Fietsers weer in actie tijdens Kastelentocht

De Le Champion vlaggen stonden gisteren weer te wapperen tijdens de Kastelentocht! 249 fietsers volgden de bekende gele Le Champion pijlen voor een prachtige toertocht langs Noord-Hollandse kastelen en ruïnes. De afstanden van 40, 60 of 85 km slingerden langs de kuststreek en zat vol verrassende wegen. De wind zorgde voor een beetje extra uitdaging op deze onstuimige zomerdag, maar de regenjasjes konden gelukkig veelal in de achterzak blijven. De fietsers en vrijwilliger waren blij dat we weer met elkaar een evenement konden beleven!

Nadat begin deze maand een succesvolle Duinentocht werd georganiseerd, konden we opnieuw weer in het zadel voor een toertocht. Vrijwilligers stonden vol enthousiasme klaar bij voetbalvereniging s.v. Adelbert in Egmond-Binnen om de deelnemers te voorzien van een polsbandje. Met een limiet van 249 deelnemers, die zich allen online hadden ingeschreven, kon er ’s ochtends direct gestart worden. De deelnemers druppelden geleidelijk binnen, waardoor alles soepel verliep.

Na een kop koffie of thee vertrokken de deelnemers richting Limmen, Heemskerk en Castricum. Het eerste kasteel op de route was in Heemskerk Slot Assumburg. Daar deelden de vrijwilligers met een glimlach de eerste versnaperingen uit. Een sfeervolle plek om even uit te rusten. Ook Chateu Marquette passeerde de revue. De langere routes vervolgde hun tocht vervolgende richting het noorden. In Alkmaar kon op de Munnikenweg even bijgetankt kon worden. Ook ruïne kasteel Nuwendoorn in Krabbendam en het Ruïne kasteel in Egmond aan den Hoef konden bewonderd worden.

De verschillende routes bleven de deelnemers verbazen met originele wegen die je tijdens je eigen rondje misschien wel zou vergeten. Dat is ook zo leuk aan deze toertocht, je komt op de leukste plaatsen in je eigen omgeving!

Wij vinden het super dat we weer op deze kleinschalige manier met elkaar kunnen fietsen. En dat gaan we vaker doen dit jaar. Bekijk de kalender voor de komende evenementen.
31-08-2020