Vacature Werkgroep Vrijwilligers


Bij Le Champion hebben wij vier Advies- en Organisatiecommissies (AOC’s), met elk een eigen richting: fietsen, hardlopen, wandelen en vrijwilligers. Wat doe je als AOC? Je komt meerdere keren per jaar als groep bij elkaar, aangevuld met de verantwoordelijke van het vrijwilligersteam en vrijwilligercoördinator van Le Champion. In dit overleg heb je de mogelijkheid Le Champion te adviseren over onder andere vernieuwingen en ontwikkeling van de vrijwilligersprocessen en activiteiten. Als commissie acteer je binnen in de kaders van het Toekomstplan 2020-2025 dat is opgesteld door Le Champion. Dit plan geeft je richting hoe je kunt nadenken over de vrijwilligersprocessen en activiteiten.

Op dit moment hebben we een goed draaiende AOC Vrijwilligers, alleen moeten we binnenkort wegens een verhuizing afscheid nemen van een lid. Ben jij iemand die Le Champion kan adviseren op het vrijwilligersgebied? Dus heb jij passie, affiniteit en kennis van het vrijwilligerswerk, ervaring met vrijwilligerswerk (ook bij andere organisaties, bij voorkeur (sport)evenementen), analytisch en beleidsmatig sterk? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het is een pré als je analytisch sterk bent, een echte teamplayer, representatief en ons graag wilt helpen met veranderen: dus vooruitstrevend zijn.

Als AOC Vrijwilligers vergader je ongeveer één keer per kwartaal om onder andere onderstaande taken op te pakken en Le Champion te adviseren.
- Ambities van het Toekomstplan 2020-2025 vertalen naar concrete acties;
- Opstellen en evalueren van jaarplan gekoppeld aan het Toekomstplan 2020-2025;
- Delen van relevante marktontwikkelingen;
- Beoordelen en ontwikkelen huidige processen en aanbod van activiteiten;
- Ontwikkeling en genereren van ideeën;
- Meedenken over vrijwilligersvoordelen en de begeleiding van vrijwilligers.

Het leukste is natuurlijk om tijdens deze ‘vergaderingen’ te brainstormen en ideeën te delen hoe we onze vrijwilligersprocessen en activiteiten naar een hoger niveau kunnen tillen. De mensen binnen de AOC’s zijn altijd erg betrokken en daarom inspiratievol. Lijkt het je wat?

 Je kunt je aanmelden door een beknopte motivatie te mailen naar Jan Willem Mijderwijk: janwillem.mijderwijk@lechampion.nl