Terug

Overzicht functies voor vrijwilligers

 

Alle functies voor vrijwilligerswerk:

Communicatie en social media
Het communicatie & media team zorgt voor goede informatievoorziening rondom de evenementen van Le Champion. Heb jij veel kennis van communicatie, journalistiek of sociale media, dan zou jij dit team kunnen versterken!

Medewerker Social Media
Het up-to-date houden van de social media kanalen tijdens evenementen door als reporter het veld in te gaan.

Medewerker redactie
Interessante content schrijven en verzamelen over onze evenementen en trends op het gebied van hardlopen, fietsen en wandelen; voor in het Le Champion Magazine en diverse websites.

Medewerker promotieteam
Op evenementen promoot jij Le Champion en Le Champion evenementen. Vereiste: een dikke glimlach en inzetbaarheid op minstens 1 evenement per maand.

Fotograaf
Beeldmateriaal schieten op evenementen vanuit een specifieke opdracht. Bijvoorbeeld beelden waarop uitingen van sponsoren zichtbaar zijn. Of beelden van één specifiek onderdeel van een evenement.

Heb je interesse in deze functie? Meld je dan aan via vrijwilligers@lechampion.nl of communicatie@lechampion.nl
Evenementenverkeersregelaar
Op diverse punten op of langs het parcours zorg je dat de oversteek of kruising veilig verloopt. Hiervoor volg je eerst een onlinecursus, zodat je de dienst veilig kan uitvoeren en alle weggebruikers goed kan instrueren. Twee keer per jaar organiseren we een praktijk bijeenkomst voor alle evenementenverkeersregelaars. Heb je interesse in deze functie, meld je dan hier aan.
Groepsleider
Als groepsleider ben je verantwoordelijk voor een deel van een evenement. In de voorbereiding organiseer en denk je mee met de eindverantwoordelijke over de invulling van het evenement. In de uitvoering zal jij een groep vrijwilligers aansturen die jou helpen om het gezamenlijk doel te behalen. Heb je interesse in deze functie? Meld je dan hier aan.
Heftruckchauffeur
Bij grote evenementen verplaats je in overleg met een coördinator zware onderdelen zoals dranghekken. Heb je een heftruckcertificaat en lijkt het je leuk om te helpen bij een evenement? Meld je dan hier aan.
Helpdesk
Voor en tijdens het evenement komen deelnemers hier met vragen. Jij beantwoordt, met behulp van de onlinedeelnemersinformatie en de laptop, al hun vragen en helpt ze weer op weg. Eén keer per jaar organiseren we een informatiebijeenkomst voor alle Helpdesk vrijwilligers. Heb jij soortgelijke ervaring, ben je klantvriendelijk en nauwkeurig en zou je willen helpen op een evenement? Meld je dan hier aan.
Kleding inname en uitgave
Tijdens grote hardloopevenementen kunnen deelnemers hun kleding in een tas bij jou afgeven. Met een sticker op hun startnummer en op hun tas zorg jij ervoor dat ze na het evenement hun tas weer bij je op kunnen halen.
Ledenontvangst
Speciaal voor Le Champion-leden organiseren we tijdens evenementen wat extra’s, om de beleving te vergroten. Vind jij het leuk om bij te dragen aan het plezier van onze leden en is hospitality jouw tweede naam? Dan kun jij je hier aanmelden.
Ledenwerving
Het promotieteam zet zich in voor naamsbekendheid van Le Champion, promotie van onze evenementen en de werving van nieuwe leden. In deze hoedanigheid fungeer jij als een heuse Le Champion-ambassadeur. Ben je een enthousiast persoon en maak je makkelijk contact, dan kun jij dit team versterken. Meld je hier aan.
Logistieke ondersteuning
Onmisbaar binnen elk evenement is de logistieke invulling. Van het organiseren en vervoeren van materialen tot het stroomlijnen van personenvervoer.

Chauffeur
Met een bakwagen of bus rijd je op en neer tussen verschillende locaties. Ook ben je verantwoordelijk voor het vullen van de bakwagen met de juiste materialen. Rijervaring met een groter voortuig is hierbij een pré.

Begeleiden parkeren
Jij begeleidt deelnemers en bezoekers op de parkeerlocaties en stuurt op grote evenementen mensen richting pendelbussen en de evenementenlocatie.
Magazijnmedewerker
Magazijnmedewerkers zorgen dat per evenement en locatie de juiste materialen klaargezet worden. En dat deze na afloop weer op de goede plek opgeruimd worden. Een secure klus! Heb je interesse in deze functie, meld je dan hier aan.
Organisatiestands
Bij elk evenement zijn er verschillende organisatiestands waar we deelnemers informeren en materialen uitreiken. Daarnaast worden de vrijwilligers geïnformeerd en gefaciliteerd met een lunchpakket, hesje én een mooie herinnering.

