Terug

Voorbereiding fietsseizoen Le Champion

Veiliger fietsen in het komende fietsseizoen is mogelijk, als je deelneemt aan de eendaagse cursus Wegkapitein bij Le Champion op zaterdag 3 maart op het wielerparkoers en de weg vanaf sportpark Kalverhoek het clubhuis van DTS. Op een dag wordt je bijgepraat en mag je in de praktijk laten zien dat je een groep fietsers op een veilige manier kan laten rijden  op de openbare weg met in achtneming van de verkeersregels en rekening houdend met de overige verkeersdeelnemers.

Wegkapitein
Deze opleiding wordt gegeven door een docent van de Wieleracademie, een samenwerkingsverband van de KNWU en de NTFU. Het opleidingsniveau is Wielertrainer 1 en is een opstap naar wielertrainer 2 en 3 en hoger.  Klik hier voor meer informatie! 

Klik hier om je in te schrijven!

Start2Bike race
Op zondag 11 maart organiseert Le Champion op dezelfde locatie in Wijdewormer  vier weken van 3 uur de beginnerscursus voor racefietsers. Je leert in de praktijk welke de beste fietshouding is en hoe je het beste kunt remmen, schakelen en je fiets moet onderhouden. De trainingen zijn van 10-13.00 uur waarvan de eerste kern de techniek van het fietsen wordt geoefend en de tweede kern in een groep op de weg het rijden in groepsverband wordt getraind. Klik hier voor meer informatie!

Klik hier om je in te schrijven!

Start2Bike MTB
Voor beginnende MTB-fietsers zijn er 6 MTB trainingen gepland in Bergen op de startlocatie bij Pannenkoekenrestaurant Duinvermaak, Breelaan 132,1861 GH Bergen. Tijdens de trainingen leer je hoe je kunt omgaan met je mountainbike op een door de trainers uitgestippelde route in het prachtige duin- en bosgebied. Klik hier voor meer informatie!

Klik hier om je in te schrijven! 

Later in het seizoen kun je zowel op MTB- als racegebied deelnemen aan de arrangementen van Le Champion in het voor- en najaar. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier!