Dam tot Dam Weekend

In het weekend van 16 en 17 september staan vier grote evenementen op de kalender van Le Champion: de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by night, Saxo Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop. Met ruim 70.000 deelnemers is dit het sportiefste weekend van Nederland. 

Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Op de zaterdag doen er ruim 12.000 wandelaars mee aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. Vanaf hier wandelen zij door het bruisende centrum van Amsterdam en de volkswijk Jordaan. Na oversteek van het IJ volgt een afwisselende route naar de sfeervolle Dam van Zaandam. De finish is in het Dam tot Dam Park, waar ook de 10 km afstand van start gaat.

Bekijk de routes

Damloop by night

Nadat alle wandelaars gefinisht zijn, vindt op zaterdagavond de Damloop by night plaats. 15.000 deelnemers lopen, gekleed in speciale ASICS Runningshirts, in het donker een afstand van 5 Engelse Mijl (8 km) door de gezelligste straten van Zaandam.

Meer informatie

Saxo Dam tot Dam FietsClassic

Een dag later staan ruim 4.000 fietsers aan de start van de Dam tot Dam FietsClassic. De start en finish van de 40, 60, 85, 105 en 150 km zijn voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Hierna volgen de unieke passage per fiets door de IJtunnel en prachtige routes langs Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam, waaronder Zaandam, Schoorldam, Monnickendam en Volendam.

Inschrijven Bekijk de routes

Dam tot Damloop

Met 50.000 deelnemers is de Dam tot Damloop op zondag 17 september het grootste hardloopevenement van Nederland. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, de grootste Businessloop ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De hoofdafstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord elk jaar de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd.

Bekijk het parcours