Winterklassiekers in Egmond aan Zee

In januari staan de drie winterklassiekers van Le Champion op de agenda: GP Groot Egmond-Pier-Egmond, de NN Egmond Halve Marathon en de Egmond Wandel Marathon. Begin jij het nieuwe jaar sportief in Egmond aan Zee?

GP Groot Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 13 januari 2024
De 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond belooft weer een waar spektakel te worden voor de naar verwachting 3.000 deelnemers en vele toeschouwers. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 13 januari voor één dag omgetoverd tot heus wielerdorp. Het parcours over 38 kilometer is uitdagend en gaat over het strand, door de duinen en is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. 
 
Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. De GP Groot Egmond-Pier-Egmond staat dan ook niet voor niets bekend als dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Het evenement is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar het kustdorp.

Inschrijven Bekijk het parcours
 


NN Egmond Halve Marathon

Zondag 14 januari 2024
Als de bandensporen op zondag 14 januari van het strand verdwenen zijn, is het de beurt aan ruim 18.000 hardlopers. Deelnemers aan de NN Egmond Halve Marathon starten vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Het parcours van 21,1 en 10,5 kilometer brengt de lopers over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Trotseer het smalle strand, storm, lage temperaturen of loop misschien wel in een heerlijke winterzon. Een ervaring die je als hardloper absoluut niet mag missen!

Inschrijven Bekijk het parcours
 


Egmond Wandel Marathon

Zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024
In het laatste weekend van januari, op zaterdag 27 en zondag 28 januari, is het de beurt aan de wandelliefhebbers. De routes en de opzet van de 19e editie van de Egmond Wandel Marathon zijn deels vernieuwd. Naast de vertrouwde afstanden van 10,5 en 21,1 km is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een afstand van 15 km. Op zaterdag wordt de mooie Zuidroute richting Egmond-Binnen en Castricum aan Zee gewandeld en op zondag staat de verrassende Noordroute Bergen aan Zee en Schoorl op de agenda.

Inschrijven Bekijk de routes
 

Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

Zaterdag 9 december 2023
Wil jij goed voorbereid aan de start van de NN Egmond Halve Marathon staan? De Pre-Run NN Egmond Halve Marathon, voorheen de Midwinterduinloop, is de voorbereidende loop die niet mag ontbreken in jouw trainingsschema. Op zaterdag 9 december 2023 kunnen 1.000 deelnemers meedoen aan deze tweede editie die plaatsvindt in Egmond-Binnen. Je kunt kiezen uit 8 of 16 km.

Inschrijven Meer informatie