Nieuws /

Terugblik op het Amsterdamse weekend

In het weekend van 13 en 14 oktober vonden de Amsterdamse evenementen plaats. Zaterdagmorgen vroeg startte de Amsterdam City Walk en om 09.00 uur de Good Morning City Run, op de zondag vond de TCS Amsterdam Marathon plaats.

Good Morning City Run
Op zaterdagochtend is de Good Morning City Run, als opwarmertje voor de TCS Amsterdam Marathon van start gegaan. Deze run kent twee verschillende afstanden; de 3,3 km en de 6,5 km. Ook dit jaar hebben de deelnemers tijdens de achtste editie weer kunnen genieten van alle historische en toeristische attracties.

Blik nu met ons terug en bekijk de aftermovie:

Amsterdam City Walk
Op zaterdagochtend 14 oktober brak al vroeg de zon door. Het beloofde en het werd een mooie wandeldag. Ruim 12.000 wandelaars hebben Amsterdam via verschillende routes kunnen ontdekken. De organisatie Le Champion besloot, vanwege de uitvaart van Burgemeester Eberhard van der Laan, voor een ingetogen editie. Daardoor was er geen live entertainment langs de route en bij de finish was het rustiger als andere jaren. Ondanks de aanpassingen was het weer een prachtige editie. 

Het goede doel van de Amsterdam City Walk is Stichting de Oude Kerk. Hiervoor werd €12.222 euro opgehaald. 

Blik nu met ons terug en bekijk de aftermovie: 

TCS Amsterdam Marathon
In een zonovergoten Olympisch Stadion begon zondag 15 oktober de TCS Amsterdam Marathon. Nadat Lawrence Cherono een nieuw parcoursrecord had neergezet en Abdi Nageeye een nieuw Nederlands Record achter zijn naam kon zetten, konden de toeschouwers in het Olympisch stadion de andere Superheroes juichend binnen halen. 

Aan deze TCS Amsterdam Marathon 2017 editie deden op diverse onderdelen (TCS Amsterdam Marathon, Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en kinderlopen) in totaal 44.643 deelnemers mee. De editie van 2017 kent ook een recordaantal van 127 nationaliteiten die deelnamen aan deze dag. 

De 45.000 renners van de TCS Amsterdam Marathon hebben ruim €137.000 euro opgehaald voor het VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA).

Blik nu met ons terug en bekijk de aftermovie:

Zien wij jou volgend jaar terug bij een van deze evenementen? Tot volgend jaar op zaterdag 21 en zondag 22 oktober!  

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief