Wielren- en MTB clinics

Le Champion biedt naast de race- en MTB fietsevenementen ook trainingen en clinics aan om te kunnen starten met racefietsen en mountainbiken. Daarnaast wordt er in de clinics ook aandacht besteed aan de fiets (het materiaal) en de fietshouding (fysieke fietshouding) van de deelnemers. Voor de verdere doelen van de fietsers kunnen trainingschema’s worden ontwikkeld.

Start2Bike
Voor de beginnende fietsers is het zaak om de voorkomende technische en fysieke aspecten van zowel het mountainbiken als racefietsen te trainen. Onze, door de NTFU gecertificeerde trainers en assistenten, geven naast de trainingen gebaseerd op het NTFU Start2Bike concept ook adviezen om met veel plezier door te gaan met fietsen.

Arrangementen
Als vervolg op de Start2Bike trainingen organiseert Le Champion fietsarrangementen voor MTB- en racefietsers, zodat de getrainde vaardigheden direct verder ontwikkeld kunnen worden.

Losse clinics
Het is ook mogelijk om voor groepen op locatie trainingen te organiseren die opgebouwd zijn naar behoefte van de doelgroep.
Trainingen: klimmen en dalen, het rijden in groepsverband, remmen, schakelen, balans en bochten met combinatie zijn op verzoek mogelijk.

Cursus Wegkapitein
Voor fietsgroepen wordt de veiligheid van steeds grotere noodzakelijkheid om op de weg te kunnen blijven trainen. Het is belangrijk dat de deelnemers van de groep zich bewust worden dat hun invloed en gedrag op de openbare weg kan bijdragen tot meer respect en begrip van de overige verkeersdeelnemers. Le Champion organiseert elk jaar de opleiding Wegkapitein door een docent van de NTFU. Dit jaar wordt de opleiding Wegkapitein gegeven op zaterdag 5 maart 2022. 
Praktijkbegeleiding
Onze trainersgroep kan beginnende trainers bijstaan in de opleiding voor Basisinstructeur Race- en MTB en de vervolgopleiding tot Verenigingsinstructeur Race- en MTB door de praktijkbegeleiding trainingen te laten verzorgen onder leiding van gediplomeerde trainers en praktijkbegeleiders.