijwilligers van het jaar

2022: Peter Kerssens 
Op zondag 26 maart 2023 is Peter Kerssens bij de finish van de Zandvoort Circuit Run gehuldigd als vrijwilliger van het jaar 2022. Peter (geboren in 1983) is sinds 1997 (toen was hij 14 jaar) bij de evenementen van Le Champion betrokken. Als vrijwilliger begon hij als uitdeler bij de verzorgingspost van de Dam tot Damloop en hij is doorgegroeid als medeverantwoordelijke voor het finishgebied in de Peperstraat in Zaandam.
Hans Bregman, manager facilitaire zaken bij Le Champion: "Peter neemt zijn taken altijd zeer serieus en is altijd bereid om als het nodig is een stapje extra te doen, hij denkt ook altijd goed mee over de uitvoering. Vanaf de eerste Zandvoort Circuit Run in 2007 is Peter samen met zijn broer Paul (rechts op de foto) actief als assistent-coördinator voor de verzorgingspost en de finish. Peter heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zorgt ervoor dat de vrijwilligers die met hem samenwerken dat met veel plezier doen!"
Peter ontving de oorkonde en de bos bloemen van Julia Mijnen en Fonda Dekker, vrijwilligerscoördinatoren van Le Champion.
> lees meer

2021: Margreet Cobelens
Motivatie om Margreet te benoemen tot vrijwilliger van het jaar 2021: Op 21 juni is Margreet Cobelens tijdens de vergadering van de werkgroep wandelen gehuldigd als vrijwilliger van het jaar 2022. Margreet verdient deze titel omdat zij juist in een jaar dat er vanwege de coronapandemie bijna geen evenementen hebben plaatsgevonden, vanuit de werkgroep wandelen wel diverse Clubwandeltochten voor leden heeft georganiseerd. Margreet is voorzitter van de Werkgroep Wandelen, die deze Clubwandeltochten organiseert. Zij bedenkt en organiseert zelf ook Clubwandeltochten. Ook was zij in 2021 nog actief als vrijwilliger bij een van de weinige evenementen die doorgang vonden: het Soester Wandelweekend. Daarnaast is ze betrokken bij de Fjoertoer Egmond, Amsterdam City Walk en de Dam tot Dam wandeltocht.
Margreet ontving de oorkonde en de bos bloemen van Ruud van der Velde, voorzitter van Le Champion.
> lees meer 

2020: Lies Enthoven
Lies Enthoven is op dinsdag 29 september benoemd tot Vrijwilliger van het jaar 2020. Bij Le Champion kennen wij Lies al 20 jaar als vaste vrijwilliger. Lange tijd is zij elke maandag aanwezig geweest op het kantoor van Le Champion voor verschillende klussen. Naast dat zij op kantoor een versterking is van het team, draagt zij ook haar steentje bij tijdens de evenementen. Zo ondersteunde ze met het uitdelen en verkopen van wandelshirts bij de Fjoertoer Egmond en stond ze bij de informatiebalie tijdens de TCS Amsterdam Marathon.
"Lies is iemand die al ontzettend lang helpt bij Le Champion. Lies kan je zien als iemand die hoort bij het kantoor. Zij was een lange periode iedere maandag op kantoor om te helpen met verschillende klussen. Denk aan het versturen van post, het vullen van enveloppen met flyers of startnummer, het opruimen van ruimtes op kantoor en het sorteren van documenten. Iedere maandag was zij er en ontzorgde ons door veel taken op zich te nemen die veel tijd kosten. We zijn dan ook erg blij met haar."
> lees meer

2019: Ad de Lange

Op 16 september 2019 is Ad de Lange in klein gezelschap gekroond tot Vrijwilliger van het jaar 2019. Voorzitter Ruud van der Velde: "Ad is bij elk evenement van Le Champion aanwezig en daaromheen ook vaak in het magazijn te vinden. Hij is altijd enthousiast en steekt de handen graag uit de mouwen, hij kijkt niet alleen naar zijn eigen taakgebied maar helpt ook graag anderen. Ad denkt na over hoe processen beter kunnen en komt daarbij vaak met goede tips. Iets weggooien? Dat zit er bij Ad niet in: over duurzaamheid gesproken. Een groot deel van de materialen die aanwezig is tijdens de evenementen komen langs Ad z’n vingers, wanneer hij zijn vrachtwagen laadt. Zijn ruimtelijk inzicht in hierbij van grote waarde: denk je dat iets niet past, dan lukt Ad het wel. We kunnen altijd op hem rekenen, van vroeg in de morgen tot het einde van de dag. "
> lees meer