Vacature Communicatiespecialist Fietsen (fulltime)

Ben jij pur sang fietser én kun je met jouw communicatieskills nog meer fietsliefhebbers enthousiast maken voor onze evenementen? Dan zoeken we jou!

Over ons
Met zo’n 20.000 leden en dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers is Le Champion één van de grotere sportorganisaties van Nederland. Met enkele tientallen eigen evenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars brengt Le Champion jaarlijks 250.000 mensen in beweging. Iedereen kent wel enkele van onze evenementen, waaronder de Dam tot Damloop, de strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Wandel4daagse Alkmaar, de Ronde van Noord-Holland, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon. Le Champion is een organisatie zonder winstoogmerk, met een maatschappelijke opdracht. Zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.

Wat ga je doen bij Le Champion?
In de rol van Communicatiespecialist ontwikkel je in samenspraak met de eventmanagers een marketing- en communicatieplan voor de fietsevenementen van Le Champion, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de daadwerkelijke uitvoering. Jij werft deelnemers, voorziet hen van de juiste informatie en zorgt voor de juiste beleving tijdens een evenement. Na afloop weet je iedereen enthousiast te maken voor een volgende uitdaging. Je schakelt onder andere met externe communicatiebureaus, vormgevers, sponsors en mediapartners. Je wordt onderdeel van een 6-koppig, jong en gepassioneerd team, met een teamleider en medewerkers en specialisten op het gebied van hardlopen, wandelen en online.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:
 • Opstellen van marketing- en communicatieplannen voor de evenementen;
 • Bewaken van de positionering van de evenementen en onze huisstijl;
 • Schrijven van teksten voor diverse uitingen en beheer van onze websites;
 • Ontwikkelen van content voor de diverse social media;
 • Coördinatie en samenstellen van e-mail campagnes;
 • Onderhouden van contacten met sponsors en meedenken over activaties rondom de evenementen;
 • Hands-on meedraaien tijdens de evenementen, onder meer voor de verslaglegging via social media;
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen in de markt en het doen van voorstellen ter ontwikkeling van de fietsevenementen.
 
Wie ben jij?
De Communicatiespecialist Fietsen is zelf een fervent fietser. Jouw hart gaat sneller kloppen als je denkt aan een fietsrit. Met jouw enthousiasme zorg je ervoor dat er nog meer fietsers aan de start staan van onze unieke evenementen. Je bent een echte doorzetter, die opdrachten met beide handen aanpakt. Met jouw vlotte schrijfstijl spreek je de juiste doelgroep aan. Je toont initiatief en hebt inspirerende en innovatieve ideeën op het gebied van communicatie. Je werkt secuur en gaat met kwaliteit voor het hoogst haalbare. Collega’s weet je enthousiast te maken voor jouw plannen en je staat stevig in je schoenen.
 
Profiel schets: 
 • Afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van communicatie, marketing, media of soortgelijk;
 • Een communicatieprofessional met minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en sterk in het schrijven van creatieve teksten voor verschillende media;
 • Bekend met het toepassen van data om onze evenementen op de kaart te zetten;
 • In staat om snel te schakelen tussen verschillende projecten, stressbestendig;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en een proactieve houding;
 • Affiniteit met de fietssport is een absolute pré;
 • Ervaring in de sport- en/of evenementenbranche is een pré;
 • Beschikbaar tijdens diverse evenementen (in de weekenden).
 
Wat biedt Le Champion?
Een uitdagende sleutelpositie in een unieke en toonaangevende organisatie in de wereld van sport en sportevenementen. De kans om in een informele en ambitieuze omgeving te werken. Voor de komende jaren hebben we een heldere groeistrategie, vastgelegd in een uitdagend Toekomstplan. Er is volop ruimte voor initiatief en om mee te bouwen aan de organisatie. Het salaris is marktconform. Dat wil zeggen: ingeschaald in salarisschaal 8 van de CAO-sport. Je start met een contract van 12 maanden voor 40 uur per week, met de intentie tot verlenging.
 
Solliciteren
Heb je belangstelling voor deze kans en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan je CV met een beknopte motivatie naar Leonie van der Meer, Teamleider Marketing & Communicatie, via vacature@lechampion.nl. Reacties zijn welkom tot en met 29 november.