Terug

Vrijwilligers

Door de hulp van zo’n 3.500 vrijwilligers kunnen ieder jaar duizenden sporters genieten van de sportevenementen van Le Champion. Wil jij ook genieten van de blije gezicht bij de finish, een toffe dag beleven met andere vrijwilligers en na afloop met een voldaan gevoel weer naar huis gaan?

Grijp de kans om bij één of meerdere van de 60 sportevenementen achter de schermen mee te werken aan fantastische evenementen. Van kleinere evenementen zoals het gloednieuwe Soester Wandelweekend tot de populaire Dam tot Damloop: jij kunt erbij zijn! 

Aanmelden als vrijwilliger: stuur dan een mail naar vrijwilligers@lechampion.nl met onderwerp ‘Nieuwe vrijwilliger’ met daarin de volgende gegevens:

 • Naam
 • Adres
 • Geboortedatum
 • Telefoonnummer
 • Shirtmaat
 • E-mailadres

Bekijk hieronder alle functies voor vrijwilligerswerk: 

Start en finish

Honderden deelnemers zien starten en/of finishen. Dé plek waar euforie heerst en emoties loskomen. In deze verschillende functies draag jij als vrijwilliger bij aan dit belangrijke moment en maak je het van dichtbij mee.

Opbouw en/of begeleiding start
De startlocatie volledig opbouwen. Denk aan het plaatsen van spandoeken, vlaggen en hekken. Begeleid je ook de start? Dan leid jij als vrijwilliger deelnemers naar de juiste startvakken. Samen met de andere vrijwilligers loop je hand in hand voor een startgroep uit naar de startstreep. Een kippenvelmoment! Bij een fiets- en wandelevenement geef jij de deelnemers hun startstempel, eten/drinken en na de start help je met opruimen van het startgebied.

Opbouwen en/of begeleiden finish
Je bouwt het finishgebied op met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Begeleid je de finish, dan zorg je dat de doorstroming van de deelnemers goed verloopt en er geen opstoppingen ontstaan. Bij fiets- en wandelevenementen geef jij de deelnemers een finishstempel, eten/drinken en een herinnering. Aan het einde van de dag ruimen we met z’n allen het finishgebied op.

Opbouwen en/of bemannen verzorgingspost finish De verzorgingspost volledig opbouwen met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Beman je ook de verzorgingspost, dan verblijd jij deelnemers met iets leuks, zoals de medaille en eten/drinken. Aan het einde van het evenement help je met opruimen van het finishgebied.

Organisatiestands

Bij elk evenement zijn er verschillende organisatiestands waar we deelnemers informeren en materialen uitreiken. Daarnaast worden de vrijwilligers geïnformeerd en gefaciliteerd met een lunchpakket, hesje én een mooie herinnering.

Startbewijsuitgifte
Wanneer startbewijzen niet worden opgestuurd, kunnen deelnemers deze bij jou afhalen.

Na-inschrijvingen
Is er een na-inschrijving? Dan kunnen deelnemers zich op de dag zelf bij jou inschrijven.

Informatiestand
Voor en tijdens het evenement komen deelnemers hier met vragen. Jij staat voor ze klaar.

Shirtverkoop
Een echte sales man/vrouw? Bij deze stand verkoop je shirts of andere sportmaterialen aan deelnemers en bezoekers.

Vrijwilligers meldpunt
De vrijwilligers die bij het evenement helpen, melden zich bij jou. Jij geeft hen een lunchpakket, koffie/thee, een hesje en een mooie herinnering. Daarna stuur je ze op pad naar de juiste groepsleider waarbij ze helpen.

Lunchpakketten inpakken en herinneringen verdelen
Jij pakt alle lunchpakketten in, met een tasje loop je langs om alle ingrediënten toe te voegen. Eén dag voor het evenement leg je voor elke meldlocatie de herinneringen en lunchpakketten klaar.

Cateringmedewerker
Van hard werken krijgt men dorst. Jij verzorgt de vrijwilligers van koffie/thee. Per auto, fiets, of lopend met een winkelwagentje. Dankbaar werk waar de vrijwilligers erg blij mee zijn!

Kleding inname en uitgave
Tijdens grote hardloopevenementen kunnen deelnemers hun kleding in een tas bij jou afgeven. Met een sticker op hun startnummer en op hun tas zorg jij ervoor dat ze na het evenement hun tas weer bij je op kunnen halen.

