Home

Sicilië

Deze reis is uitverkocht! Wil je toch graag mee dan kun je een aanvraag indienen bij TUI Sports via de site.

Bijna 40 jaar geleden, in 1980, huurde Le Champion een heel vliegtuig om te gaan fietsen op Corsica. Nu in het jubileumjaar dat Le Champion 50 jaar bestaat sluiten we het jaar af met een soortgelijke trip. Nu is de keuze op het Italiaanse eiland Sicilië gevallen. In het najaar, wanneer de temperatuur gemiddeld nog tegen de 20 graden is en de hardlopers kunnen deelnemen aan de halve of hele marathon van Palermo. Met ook een uitgebreid programma voor de fietsers en wandelaars binnen Le Champion.
Deze 8-daagse trip in samenwerking met TUI Sports begint met een vliegreis van Amsterdam naar Catania waar aan de voet van de Etna gedurende drie nachten wordt overnacht in het 4-sterrenhotel Piccolo Etna Golf Resort* nabij het schilderachtige dorpje Castiglione. Op slechts een half uurtje rijden van de bruisende Siciliaanse stad Toarmina. Na een verplaatsing worden de volgende vier nachten doorgebracht aan de westkant van het eiland in Hotel Astoria Palace* aan de voet van de Monte Pellegrino in Palermo.

Voor deze 8-daagse reis is een aantrekkelijk programma ontwikkeld voor zowel fietsers, hardlopers als wandelaars. Gedurende de eerste drie dagen rond of op de flanken van de Etna. Het hoogste punt ligt op 3.329 meter, maar door sneeuw kan het zijn dat de top niet bereikbaar is. Dit prachtige stukje natuur staat sinds 2013 op de werelderfgoedlijst.

Vanaf de flanken van de Etna heb je een prachtig uitzicht over Sicilië. Vanuit het park Parco Dell’Etna zijn tal van wandelroutes uitgezet o.m. naar de Silvestri krater op 1886 meter hoogte. De hardlopers kunnen zich hier uitmuntend voorbereiden, ondermeer langs de kust, op de (halve) marathon van Palermo, later in de week. En de fietsers rijden uitgekiende routes door dit gebied aan de oostzijde van Sicilië. Na de verplaatsing kan de westzijde van het eiland worden ontdekt. Vanuit Palermo met tal van mogelijkheden.

*of gelijkwaardige hotels

Sportpakketten
Je kiest zelf of je wilt fietsen, wandelen of deel wilt nemen aan de (halve) marathon van Palermo. Ook is het mogelijk om meerdere sportpakketten te kiezen. Voor hardlopers is er ook een kortere reis van 6 dagen. 

Medische verklaring
Voor deelname aan de (halve) marathon van Palermo is een medische verklaring  verplicht.

Arrangementsprijs
Prijs per persoon: € 1.049,00.
Kosten voor de hardloopreis van 6 dagen: € 749,00.

Enthousiast?
Deze reis is uitverkocht! Voor meer informatie of het indienen van een aanvraag kijk dan op de site van TUI Sports 

Vragen?
Voor vragen kan contact opgenomen worden met Renske van Veelen.

 

 

Sicilië - fietsen

Fiets de Ronde van Sicilië waarbij in het oosten het gebied rond de Etna en in het westen rond Palermo doorkruist zal worden.

Meer informatie

Sicilië - hardlopen

Loop op zondag 17 november de halve of hele marathon van Palermo! Een geweldig sportevenementen op het prachtige eiland Sicilië. 

Meer informatie

Sicilië - wandelen

Een gloednieuwe wandelvierdaagse op Sicilië tijdens de jubileumreis van 12 t/m 19 november Middellandse Zee eiland.

Meer informatie