Nieuws /

BLIK MET ONS TERUG OP NOVEMBER EN VOORUIT OP DECEMBER

De maand november stond in het teken van de lustrumeditie van de Fjoertoer Egmond. Zaterdag 25 november werd de vijfde editie gelopen. Het was een editie met recordaantallen aan verassende licht, kunst, vuur en geluidsacts. De ruim 9500 wandelaars konden kiezen uit verschillende routes: 14 km, 19 km Noord, 19 km Zuid of de 26 km. Dit jaar was er ook een nieuw onderdeel, de Family Fjoertoer. Hierdoor werd de Fjoertoer Egmond ook een gezinsuitje. Het goede doel  van de Fjoertoer Egmond was dit jaar de KNRM en Reddingsbrigade van Egmond. De wandelaars hebben voor het goede doel een recordbedrag bij elkaar opgehaald van €7.350,-. Daarnaast kan er nog steeds gestemd worden op ”Wie wordt de Fjoerste”. Klik hier en breng je stem uit!

Naast de Fjoertoer Egmond werd ook de Clubwandeltocht Alkmaar – Bergen gelopen. Op zondag 12 november vond er weer een mooie afwisselende Clubwandeltocht plaats. Dit keer onder wel zeer wisselende winterse omstandigheden. De 31 wandelaars liepen van de schaapskooi, door de duinen naar het centrum van Bergen.

Evenementen voor de wandelaars, fietsers en hardlopers in december
Zo beginnen wij voor de hardlopers met de Midwinterduinloop op 9 december. Dit is een perfect trainingsrondje die niet mag ontbreken in je trainingsschema. Zeker als je aan het trainen bent voor Saucony Egmond Halve Marathon. Inschrijven kan je 9 december ter plaatse doen! Na de Midwinterduinloop volgt voor de wandelaars op 16 december de Clubwandeltocht: Egmond-Binnen. Tijdens deze wandeling wandel je door het Noord-Hollands Duinreservaat en over een deel van het Monnikenpad. Wil jij toch liever wandelen door een stad met een decor aan lichtjes? Dan is de Amsterdam Light Walk op 27 december een echte aanrader. Tijdens deze avondwandeling loop je langs prachtig versierde Amsterdamse straten, grachten en kerstmarkten. Met als hoogtepunt de jaarlijks terugkerende lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Voor de fietsers hebben wij op 30 december de MTB Veldtoertocht. Tijdens deze tocht mountainbike je over het strand, de duinen en door de bosrijke omgeving van Schoorl. Het is dé perfecte training voor AGU Egmond-Pier-Egmond in januari.

 

 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief