Terug

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 87.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Op zaterdag 22 september organiseert Le Champion zowel de Dam tot Dam Wandeltocht als de Damloop by night en een dag later vinden de Dam tot Dam FietsClassic en de Dam tot Damloop plaats.

Dam tot Dam Wandeltocht
Op zaterdag 22 september 2018 doen er ruim 16.000 wandelaars mee aan de 15e Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. Vanaf hier wandelen zij door het bruisende centrum van Amsterdam en de volkswijk Jordaan. Na oversteek van het IJ volgt een afwisselende route naar de sfeervolle Dam van Zaandam. De finish is in het Dam tot Dam Park waar ook de 10 km afstand van start gaat. Meer informatie en inschrijven: www.damtotdamwandeltocht.nl.

Damloop by night
Nadat alle wandelaars gefinisht zijn, vindt op zaterdagavond 22 september de Damloop by night plaats. Maximaal 15.000 lopers gaan, gekleed in speciale ASICS runningshirts, in het donker een afstand van 5 Engelse Mijl (8 km) afleggen door de gezelligste straten van Zaandam. Het parcours gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien. Meer informatie en inschrijven op: www.damloop.nl.

Dam tot Dam FietsClassic
Een dag later staan 6.000 fietsers aan de start van de Dam tot Dam FietsClassic. De start en finish van de 40, 60, 85, 105 en 150 km zijn voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Hierna volgen de unieke passage per fiets door de IJtunnel en prachtige routes langs Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam, waaronder Zaandam, Schoorldam, Monnickendam en Volendam.  Meer informatie en inschrijven op: www.damtotdamfietsclassic.nl.

Dam tot Damloop
Met 50.000 deelnemers is de Dam tot Damloop op zondag 23 september het grootste hardloopevenement van Nederland. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, de grootste Businessloop ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De hoofdafstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord elk jaar de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd. Meer informatie: www.damloop.nl.

Tel daarbij op de 250.000 toeschouwers en het Dam tot Dam Weekend belooft ook dit jaar een ware happening te worden.