Startbewijsuitgifte
Wanneer startbewijzen niet worden opgestuurd, kunnen deelnemers deze bij jou afhalen.

Na-inschrijvingen
Is er een na-inschrijving? Dan kunnen deelnemers zich op de dag zelf bij jou inschrijven.

Informatiestand
Voor en tijdens het evenement komen deelnemers hier met vragen. Jij staat voor ze klaar.

Shirtverkoop
Een echte sales man/vrouw? Bij deze stand verkoop je shirts of andere sportmaterialen aan deelnemers en bezoekers.

Vrijwilligers meldpunt
De vrijwilligers die bij het evenement helpen, melden zich bij jou. Jij geeft hen een lunchpakket, koffie/thee, een hesje en een mooie herinnering. Daarna stuur je ze op pad naar de juiste groepsleider waarbij ze helpen.

Lunchpakketten inpakken en herinneringen verdelen
Jij pakt alle lunchpakketten in, met een tasje loop je langs om alle ingrediënten toe te voegen. Eén dag voor het evenement leg je voor elke meldlocatie de herinneringen en lunchpakketten klaar.

Cateringmedewerker
Van hard werken krijgt men dorst. Jij verzorgt de vrijwilligers van koffie/thee. Per auto, fiets, of lopend met een winkelwagentje. Dankbaar werk waar de vrijwilligers erg blij mee zijn!

Ledenontvangst
Speciaal voor Le Champion-leden organiseren we tijdens evenementen wat extra’s, om de beleving te vergroten. Vind jij het leuk om bij te dragen aan het plezier van onze leden en is hospitality jouw tweede naam? Dan kun jij je hier aanmelden.

Ledenwerving
Het promotieteam zet zich in voor naamsbekendheid van Le Champion, promotie van onze evenementen en de werving van nieuwe leden. In deze hoedanigheid fungeer jij als een heuse Le Champion-ambassadeur. Ben je een enthousiast persoon en maak je makkelijk contact, dan kun jij dit team versterken. Meld je hier aan.
Parcoursbegeleiding
Tijdens het evenement is het parcours één van de belangrijkste onderdelen. Bij deze functies hoef jij niet stil te zitten!

Parcoursmedewerker
Als parcoursmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor het parcours. Vóór het evenement zet je een deel van het parcours af en zorg je ervoor dat het er strak uitziet, tijdens het evenement en na afloop help je met de afbouw van het parcours.

Voor- of achterfietser
Voor de echte sportievelingen: als voorfietser fiets je voor de eerste deelnemer uit en begeleid je deze over het hele parcours. Als achterfietser blijf je tot de finish bij de laatste deelnemer. Zo fiets jij zelf ook het hele parcours!
Start en finish
Honderden deelnemers zien starten en/of finishen. Dé plek waar euforie heerst en emoties loskomen. In deze verschillende functies draag jij als vrijwilliger bij aan dit belangrijke moment en maak je het van dichtbij mee.

Opbouw en/of begeleiding start
De startlocatie volledig opbouwen. Denk aan het plaatsen van spandoeken, vlaggen en hekken. Begeleid je ook de start? Dan leid jij als vrijwilliger deelnemers naar de juiste startvakken. Samen met de andere vrijwilligers loop je hand in hand voor een startgroep uit naar de startstreep. Een kippenvelmoment! Bij een fiets- en wandelevenement geef jij de deelnemers hun startstempel, eten/drinken en na de start help je met opruimen van het startgebied.

Opbouwen en/of begeleiden finish
Je bouwt het finishgebied op met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Begeleid je de finish, dan zorg je dat de doorstroming van de deelnemers goed verloopt en er geen opstoppingen ontstaan. Bij fiets- en wandelevenementen geef jij de deelnemers een finishstempel, eten/drinken en een herinnering. Aan het einde van de dag ruimen we met z’n allen het finishgebied op.

Opbouwen en/of bemannen verzorgingspost finish
De verzorgingspost volledig opbouwen met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Beman je ook de verzorgingspost, dan verblijd jij deelnemers met iets leuks, zoals de medaille en eten/drinken. Aan het einde van het evenement help je met opruimen van het finishgebied.
Uitpijler
Wil jij zelf actief in beweging zijn? Bij de wandel- en fietsevenementen zet jij de route uit met GPS en pijlen, controleer je tijdens het evenement het parcours en haal je na afloop de pijlen weer op.
Voordat je begint krijg je eerst uitgebreide instructies. Eén keer per jaar is er een bijeenkomst voor alle uitpijlers. Heb je interesse in deze functie, meld je dan hier aan.

 
Verzorgingsposten
Bij elk evenement zijn er een of meerdere verzorgingsposten waar je eten/drinken en eventueel een stempel uitdeelt. Dit is daarnaast dé plek om alle deelnemers aan te moedigen! De post bouw je zowel op als af met je hele team.

Klik hier om je aan te melden als nieuwe vrijwilliger.