Verzorgingsposten
Bij elk evenement zijn er een of meerdere verzorgingsposten waar je eten/drinken en eventueel een stempel uitdeelt. Dit is daarnaast dé plek om alle deelnemers aan te moedigen! De post bouw je zowel op als af met je hele team.

Parcoursbegeleiding

Tijdens het evenement is het parcours één van de belangrijkste onderdelen. Bij deze functies hoef jij niet stil te zitten!

Parcoursmedewerker
Als parcoursmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor het parcours. Vóór het evenement zet je een deel van het parcours af en zorg je ervoor dat het er strak uitziet, tijdens het evenement en na afloop help je met de afbouw van het parcours.

Voor- of achterfietser
Voor de echte sportievelingen: als voorfietser fiets je voor de eerste deelnemer uit en begeleid je deze over het hele parcours. Als achterfietser blijf je tot de finish bij de laatste deelnemer. Zo fiets jij zelf ook het hele parcours!

Logistieke ondersteuning

Onmisbaar binnen elk evenement is de logistieke invulling. Van het organiseren en vervoeren van materialen tot het stroomlijnen van personenvervoer.

Chauffeur
Met een bakwagen of bus rijd je op en neer tussen verschillende locaties. Ook ben je verantwoordelijk voor het vullen van de bakwagen met de juiste materialen. Rijervaring met een groter voortuig is hierbij een pré.

Begeleiden parkeren
Jij begeleidt deelnemers en bezoekers op de parkeerlocaties en stuurt op grote evenementen mensen richting pendelbussen en de evenementenlocatie.

Communicatie en social media

Het communicatie & media team zorgt voor goede informatievoorziening rondom de evenementen van Le Champion. Heb jij veel kennis van communicatie, journalistiek of sociale media, dan zou jij dit team kunnen versterken!

Medewerker Social Media
Het up-to-date houden van de social media kanalen tijdens evenementen door als reporter het veld in te gaan.

Medewerker redactie
Interessante content schrijven en verzamelen over onze evenementen en trends op het gebied van hardlopen, fietsen en wandelen; voor in het Le Champion Magazine en diverse websites.

Medewerker promotieteam
Op evenementen promoot jij Le Champion en Le Champion evenementen. Vereiste: een dikke glimlach en inzetbaarheid op minstens 1 evenement per maand.

Fotograaf
Beeldmateriaal schieten op evenementen vanuit een specifieke opdracht. Bijvoorbeeld beelden waarop uitingen van sponsoren zichtbaar zijn. Of beelden van één specifiek onderdeel van een evenement.

Ben jij meer een bestuurlijk talent? Of wil jij ervaring opdoen in het mede-organiseren van een Le Champion event? Word dan onderdeel van het bestuur of verschillende commissies! Jouw kans om je kwaliteiten in te zetten en te laten zien wat je kan. Bekijk hier deze vacatures.

Handboek
Lees het vrijwilligershandboek van Le Champion om de organisatie beter te leren kennen en de functie te vinden die bij jou past!

Wat krijg je ervoor terug?

Wat krijg je ervoor terug?

 • Onvergetelijke ervaringen;
 • Eeuwige waardering van deelnemers;
 • Je bent onderdeel van een bevlogen team en super toffe organisatie;
 • Een mooie aanvulling op je CV!
 • Een fiets-, hardloop- of wandelshirt/herinnering van het evenement waar je voor werkt;
 • Verzorging van eten en drinken op de dag zelf.
Stuur een mail naar onze vrijwilligerscoördinator
Geschikt als vrijwilliger?

Geschikt als vrijwilliger?

 • Ik heb een passie voor sport;
 • Ik ben minimaal 16 jaar;
 • Ik ben een echte teamplayer;
 • Ik ben betrokken en heb een hoog verantwoordelijkheidsgevoel;
 • En bovenal ben ik vrolijk, enthousiast en gastvrij.
Stuur een mail naar onze vrijwilligerscoördinator
Heb jij nog vragen?

Heb jij nog vragen?

Neem dan gerust contact op! Onze vrijwilligerscoördinator wil graag antwoord geven op je vragen.

Stuur een mail naar onze vrijwilligerscoördinator