Home

Sicilië

Bijna 40 jaar geleden, in 1980, huurde Le Champion een heel vliegtuig om te gaan fietsen op Corsica. Nu in het jubileumjaar dat Le Champion 50 jaar bestaat sluiten we het jaar af met een soortgelijke trip. Nu is de keuze op het Italiaanse eiland Sicilië gevallen. In het najaar, wanneer de temperatuur gemiddeld nog tegen de 20 graden is en de hardlopers kunnen deelnemen aan de halve of hele marathon van Palermo. Met ook een uitgebreid programma voor de fietsers en wandelaars binnen Le Champion.
Deze 8-daagse trip in samenwerking met TUI Sports begint met een vliegreis van Amsterdam naar Catania waar aan de voet van de Etna gedurende drie nachten wordt overnacht in het 4-sterrenhotel Piccolo Etna Golf Resort* nabij het schilderachtige dorpje Castiglione. Op slechts een half uurtje rijden van de bruisende Siciliaanse stad Toarmina. Na een verplaatsing worden de volgende vier nachten doorgebracht aan de westkant van het eiland in Hotel Astoria Palace* aan de voet van de Monte Pellegrino in Palermo.

Voor deze 8-daagse reis is een aantrekkelijk programma ontwikkeld voor zowel fietsers, hardlopers als wandelaars. Gedurende de eerste drie dagen rond of op de flanken van de Etna. Het hoogste punt ligt op 3.329 meter maar zal door sneeuw op de top niet helemaal bereikbaar zijn. Dit prachtige stukje natuur staat sinds 2013 op de werelderfgoedlijst.

Vanaf de flanken van de Etna heb je een prachtig uitzicht over Sicilië. Vanuit het park Parco Dell’Etna zijn tal van wandelroutes uitgezet o.m. naar de Silvestri krater op 1886 meter hoogte. De hardlopers kunnen zich hier uitmuntend voorbereiden, ondermeer langs de kust, op de (halve) marathon van Palermo, later in de week. En de fietsers rijden uitgekiende routes door dit gebied aan de oostzijde van Sicilië. Na de verplaatsing kan de westzijde van het eiland worden ontdekt. Vanuit Palermo met tal van mogelijkheden.

*of gelijkwaardige hotels

Sportpakketten
Je kiest zelf of je wilt fietsen, wandelen of deel wilt nemen aan de (halve) marathon van Palermo. Ook is het mogelijk om meerdere sportpakketten te kiezen.

Medische verklaring
Voor deelname aan de (halve) marathon van Palermo is een medische verklaring  verplicht

Arrangementsprijs
Prijs per persoon: € 1049,00 

Enthousiast?
Wil je meer informatie of inschrijven kijk dan op de site van TUI Sports via Sicilië

Vragen?
Voor vragen kan contact opgenomen worden met Renske van Veelen