Home

Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild

Met de bronsttijd van de damherten en ter afsluiting van het zomerseizoen gaat Zandvoort op de wilde tour! De hele maand oktober worden verschillende activiteiten georganiseerd om bezoekers in het naseizoen nog te laten genieten van de wilde kant van Zandvoort. Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober organiseren wij geheel in dit thema de wandelactiviteit ‘Zandvoort goes Wild’. Een prachtige wandeltocht van 15 km door Zandvoort. Waar je, als je gelukt hebt, onderweg ook écht wild tegenkomt.

De Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild was al snel uitverkocht. Maar we hebben goed nieuws: op beide dagen kunnen er nog 200 mensen extra van start! In overleg met verschillende partijen in Zandvoort kunnen wij op zaterdag 17 en zondag 18 oktober langer starten, waardoor we nog steeds op een verantwoorde manier meer wandelaars kunnen laten genieten van deze “wilde” wandeltocht.

Op zaterdag 17 oktober zou dit jaar de Amsterdam City Walk plaatsvinden. Vanwege het coronavirus hebben we dit evenement helaas moeten annuleren. Gelukkig kunnen en mogen we inmiddels weer kleinschalige activiteiten organiseren. Omdat Zandvoort ook wel bekend staat als ‘beach for Amsterdam’, brengen wij de Amsterdam City Walk dit jaar naar Zandvoort. Zo kunnen we toch nog een beetje genieten van ‘Amsterdam’ in het oorspronkelijke weekend van de Amsterdam City Walk.

Jij kunt op zaterdag 17 of zondag 18 oktober een prachtige route van 15 km wandelen door o.a. het sfeervolle centrum van Zandvoort, de kleine straatjes achter het strand ook wel ‘sloppies’ genoemd, over de boulevard en het strand, een stukje Zuidduinen, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en een finish op het Kerkplein.

Sluit al wandelend met ons het zomerseizoen af in Zandvoort met de wandelactiviteit ‘Zandvoort goes Wild’. Jij kunt je nu voor maar € 7,50 inschrijven. Zorg dat je er snel bij bent, want vol = vol.

Wandel voor het goede doel
Stadsherstel Amsterdam is het goede doel van de Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild. Stadsherstel Amsterdam redt monumenten en beeldbepalende panden, door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Ook in en om Zandvoort.

Door een donatie te geven, lever je een belangrijke bijdrage aan het bewaren van gebouwd erfgoed voor volgende generaties en de toegankelijkheid van monumenten. De bijdrage van dit jaar gaat naar Molen de Gooyer in Amsterdam. De grootste houten molen van Nederland heeft een nieuwe rietenkap nodig.

De Gooyer staat sinds 1759 op zijn huidige plek. In 1572 werd hij met een reeks andere gebouwen net buiten de stad vernield en twintig jaar later opnieuw opgebouwd en verkocht aan de gebroeders Willemszoon uit Gooiland. De naam stamt uit die tijd.

Bij jouw inschrijving kun je een vrijwillige donatie doen!

Start en finish
Vanaf 8.30 uur kunnen wandelaars van start gaan op het Gasthuisplein. We starten in verschillende tijdsvakken tussen 8.30 en 11.00 uur zodat we kunnen zorgen voor spreiding bij de start en op de route. Bij jouw inschrijving kun je kiezen voor een tijdsvak om van start te gaan. Je kunt finishen tussen 10.30 en 15.30 uur op het Kerkplein.

Verzorging onderweg
Op de route worden twee verzorgingsposten opgezet. Hier zijn toiletvoorzieningen en krijg je een versnapering. Zandvoort heeft genoeg te bieden aan horeca. Onderweg kom je dan ook langs een aantal leuke horecagelegenheden waar jij even de benen kunt laten rusten.

Zandvoort goes Wild
Er zijn in het weekend van 17 en 18 oktober veel activiteiten in Zandvoort, zoals een workshop illustreren, er is een zandsculpturenwedstrijd en bij een aantal restaurants bieden ze een speciaal wild-menu aan. Kijk hier voor meer informatie.

Lees hier het reglement van de Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild.