Nieuws /

Terugblik en vooruitblik

Terugblik:
December gaf ons de echte winterse weersomstandigheden tijdens de evenementen. Hardlopen met hagel en sneeuw, wandelen in een lichtjes-paradijs en fietsen in de ijskou. Blik met ons terug op december.

Midwinterduinloop
Op zaterdag 9 december werd de Midwinterduinloop gelopen onder winterse omstandigheden. Ruim 850 deelnemers gingen van start bij de 38e editie. Ondanks de weersomstandigheden werd er dit jaar evengoed een parcoursrecord gelopen! Fanos Tekle uit Opmeer heeft het record van vorig jaar aangescherpt naar 28.43 min.

Clubwandeltocht
Op zaterdag 16 december liepen 35 fanatieke wandelaars de Clubwandeltocht Egmond Binnen. Vanuit gasterij Nieuw Westert bij Egmond Binnen werd de wandeling gestart door de duinen. Na gezellige horecastop in het centrum van Egmond Binnen werd de wandeling vervolgd over het Monnikenpad. Onderweg werden enthousiast wandelverhalen met elkaar gedeeld. Ook deze Clubwandeltocht behoort tot de categorie: ontspanning door inspanning. 

Amsterdam Light Walk
Ruim 7.500 wandelaars genoten op woensdag 27 december van de derde editie van de Amsterdam Light Walk. Deze winterse avondwandeling over 10 en 15 kilometer liet deelnemers de stad Amsterdam van een hele andere kant zien. Beide routes leidden langs de mooiste, met licht versierde straten van de stad en kunstobjecten van het Amsterdam Light Festival. Dankzij de Amsterdam Light Walk werd het kerstgevoel voor vele deelnemers met één dag verlengd.

Vooruitblik:
Wil jij het jaar sportief beginnen? Dat kan direct! In januari organiseert Le Champion zowel fiets, hardloop als wandelevenementen.

Nieuwsjaarswandeling
Op 7 januari staat de Nieuwjaars Clubwandeltocht vanuit Bergen op de planning. Start om 08.45 uur en wandel heerlijk 14 km op wisselende gronden van zowel duinen, strand als bos. Benieuwd naar de nieuwjaarswandeling? Lees hier verder.

De Egmond weekenden
Januari staat in het teken van Egmond. Op zaterdag 13 en zondag 14 januari valt het eerste Egmond weekend. Op zaterdag 13 januari wordt de grootste strandrace van Nederland gereden, De AGU Egmond-Pier-Egmond. Naast ruim 4.000 recreatieve fietsers starten er jaarlijks ook een aantal wielerprofs zoals Sebastian Langeveld, Laurens ten Dam en Marianne Vos. Het parcours gaat van Egmond aan Zee naar Wijk aan Zee en terug en is in totaal 36 km.

Op zondag 14 januari komen er 17.000 lopers naar de Noord-Hollandse kust voor de Saucony Egmond Halve Marathon. 21 km zwoegen en ploegen over asfalt en duinen, dwars door mul zand en scherp helmgras… Kom jij de 17.000 lopers aanmoedigen? De inschrijvingen zijn namelijk vol! Lees hier alles over de Saucony Egmond Halve Marathon.

Het tweede Egmond weekend valt op 27 en 28 januari. Voor vele wandelaars is de Egmond Wandel Marathon tegen reuma hét begin van het nieuwe wandeljaar. De weersomstandigheden zijn nooit hetzelfde; het kan sneeuwen en koud zijn maar ook lenteachtig met een heerlijk zonnetje. Eén ding is in ieder geval altijd hetzelfde: het prachtige parcours langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. Kies je voor de Noordroute, dan wandel je naar Bergen aan Zee. Wil je liever richting Castricum aan Zee wandelen, kies dan voor de Zuidroute. Beide routes verkennen? Maak dan gebruik van de weekendinschrijving en wandel twee dagen met ons mee. Wil jij meelopen? Schrijf je hier in! Inschrijven kan tot en met 15 januari.

 

 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief